15. elokuuta 2014

Mitä olisin halunnut tietää vauvanvaatteista

Siivoillessani laatikoista pois pieniä 50/56 -koon vaatteita tajusin, kuinka paljon viisaampi sitä ehkä mahdollisella seuraavalla kerralla on vauvanvaatehankintojen kanssa. Jotkut vaatteet on vaan vastasyntyneiden kanssa paljon käytännöllisempiä kuin toiset. Ennen pojan syntymää ostelin vaatteita sen mukaan mikä näytti kivalta enkä pahemmin miettinyt vaatteiden käytännöllisyyttä. Kaikki selvisi vain kokeilemalla, joistain vaatteista tuli aivan lemppareita ja joitain käytettiin vaan kerran. Kuvailin muutamia suosikkivaatteitamme, jännää että meidän poitsukin on vielä muutama kuukausi sitten näihin mahtunut!Bodyt kannattaa mun mielestä olla suurimmaksi osaksi kietaisumallia tai sitten ainakin varustettu mahdollisimman löysällä pääntiellä. Kietaisubodyt on helppo pukea ja riisua, naruja näkyy kaupoissa harvemmin mutta ainakin Lindexiltä löytyy noita nepparikiinnitteisiä bodyjä hyvin, niitä olisi meillä voinut olla enemmänkin. Olin tietysti hankkinut suurimmaksi osaksi pään yli pujotettavia bodyja eikä poika ollut yhtään innoissaan kun niitä sitten vaihdeltiin.

Potkupuvut ei olleet yhtään meidän juttu. Mun mielestä on vaan helpompaa laittaa bodyn kanssa pelkät housut. Potkupukuja en pahemmin ostanutkaan onneksi, olisivat vaan turhaan jääneet käyttämättä.


Ainakin näin keväällä koettiin hupparit tosi käteviksi. Helppo pukea päälle esimerkiksi automatkojen ajaksi ja esimerkiksi juuri autossa huppu korvasi hyvin pipon. Samoin suosittiin myös suht ohuita hupullisia haalariasuja.


Yöpuvuissa ostelin vaan noita jalkaterällisiä versioita, niin ei tarvinnut laittaa sukkia yöksi. Yöpukujen kiinnityksistä meillä löytyy monenlaista versiota. Kaikkein kätevimpiä oli nepparit niin ei tarvinnut koko pukua riisua vaippaa vaihtaessa. Käytännöllisiksi koin myös ne vetoketjupuvut, joista ketjun pystyi avaamaan myös haaroista ylöspäin, niitä vaan taitaa olla aika harvassa. Näitä löytyy ainakin Tuttalta. En ole niin innostunut kyseisen merkin muista vaatteista, mutta heidän yöpukujaan suosin. Tuttan yöpuvuissa on jalkaterät, vetoketjut on tehty avattaviksi sekä ylhäältä että alhaalta ja hihoissakin käsien päälle käännettävät kankaat, jotta vastasyntynyt ei pääse raapimaan itseään. Sukkia aluksi aina pistin pojalle yöksi käteen ja nehän irtosi vähän väliä. Jos olisin tämän tiennyt niin olisin hankkinut enemmän noita Tuttan yöpukuja.


Mä tykkäsin pitää pojalla kapeita legginsejä, ne oli helppo pukea minijalkoihin ja istuivat hyvin. Lisäksi meillä oli mm. muutamat samettiset housut, jotka koettiin kivoiksi. Jos olisin tiennyt niin en olisi puolipotkuhousuja hankkinut ollenkaan, sillä toisin kuin yöpuvuissa niin jalkaterälliset housut ei mun mielestä istuneet yhtään pojan jalkoihin vaan jäivät hassusti lörpöttämään. Käytin mieluummin päivisin ihan vaan sukkia. Kotona käytettiin välillä myös ihan vaan sukkahousuja. Meillä oli myös yhdet hyväksi koetut farkkumaiset housut, mutta ne oli sellaista pikkuvauvalle sopivaa pehmeää kangasta.


Haikein mielin pakkailin nuo pienimmät vaatteet pois, vaikka osittain on 62-kokokin jo jäänyt meillä pieneksi. On ollut niin kuuma kesä, että moni 62- koon pitkähihainen body ja monet pitkät housut on jääneet tosi vähäiselle käytölle, kun taas shortseja ja hihattomia bodyja on kulutettu oikein urakalla.

Minkälaisia vauvanvaatteita te suositte?

8 kommenttia:

 1. Ihania vaatteita :) Mistä tuo puuhenkari on? Kun mä haluisin valkoisen pienen puisen henkarin (tai kaksi ;D) mut mistään ei löydy :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Henkarit on 2kpl pakkauksessa ostettu H&M Homesta! En tiedä saako niitä sieltä vielä, kannattaa käydä etsimässä :)

   Poista
 2. Ihan niistä pienimmistä parhaita on kietaisubodyt ja perinteiset potkuhousut. Sukat ei meillä ole yhdelläkään pysyneet jalassa ja kesävauvalla sukkahousujakaan ei viitsi pukea housujen alle... ilman sukkia taas on varpaisiin kietoutuneena hiuksia, koiran karvaa yms. juttuja, joiden irrottaminen ei ole kivaa.

  Kaipaisin juurikin niitä potkuhousuja lisää, saisi olla vielä kokoon 70 saakka... muttei niitä enää mistään saa. Ryömiväisellä ei oikein mitkään housut pysy ylhäällä, tai sit on lahkeet korvissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niitä potkuhousuja taitaakin olla enimmäkseen myynnissä vaan pienimpiä kokoja. Saa nähdä miten meillä kaikki housut toimii kun ryömiminen alkaa.. :) Meillä taas pysyi sukat hyvin jalassa kun laittoi ne sillai tyylikkäästi housun lahkeiden päälle :D

   Poista
 3. Samoja ajatuksia täällä! Potkarit jäi meillä käyttämättä lähes kokonaan, äitiyspakkauksen yhtä käytin kerran, omia en onneksi edes ostanut, samoin yöpaidat joissa piti riisua koko vempele että sai vaipan vaihdettua, itse tykkäsin eniten vetskareista koska napit meni aina juoponnappiin yöllä tuunatessa :D

  Kietaisumallin bodit oli myös alkuun huomattavasti helpompia, sitä pienen päätä oli niin hankala niistä ahtaista pääaukoista laittaa kun vielä muutenkin jännäsi sitä kun pää on niin pehmeä.

  Saas nähdä muuttuuko mieli noista potkareista kun tyttö lähtee kunnolla liikkeelle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niissä nepparikiinnitteisissä yöpuvuissa tykkäsin noista missä nepparit meni vaan toiseen lahkeeseen. Ne missä menee molempiin lahkeisiin menee mulla edelleen aina juoponnappiin :D

   Poista
 4. Mä oon lämpimillä keleillä pitänyt potkuhousuja ihan vaan pelkästään vauvan päällä, ilman mitään bodia tai paitaa. Vähän niin ku sellasena hihattomana asuna. Muuten oon kyllä kanssa samoilla linjoilla. Vastasyntyneelle olis ehdottomasti kannattanut hankkia vain kietaisubodeja. Nykyään ne pään yli puettavatkin jo menee onneksi ihan vaivatta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hellekeleillä potkuhousut onkin varmasti ihan kätevät! :) Meilläkin nykyään menee pään yli puettavat bodyt helposti päälle, mutta oon silti ostellut myös kietaisubodyja näissä isommissakin koissa :)

   Poista