20. heinäkuuta 2014

Veneretki Svartholman merilinnoitukseen

Oltiin sovittu ystävien kanssa, että tehtäisiin tänä kesänä venereissu Porvoon ulkopuolelle. Kaksi vuotta sitten oltiin Tallinnassa asti veneellä muutaman päivän reissulla, mutta nyt lasten kanssa tuntui helpommalta lähteä jonnekin lähemmäs päiväreissulle. Päätettiin ottaa suunnaksi Loviisan edustalla sijaitseva Svartholman merilinnoitussaari.Lähdettiin aamulla aikaisin liikkeelle ja ilma oli tällöin vielä puolipilvinen, mutta todella lämmin. Vauvan kanssa veneillessä täytyy aina muistaa kuinka polttavaa aurinko merellä onkin ja siksi halusinkin suojata pojan iho pitkillä housuilla ja pitkähihaisella bodylla, hellehattua unohtamatta. Lisäksi tietysti yritettiin pitää häntä mahdollisimman paljon varjossa.


Syötiin Svartholman ravintolassa ja kierreltiin lopuksi vähän ympäriinsä. Muurien sisällä ei tuullut yhtään ja aurinko porotti suoraan meitä kohti, joten olo oli kyllä erittäin helteinen! Oli pakko suojata auringon takia Miltonin kädetkin tumpuilla, vaikka olikin kuuma. Poika kuitenkin viihtyi kantorepussa oikein tyytyväisenä.

Syömisen ja kiertelyn jälkeen hypättiin kaikki aikuiset vielä uimaan, joten sainpahan minäkin vihdoin talviturkin heitettyä! Sai vähän freesimmän olon ja vesikin oli sopivan lämmintä. Ajeltiin Svartholmasta vielä Loviisan satamaan pyörähtämään ja suunnattiin sitten kotimatkalle.

Milton oli ihan rättiväsynyt kun päästiin kotiin ja poika vetäisi tuossa koko yön unta yhteen putkeen heräillen vasta aikaisin aamulla syömään. Sama on toistunut kahtena edellisenä yönä ja jos hyvin käy niin miellä aletaan näköjään siirtyä katkeamattomiin yöuniin! Kyllä saa äiti nyt olla tyytyväinen ja poikakin tuntuu olevan yhtä hymyä aamuisin herätessään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti