25. syyskuuta 2014

Emmaljunga City Cross -rattaat

Vuosi sitten alettiin katselemaan sopivia vaunuja/rattaita meidän tulevalle pikkuiselle. Kierreltiin lastentarvikeliikkeitä ja koska Emmaljunga oli mulle entuudestaan tuttu merkki, suunnattiin ensimmäisenä tarkastamaan heidän valikoimiaan. Kun törmäsin valkoisiin nahkarattaisiin olin aivan myyty. Malli oli City Cross ja rattaisiin oli hankittavissa joko kova kantokoppa tai pehmeä kantokassi. Rattaillahan oli aika mojova hinta, joten jäätiin vielä pohtimaan kannattaisiko rattaisiin sijoittaa niin paljon vai lähteä katselemaan jotain halvempaa vaihtoehtoa.

Päädyin huvikseni katselemaan netistä käytettyjen vaunujen tarjontaa ja bongasin samat rattaat melko vähän käytettyinä juuri tuolla unelmoimallani White Leatherette -kuosilla. Käytiin katsomassa rattaita ja mukaanhan ne lähti. Rahaa säästyi reippaasti eivätkä vaunut näyttäneet juurikaan käytetyiltä. Olivat siis pysyneet todella hyvässä kunnossa.


Rattaiden mukana saimme Quadrolift-kantokassin, joka oli meillä käytössä ensimmäiset kuukaudet. Meillä on hissitön talo ja ajateltiin, että kevyttä kantokassia olisi helppo kuljettaa kerrostalossa. Kantokassi ajoi hyvin asiansa ja mukana oli ihana pehmusteinen vuori.

Pojan tullessa neljän kuukauden ikään, kävi kantokassi kuitenkin liian pieneksi. Vaikka pituutta kassilla riittää niin se on melko kapeaa mallia ja ahtaus kävi äkkiä liian ahdistavaksi. Päätettiin siis luopua kassista, koska poika ei enää lopulta olisi millään suostunut menemään sinne. Otettiin ratasosio käyttöön ja ollaan nyt käytetty sitä joko makuuasennossa tai puoli-istuvassa asennossa. Ja poikakin viihtyy taas ulkona, kun on enemmän tilaa nukkua ja ihmetellä maailmaa.


Rattaiden pyörät on erittäin tukevat ja liikkuvat helposti kumpuisessakin maastossa. Talvikokemusta meillä ei vielä ole, mutta uskon että liikkuvat oikein hyvin lumenkin keskellä. Kaupoissa nämä eivät kääntyile yhtä sulavasti kuin kolmipyöräiset matkarattaamme, joten ollaan käytetty näitä päivittäiseen ulkoiluun ja pikaisiin kauppareissuihin, mutta ostoskeskuksiin pidemmäksi aikaa lähdettäessä otettu mukaan matkarattaat.


Sittenkun meillä jo pystytään istumaan ihan kunnon istuma-asennossa, lisätään rattaisiin turvakaari, mutta tähän asti ollaan menty vielä ilman. Otettiin nyt kylmien ilmojen iskiessä lämpöpussi rattaisiin, mutta myös Quadrolift -kantokassin pystyy muuntamaan lämpöpussiksi. Ajateltiin ehdottomasti kokeilla sitä sitten kun meillä aletaan istumaan.

Ollaan kyllä oltu tosi tyytyväisiä näihin rattaisiin, ne on käytännölliset ja kestävän oloiset sekä mun mielestä erittäin kauniit. Aikalailla puhtaanakin ne on toistaiseksi pysyneet, vaikka muutamia kauhisteluja saatiinkiin valkoisesta väristä. Nämä ovat ihanan erilaiset verrattuna siihen perusmustaan väriin, mitä suurin osa rattaista edustaa. Monesti kaupungillakin on meiltä jo tultu kyselemään mistä näitä saa ja peräänkin huudeltu kauniista rattaista. Ehdottomasti lastentarvikehankinnoistamme paras ja kaikenlisäksi vältyttiin pulittamasta näistä sitä täyttä hintaa.

2 kommenttia:

  1. Mulle ei oo lastenvaunujen hankkiminen mitenkään ajankohtaista, mutta kirjoitat niin taitavasti, että luin tämänkin postauksen kokonaan! :D ihanaa, että viitsit jakaa vinkkejä näin paljon. Muutenkin teidän arjen seuraamisesta tulee aina niin hyvälle tuulelle :) rikot kyllä kaikki stereotypiat pienen vauvan kiukkuisen väsyneestä äidistä, sellaisesta ei täällä ole tietoakaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos paljon ihanasta kommentista! :) Elämä tuntuu tällä hetkellä tosi hyvältä ja hyvä jos se fiilis välittyy myös tänne blogiin :)

      Poista