11. elokuuta 2014

25

Perjantaina vietettiin pienimuotoisesti mun synttäreitä perheen ja muutamien ystävien kesken. En jaksanut alkaa kotona järjestämään mitään juhlia 30 asteen lämpöisessä asunnossamme, vaan päätettiin pitää synttärikahvit Miltonin isovanhempien luona. Istuttiin ulkona ja syötiin ensin ahvenia, grillimakkaraa ja salaattia. Koko pöytä oli yhtäkkiä ampiaisten vallassa, joten päädyttiin hakemaan kakkukahvit sisältä.


Perjantaina päivällä tein meille pikaisesti perinteisen marjakermakakun koristeltuna suklaalla ja pensasmustikoilla. Kakun pohja on tehty Kinuskikissan perinteisen sokerikakkupohjaohjeen mukaan (6 munaa) ja kakun sisältö sekä päällisosa onkin omaa sovellustani. En ole mikään varsinainen kakkutaituri ja tosiaan vasta viime aikoina oonkin opetellut kakkuja tekemään, mutta kyllähän tästä tuli ihan kelpo loppukesän kakku.


Täyte:
aprikoosimarmeladia
mansikkahilloa
mansikanpaloja
3,5 dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
muutama ruokalusikallinen sokeria

Koristelu:
noin 2,5dl vispikermaa
0,5l pensasmustikoita
100g maitosuklaata

Jaa kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta levyt (itse käytin maitoa). Vatkaa kerma ja sekoita siihen tuorejuusto ja sokeri (kannattaa lisätä sokeria oman maun mukaan). Levitä alimman kakkulevyn päälle  aprikoosimarmeladia, mansikkahilloa, mansikanpaloja ja lopuksi kerma-tuorejuustoseos. Toista tämä myös seuraavan levyn päälle. Päällimmäisen kakkulevyn päälle levitä hieman aprikoosimarmeladia ja vatkaa kerma. Levitä kerma kakun päälle ja sivuille (tätä olisi voinut olla enemmänkin) ja koristele lopuksi pensasmustikoilla sekä pieniksi paloiksi leikatulla suklaalla.

2 kommenttia:

  1. Oi, kiitos ohjeesta! Näyttää niin hyvältä että kaipa tuota on pakko kokeilla tehdä itsekin :)
    T. Noora :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä, kokeile ihmeessä vieläkun noita mustikoitakin saa! :)

      Poista