17. elokuuta 2014

Sunnuntaimoikat


Huhuu! Täällä yksi väsynyt äiti vielä kukkuu pystyssä. Meidän viikonloppu sujui tällä kertaa rauhallisissa merkeissä kotona ilman sen suurempia ohjelmanumeroita. Joka viikonloppu ollut jotain touhua niin nyt oli kiva olla vaan kotona.

Porvoon vanhassa kaupungissa järjestettiin eilen pihakirppiksiä ja käytiin vilkaisemassa josko sieltä löytyisi jotain. Mukaan lähti pojalle huppari ja body, muuta en juuri löytänyt. Muutenkin meidän vaunureissut on viime aikoina ollut aikamoista taistelua, eilinen mukaanluettuna. Milton on alkanut inhoamaan vaunujen vauvankoppaa eikä suostu siellä juuri enää olemaan. Eilen satoi vielä vettä ja minä sitten kantelin lähemmäs 8 kg painavaa poikaa sylissä mäkiä ylös, kun sinne vaunuihin ei loppujenlopuksi suostuttu menemään enää ollenkaan. Kotiin päästyämme oltiin kummatkin niin loppu, poika hermoilusta ja minä kantelusta, että loppupäivänä ei jaksettu tehdä enää yhtään mitään.


Tänään sitten lähtikin meidän vauvankoppa vaunuista kokonaan pois enkä usko, että sitä sinne enää laitamme. Rattaiden istumaosa puoli-istuvaan asentoon ja menoksi niin en meinannut uskoa silmiäni kun meidän pikkuherra katseli vaan tyytyväisenä ympärilleen koko kauppareissun ajan ja tämän jälkeen simahti siihen tosta noin vaan, ilman tuttia ja hyssyttelyjä. Ennenkuulumatonta. Taidetaan lähteä huomenna ihan vaunulenkille pitkästä aikaa, sen verran innoissani oon tämänpäiväisestä. On se vaan meidän Milton tainnut päättää, ettei enää jaksa olla vauva ja makoilla ahtaassa kopassa. En tiedä mikä on ikäraja tuolle istuinosan käytölle, mutta meillä käyttö alkoi nyt, ollaanhan sitterissäkin puoli-istuvassa asennossa niin miksei rattaissakin jo voisi. Ihanaa kun päästään taas liikkumaan kunnolla ihmisten ilmoille! Vieläkun keksisi miten murun saisi tyytyväiseksi auton turvakaukalossa, se kun tuntuu olevan toinen maailman kamalimmista kulkuvälineistä tällä hetkellä. Turvaistuinta tuskin vielä vähään aikaan voidaan ottaa käyttöön.

Mulla oli eilen myös herkkupäivä ja pakko kyllä sanoa, että kannatan niin terveellisen ruokavalion perään tällä hetkellä. Liiat hiilarit saa mut näköjään todella väsyneeksi nykyään! En ole nyt tottunut arkisin syömään hiilareita mitenkään hirveästi aamupuuroa ja ruisleipää lukuunottamatta, niin eilisen herkut sai aikaan vaan kamalan väsymyksen ja tänä aamuna tuntui kuin olisi ollut darra. Onneksi näin päin, kerrankin on sellainen elämänvaihe kun ei oikeasti pahemmin tee mieli syödä epäterveellisesti vaan ihan sitä puhdasta ja terveellistä perusruokaa. Sen turvin jaksaa myös käydä salilla ja hoitaa poikaa ja arkea. (Saisi vaan pikkuhiljaa alkaa näkymään siinä painossakin nämä terveelliset elämäntavat...)

Energistä uutta viikkoa kaikille!
-E

2 kommenttia:

  1. Mulla tuli heti kipee finni naamaan herkkupäivän seurauksena ;( Sokeri on vihollinen, sanonpa vaan! :D Silti sitä on mukamas pakko syödä. Niinpä niin. Mä yritin karsia hiilareita pari kk tytön syntymästä niin vaikutti heti maitoon, nyt taas oon pikkuhiljaa karsinut niitä ja järkevöittänyt niin en ole huomannut olevan vaikutusta. Hassu on tämä ihmis keho :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllähän se maidontulo jonkinmoiset hiilarit vaatii, mäkin kyllä syön aamuisin aika ison annoksen puuroa ja ruokien kanssa pari ruisleipää, samoin hedelmiäkin välillä. Muuten lounaat ja päivälliset menee usein ilman perunaa ja riisiä, kun oon laiska enkä jaksa niitä aina keitellä! :D Mutta olo on kyllä paljon parempi nyt kun on jättänyt ne kaikki turhat höttöhiilarit pois ruokavaliosta, heti huomaa että vaikuttaa negativiisesti koko olotilaan karkkien sun muiden syöminen :)

      Poista