24. kesäkuuta 2014

Meidän häät

Meidän häistä toivottiin postausta, joten tässä tulisi nyt kattava pläjäys muistelua vajaan vuoden takaa. Mentiin siis naimisiin elokuussa 2013 viiden vuoden seurustelun jälkeen. Kihlauduttiin syksyllä 2012 ja häitä suunniteltiin yhden vuoden ajan. Valokuvaajana meillä toimi Mikael Halmeenmäki ja kaikki postauksen kuvat ovat hänen ottamiaan.

© Mikael Halmeenmäki
© Mikael Halmeenmäki
Häälook:

Ostin hääpukuni Niinatar-liikkeestä Helsingin Töölöstä. Se oli ensimmäinen sovittamistani puvuista, eikä sitten montaa muuta pukua enää tarvinnut sen jälkeen sovittaakaan, se oli nimittäin täydellinen. Näyttävä tyllikerroksista koostuva leveä helma ja kireä koristeltu yläosa. Mekko oli Lucca Bride malliston Simone -niminen puku. Tuolla se keikkuu vielä kaapissa ja tarkoitus olisi laittaa upeus myyntiin tässä jossain vaiheessa.

Näyttävän puvun rinnalle halusin hiukset kiinni ja mielestäni kampaus oli onnistunut ja sopi puvun kanssa yhteen hyvin. Silmämeikki oli tumma, mutta samalla melko luonnollinen. Hääkampaus ja -meikki tehtiin samassa kampaamossa ja samaisessa paikassa myös pukeuduttiin kaasojeni kanssa ennen vihkimistä.

© Mikael Halmeenmäki 
© Mikael Halmeenmäki
© Mikael Halmeenmäki
© Mikael Halmeenmäki
© Mikael Halmeenmäki
Vihkiminen:

Kirkoksi halusimme ehdottomasti Porvoon kauniin tuomiokirkon. Meidät oli kummatkin aikoinaan konfirmoitu siellä enkä oikeastaan muuta vaihtoehtoa häillemme osannut ajatellakaan. Kirkko on erittäin suosittu ja vihkiajat varataan täyteen jo vuotta aikaisemmin. Meillä ei ollut väliä missä vaiheessa kesää häät pidettäisiin, kunhan ne olivat kesällä. Elokuulle saimme peruutusajan vihkimiseen ja hääpäivämme määräytyi sitten sen mukaan.

Vihkiminen oli kaunis tilaisuus, jossa kyynelehdin kyllä kunnolla. Alkumarssimme oli Johann Pachelbelin Canon in D major, mun mielestä kaikista kuulemistani vihkimarsseista kaikkein kaunein. Vieläkin menee kylmät väreet kun sitä kuuntelee. Muistan kuinka kävelin käytävää pitkin, jännitti ihan mielettömästi ja purin vaan huulta etten purskahtaisi itkuun. Papin puheessa ne kyyneleet sitten viimein vuoti ja kunnolla. Mun toinen kaasoista soitti myös vihkimisen yhteydessä sellolla ihanan Järnefeltin Berceusen.

© Mikael Halmeenmäki
© Mikael Halmeenmäki
© Mikael Halmeenmäki
© Mikael Halmeenmäki
© Mikael Halmeenmäki
© Mikael Halmeenmäki
Hääpotretit:

Vihkimisen jälkeen kuvailtiin hääpotretteja Porvoon vanhassa kaupungissa sekä meille tutuissa paikoissa missä oli vettä ja peltoa taustalla. Olin potretteihin enemmän kuin tyytyväinen, saatiin niin monipuolinen paketti joita voidaan sitten vuosien kuluttua katsella ja muistella.

© Mikael Halmeenmäki
© Mikael Halmeenmäki
© Mikael Halmeenmäki
© Mikael Halmeenmäki
© Mikael Halmeenmäki
© Mikael Halmeenmäki
Juhlapaikka:

Haluttiin säästää hieman kustannuksissa ja päädyttiin pitämään häät perinteisesti maalla seuraintalolla. Liian fiini meinkinki ei ole muutenkaan meidän juttu, joten rennot kesähäät maalla sopi meille kaikista parhaiten. Stailattiin juhlapaikkaa näyttävämmän näköiseksi ja lopputulos oli aika onnistunut!

© Mikael Halmeenmäki
Teemaväreinä meillä oli valkoinen ja turkoosi. Kynttilöitä, pompomeja sekä valkoisia gladioluksia, niistä tehtiin meille juhlasali. Valkoiset tuolinpäälliset toi myös juhlavan ilmeen salille, oranssit ala-astetyyppiset tuolit kun ei ehkä ole ihan hirveän juhlavia hääsisustuksessa. Pihalle kasattiin pari valkoista telttaa, istumapaikkoja ja vähän rekvisiittaa.

© Mikael Halmeenmäki
© Mikael Halmeenmäki
© Mikael Halmeenmäki

Ruoat ja juomat:

Juomat tarjottiin huikeasta Hello Kitty - uima-altaasta, josta ei valitettavasti ole kuvaa. Täytettiin allas siiderillä, lonkerolla ja oluella sekä jääpaloilla. Ihmiset hengasivat paljon pihalla, joten se osoittautui hyväksi paikaksi säilyttää juomia.

Ruoasta vastasi pitopalvelu, joka hoiti myös tarjoilun. Meillä oli seisova pöytä, joka sisälsi kaikenlaista herkkua! Omalta jännitykseltäni en vain saanut valitettavasti paljoa syötyä.


© Mikael Halmeenmäki

© Mikael Halmeenmäki

© Mikael Halmeenmäki

Ohjelma:

Häiden ohjelmaan sisältyi mm. puheita ja lauluesitys, sukkanauhan ja hääkimpun heittoa, sulhasenryöstöä, piirtämistä silmät sidottuna, vieraiden esittelyä tarinan muodossa. Vieraat nauroivat erityisen paljon leikille, jossa saatiin selät vastakkain vastailla jommankumman kenkää näyttäen "kumman suku on pahempi"-tyyppisiin kysymyksiin. Lisäksi mun piti miesten takapuolten joukosta tunnistaa silmät sidottuna tunnustelemalla oma aviomieheni. Kaikkein tärkein ohjelmanumero oli kuitenkin bändi, joka soitti vajaan kolmentunnin ajan. Tanssilattia oli täynnä koko illan ja kaikilla tuntui olevan ihan mielettömän hauskaa!

© Mikael Halmeenmäki
© Mikael Halmeenmäki
Kaikenkaikkiaan meillä oli ihanan rennot ja hauskat häät. Paljon se vaati suunnittelua, mutta täydelliset niistä tuli. Juuri meidännäköiset häät tärkeimpien ihmisten ympäröimänä!

15 kommenttia:

 1. Ihanat hääkuvat ja ihanannäköiset häät. Sun mekko on ihana! Juuri sellainen minkä mä haluan kun joskus naimisiin menen. Kaunis hääpari! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Mekko oli kyllä unelmien mekko, just sellainen prinsessatyylinen mistä olin aina haaveillut!

   Poista
 2. Uskomattoman upeita kuvia! Oot kyllä niin kaunis ja mekkokin on niin ihana! Kuvat liikuttivat, vaikka ei edes tunneta - teidän häät vaikuttavat kaikkien unelmalta! Kiitos tästä postauksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos kovasti, häät olivat kyllä kaikenkaikkiaan todella onnistuneet, meidän unelmat tosiaan täyttyivät täysin! :)

   Poista
  2. Kaunis puku! Ootko mahdollisesti myymässä sitä? Olisin kiinnostunut juuri kyseisestä puvusta:)

   Poista
  3. Kiva kuulla että olet kiinnostunut puvusta! Kuinka kiireinen aikataulu sinulla on puvun hankinnan kanssa? Olen kyllä nimittäin laittamassa sitä myyntiin tässä lähiaikoina, mutta suunnitelmissa olisi laittaa puku myyntiin johonkin käytettyjä hääpukuja myyvään liikkeeseen pääkaupunkiseudulle, sillä sovitus yms. jutut hoituisivat liikkeessä varmasti helpommin. Ilmoittelen täällä blogissa sitten kun puvun myymispaikka on varmistunut! :)

   Poista
  4. Ei hirveä kiire vielä, häät vasta ensi vuonna:) viime vuonna kyselin pukua niinattaresta mutta oli jo loppunut kokonaan..mutta hyvä jos laitat sen myyntiin niin voin käydä siellä sitte kattomassa:)

   Poista
 3. Täällä toinen puvun ihailija :) Minkäkokoinen ja minkähintainen pukusi oli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puku maksoi uutena noin 1400e. Koko oli alunperin 38, mutta puku pienennettiin yläosasta joten nyt koko taitaa olla lähempänä 36:tta :)

   Poista
 4. Heiii. Onpa ihana postaus, mutta vielä ihanampi tuo mekkosi! 😍 ootkos myynyt sen jo? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekko oli kyllä ihana <3 En ole myynyt mekkoa, tuolla se on vielä vaatekaapissa. Laita sähköpostia jos kiinnostaa! ;)

   Poista
  2. Voieiii, en löydä sun s.postiosotetta! :D laita mulle viestiä, niin keskustellaan lisää ;) ojanpenni@gmail.com

   Poista
  3. Löysin ja laitoin! :)

   Poista