10. heinäkuuta 2014

Äidin oma aika - aihe joka jakaa mielipiteitä

Mun poika on kohta 11 viikon ikäinen. Hän on reipas, iloinen, sosiaalinen ja tyytyväinen vauva, joka väläyttelee hymyjä kaikille ja viihtyy hyvin muidenkin sylissä kuin äidin. Meillä itketään vain, jos nälkä pääsee kovaksi ja hieman kitistään kun alkaa väsyttämään ja pitäisi päästä omaan sänkyyn nukkumaan. Muuten meillä ollaan tyytyväisiä ja aurinkoisia ja nautitaan olostamme. Yön pisin unipätkä on usein jopa sen 7 tuntia ja syömisen jälkeen uni tulee öisin aika nopeasti.


Me ollaan nyt lauantaina lähdössä L:n kanssa saaristofestareille ystävien kesken ja Milton jää isovanhemmille hoitoon. Uskallan jättää vajaa kolmekuisen vauvani maailman luotettavimmille hoitajille yöhoitoon, koska tiedän että poika pärjää hyvin. Milton saa olla kotonaan ja nukkua omassa tutussa ja turvallisessa sängyssään.

Internetin keskustelupalstoilta löytyy jos jonkinlaista mielipidettä siitä, missä vaiheessa lapsen voi jättää hoitoon. Miksi sinne pitää aina mennä lukemaan? Aloitin sen touhun raskausaikana vaikkei olisi pitänyt ja edelleen surffailen ties missä kaksplussien keskusteluissa. Tähänkin aiheeseen löytyi kovin jyrkkiä ja kaikkitietäviä mielipiteitä. Löysin monesta paikasta kommentteja siitä, että alle 1-vuotiasta lasta ei saisi jättää yöhoitoon. Vauvalle aiheutuu heidän mukaan elinikäisiä traumoja ja äiti saattaa jopa unohtua kokonaan poissaolonsa aikana. Tottakai näistä jutuista tuli olo, että mitä jos se oikeasti unohtaa mut eikä pidäkään mua enää sen ykköstyyppinä kun oon yhden kerran käynyt kavereiden kanssa ulkona. Aloin kuitenkin onneksi miettimään asiaa järkiperäisesti ja tulin siihen tulokseen, että tämä ei vaikuta meidän suhteeseen mitenkään. Äiti saa virkeämmän mielen, kun pääsee vähän vapaallekin ja poika saa normaalia enemmän hemmottelua. Kyse on kuitenkin tästä yhdestä kerrasta, muutenhan me ollaan aina yhdessä.


Tarkoitus on olla yötä kaverin mökillä, mutta koska festarit sijaitsevat vain tunnin ajomatkan päässä meiltä kotoa, on sieltä aina mahdollisuus tulla yöksi kotiin mikäli iskee paniikkieroahdistus. Tällä hetkellä fiilis on kuitenkin loistava ja odotan innolla meidän kesäperinnettä. Muru varmasti pärjää hienosti, äiti kyllä saattaa tirauttaa muutaman kyyneleen, mutta eiköhän siitä selvitä.

4 kommenttia:

 1. Ihan hyvin se menee! Olin itse just viime viikonloppuna yhden yön poissa, ja kotiin palattuani tyttö väläytti sellaisen hymyn, ettei taatusti ollut ainakaan unohtanut minua. Ekalla imetyskerralla poissaoloni jälkeen tuli rintaraivo, mutta sen yhden kerran jälkeen imetyskin sujui hyvin.
  Eli: muista pakata rintapumppu mukaasi ja nauti olostasi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että tyttösi reagoi hymyillen paluuseesi, samaa minäkin toivon! :) Mietin myös tuota, että mitä vuorokauden pullosta syöminen tekee meidän rintaruokailulle mutta toivotaan, että imetys jatkuisi tauosta huolimatta niinkuin ennen :) Kiitos tsempeistä!

   Poista
 2. Ihania kuvia! Todellakin voit mennä. Olen samaa mieltä, että sinulla ja J:llä siinä tulee ikävä - Milton nukkuu kotona tyytyväisenä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu hyvinhän se sitten menikin, yöunetkin oli sujuneet normaaliin tapaan :)

   Poista