21. joulukuuta 2013

Supistuksia ja alaselkäkipuja

Makoilen tällä hetkellä kotona levossa. Oon ollut koko viikon taas töissä ja kroppa päätti sitten eilen ilmoittaa, että on aika mennä makaamaan. Mun työ ei edes ollut kovin rankkaa, vähän enemmän liikkumista ja seisoskelemista vaan mihin koulussa ollessani olin tottunut. No tiistaina kuitenkin kävellessäni työpaikalta pois alkoi mahaa kiristämään, tuntui kuin joku olisi venyttänyt sitä joka suuntaan. Tunne ei ollut varsinaisesti kipeä, mutta epämukava kylläkin. Helpotti kun pääsin autoon ja kotiin. Keskiviikkona alkoi puolenpäivän jälkeen seisoskellessa taas tuntua kireältä mahassa ja ihmettelin ääneen työkavereille, että ompa jännä kun tällä tavalla kiristää mahaa. Toiset totesivat heti, että sullahan taitaa supistaa. Näitä supistuksen kaltaisia tuntemuksia tulikin sitten jonkin verran, en edes laskenut. Istuminen kyllä helpotti niitä. Illalla sitten kaupassa sainkin lyhyen, mutta tällä kertaa kivuliaan supistuksen ja pysähdyin hetkeksi haukkomaan henkeä. Siinä vaiheessa alkoi tulla jo pelko, että mitä ihmettä tää on tässä vaiheessa raskautta. Olin vasta viikon 23 loppupuolella. Kotona sitten lepäsin koko loppuillan ja vatsa tuntui erittäin epämukavalta, vaikkei enää kiristänytkään. Soitin jopa synnärille ja ohjasivat sieltä, että lepäilen ja soittelen seuraavana päivänä neuvolaan.

Seuraavana päivänä supisteluja en tainnut tuntea, mutta heti aamusta töissä pamahti alaselkä kipeeksi. Kipuilu jatkui koko aamupäivän eikä mikään asento oikein ollut hyvä. Neuvolasta mua kehotettiin vaan levolle, välttelemään liikkumista. Mulla olisi ollut 13 tunnin työpäivä, mutta lähdin sitten sairaslomalle loppupäiväksi, ei mun työnteosta olisi tullut mitään. No viime yönä nukuinkin yhteensä 12 tuntia ja tänään olen oleskellut vaan sängyllä ja sohvalla vuorotellen. Pieni paikkojen järjestely kotona tuntui heti epämukavalta mahassa, joten luovutin. Vähän pelottaa ja kummastuttaa mitä nyt on tapahtumassa. Vielä viime viikolla olin reipas ja hyväkuntoinen, nyt liikkuminen on samanlaista kuin raihnaisella vanhuksella. Taisi tää yllättävä työnteko tosiaan vaikuttaa mun kroppaan näin paljon, saa nähdä kuinka kauan menee palautumiseen.

Onneksi pikkutyypillä tuntuu kuitenkin olevan kaikki hyvin, potkii vaan enemmän ja enemmän. Tänään aamulla alkoi kunnon rummutus mahassa, lakkasi vasta kun raahauduin aamupalalle pitkien yöunien jälkeen. Taisi kaveri ajatella, että eikö toi mamma meinaa nousta ylös tänään ollenkaan.

Toivottavasti tää on vaan ohimenevää ja joulunajan lepo auttaa palauttamaan mut taas kuntoon. Suunnittelin ennen raskautta, että mähän olen sitten oikein energinen ja hyväkuntoinen odottaja. En osannut odottaa, että vaikka oonkin harrastanut liikuntaa ennen raskautta ja nyt raskausaikanakin, voi tässä ihan oikeasti käydä niin että en välttämättä pysty jossain vaiheessa liikkumaan ollenkaan. Nyt mennään kuitenkin päivä kerrallaan ja otetaan rauhallisesti, vaikka kuinka tekisikin mieli salille ja kävelylle. Tää raskaus ja maha on meidän pientä lasta varten ja nyt mennään sen ehdoilla. Vielä on paljon viikkoja ennenkuin on aika syntyä.1 kommentti:

 1. Hei!

  Ylläpidämme terveysportaalia osoitteessa http://www.terveyskeskus.fi. Haemme jatkuvasti Internetistä hyviä blogeja, joita haluamme suositella lukijoillemme. Blogit esitetään aiheen mukaisina linkkilistoina.
  Haluaisimme nyt lisätä palveluumme linkin sinun blogiisi. Blogiasi ei ole vielä laitettu esille, joten voisitko laittaa viestiä palvelumme Webmasterille, jos haluat että linkki blogiisi julkistetaan sivustollamme.

  Löydät em. osoitteesta sivun alareunasta Palaute-linkin, jonka kautta voit lähettää vastauksesi Webmasterillemme.

  Terveisin
  Terveyskeskus.fi:n Webmaster

  VastaaPoista