20. elokuuta 2014

Miten saada aika kulumaan äitiyslomalla?


Nyt on viimeistään ihan kunnon syksyfiilis! Tänään kun käveltiin kauppaan ulkona paistoi aurinko, mutta lämmön sijasta vastaan tuli ihana virkistävä syystuuli. Lomat on lomailtu ja me aletaan päästä arjen makuun ihan kunnolla. Vielä kuukausi sitten kauhistelin, että mitähän syksystä tulee, kun ollaan vaan kotona kaksistaan kaiket päivät.

Miten siis saada aika kulumaan äitiyslomalla? En kuulu minkäänmoiseen "mammarinkiin", joka kahvittelisi viikoittain keskenään. Suurin osa lähellä asuvista ystävistä on töissä päivät ja nähdään usein vain viikonloppuisin. Pojan isovanhemmat asuvat onneksi lähellä, joten heidän kanssaan tulee vietettyä suht paljon aikaa arkisinkin. Mulla on mahdollisuus saada hoitoapua päivisin, jotta pääsen esimerkiksi salille eikä tarvitse aina odottaa iltaan, että L tulee kotiin. Ensi viikolla meillä alkaa vauvamuskari ja yksi päivä viikosta onkin sitten pyhitetty kokonaan sille, meneehän siihen siirtymisineen muutama tunti kuitenkin.

Oon nyt miettinyt olla haalimatta meille ihan hirveää määrää menoja ja harrastuksia, sillä oon todennut että meillähän on oikeastaan aika kivaa kotona kahdestaankin. Meidän asunto on nyt viilentynyt ja poikakin viihtyy täällä paremmin kuin helteillä. Muutaman kerran multa on kysytty miten mä oikein saan ajan kulumaan kotona ollessani. Ainakin nyt tuntuu siltä, että aikaa pitkästymiselle ei siltikään ole jäänyt. Päivät on rutinoitunut niin tarkasti unien, syömisten ja kodinlaiton johdosta, että iltaisin mietin miten nopeasti koko päivä taas menikään. Tarkoitus olisi lisätä nyt päivittäisiin rutiineihin tunnin mittainen vaunulenkki mikä katkaisee hyvin päivää, minä saan liikuntaa ja poika viihtyy raikkaassa ulkoilmassa nyt kun rattaissa jotain näkeekin eikä tarvitse vaan vaunukopassa makoilla.

Multa on myös kysytty kaipaanko jo takaisin töihin tai kouluun. Kertaakaan ei ole vielä tullut sellaista oloa, että en jaksaisi olla kotona heinäkuun lomailuhaaveita lukuunottamatta. Arki kotona tuntuu tällä hetkellä niin hyvältä, saan seurata aitiopaikalta oma lapseni kehittymistä ja arjen uusia oivalluksia. Ei tässä varsinaisesti kotona lepäillä, aamun ja iltapäivän päiväuniaikaisia kahvitaukoja lukuunottamatta olen aika täystyöllistetty. Tämän paremmin en ole vielä tähänastisessa elämässä arkipäiviäni viettänyt. Musta on kivaa olla kotona. Verratakseni esimerkiksi loppuraskauteen, jolloin möllöttelin kotona yksikseni kaiket päivät ja meinasin tulla hulluksi, niin kyllä tässä päivät tuntuvat tällä hetkellä miljoona kertaa vauhdikkaammilta kun on joku josta huolehtia.

4 kommenttia:

 1. Kun on neljä lasta ,joista kaksi koululaista, yksi kerholainen ja yksi vauva ni ei selviä ilman kalenteria ja tuntuu et viikossa on vaa maanantai ja perjantai ;)

  VastaaPoista
 2. Täällä kans yks mamma joka suorastaan nauttii kotiäitiydestä vuosien työssö-olon jälkeen. Ja onhan meillä omat lapset seurana joten mikäs sen parempaa seuraa :) mulla ei ainakaa oo yksinäistä. :D Hei aivan ihana blogi sulla, huomasin sinun liittyneen lukijakseni niin tulin heti kurkkaan minkälainen tyyppi blogin takana onkaan. Sulla paljon hyvää asiaa täällä ja kiva, kun jaksat kirjoittaa pitkiä postauksia. Näitä on kiva lukea varsinkin, kun ne sisältää mielenkiintoista luettavaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva kuulla, sullakin on ihana blogi! Mulla tuli ihan samat fiilikset kun aloin lukea sun tekstejä, tykkään lukea blogeja missä pohditaan asioita kunnolla :)

   Poista