25. syyskuuta 2014

Millainen blogi herättää kiinnostuksen?

Mietin joskus vuosia sitten, että musta olisi kiva kirjoittaa blogia. Elämäntilanne ei kuitenkaan tuntunut oikealta, ehkä olin vielä liian epävarma tällaiseen. Raskausaika olikin täydellinen ajoitus blogin aloittamiselle, päässä pyöri niin paljon ajatuksia joita oli pakko saada purettua muuallekin kuin läheisten korville. Blogini siis lähti käyntiin raskauspäiväkirjana. En juurikaan markkinoinut blogiani, vaan kirjoitin omaksi ilokseni. Aloin kuitenkin yhä enemmän lukemaan muidenkin blogeja ja tajusin kuinka hyvä väylä tämä on saada vertaistukea muilta samassa elämäntilanteessa olevilta. Ja nythän tässä ollaan jo ihan koukussa, sekä oman blogin kirjoittamiseen, että muiden blogien lukemiseen. Mun blogi on vielä aika tuore, mutta koko ajan tämä touhu kiinnostaa vaan enemmän ja enemmän.

Jos kirjoittaisin tätä edelleen omaksi ilokseni, voisin hyvin pitää blogia yksityisenä. Oon kuitenkin huomannut kirjoittamisen olevan paljon hauskempaa ja antoisampaa, kun on lukijoita, joita kiinnostaa lukea mun tekstejä. Kun kirjoitat postauksen ja saat siihen kommentteja lukijoilta, siitä tulee oikeasti todella hyvä mieli. Sun teksti on tällöin koettu mielenkiintoiseksi, tottakai se piristää mieltä.


Oon viime aikoina miettinyt millaiset blogit herättää ihmisten kiinnostuksen ja ajattelin jakaa muutamia asioita, joita itse arvostan blogeissa.

Aitous. Tämä on mun mielestä kaikista tärkeintä. Kirjoittaako aidosta sydämestä ja kiinnostuksesta. Väkisin väännetty blogi ei vain nappaa. Oon törmännyt joihinkin blogin kirjoittajiin, jotka ovat aloittaneet kirjoittamisen vain sen takia että haluavat suosiota ja menestystä. Mun mielestä blogista paistaa aika hyvin läpi, jos ei oikeasti nauti kirjoittamisesta. Näitä kuitenkin on aika vähän ja suurin osa bloggaajista vaikuttaa todella pitävän kirjoittamisesta.


Mielenkiintoinen kirjoitustyyli. Tämä on toiseksi tärkeintä ehdottomasti. On bloggaajia, jotka osaavat kirjoittaa niin mukaansatempaavaa tekstiä, että uudet postaukset on luettava samantien. Selkeä ja koukuttava teksti tekee blogista todella mielenkiintoisen.

Siisti ulkoasu. Itse pidän selkeästä ja aika yksinkertaisestakin ulkoasusta. Tiedän monen lukijan kuuluttavan laadukkaiden kuvien perään, mutta mua ei haittaa jos blogeissa on myös niitä kännykkäkuvia. Tärkeämpää on mun mielestä se, miten hyvin kuva sopii postaukseen tai onko se muuten kiinnostava. Eihän Instagraminkaan kuvat mitään huippulaatuisia yleensä ole, mutta silti mielenkiintoisia.


Säännöllinen kirjoittaminen. Usein postaaminen on tietysti plussaa. Jos on viikonkin tauko kirjoittamisessa niin blogi helposti hukkuu lukulistan sekaan eikä välttämättä herätä niin paljon kiinnostusta. Jos pääsen lukemaan jonkun kirjoittamia ajatuksia päivittäin, alan ikäänkuin kokea kyseisen bloggaajan jollain tapaa läheisemmäksi ja mielenkiinto blogia kohtaan samalla lisääntyy kokoajan.

Kirjoittaminen itselle tärkeistä jutuista. Jotkut on sitämieltä, että on hyvä pysyä tietyn aihe-alueen sisällä eikä rönsyillä, mutta mua ei ainakaan haittaa jos kirjoittaa vähän mistä huvittaa. Tärkeintä on se, että kirjoittaa asioista jotka itse kokee kirjoittamisen arvoiseksi eikä niinkään tietyn aihepiirin orjallinen noudattaminen.


Kirjoittajan ystävällisyys lukijoita kohtaan. On kiva saada vastaus kirjoittamaansa kommenttiin. Tämä osoittaa, että kirjoittaja on kiinnostunut lukijoistaan ja heidän kommenteistaan. Oon välillä törmännyt blogeissa siihen, että postataan usein, mutta lukijoiden innostuneisiin kommentteihin jätetään kokonaan vastaamatta. Tottakai on ymmärrettävää, että varsinkin monella suositulla bloggaajalla ei aina ole aikaa vastailla kaikkiin kommentteihin, mutta silti siitä tulee kommentoijalle vähän hölmö olo.

Rehellisyys. Positiiviset blogit ovat inspiroivia, mutta kyllä niistä negatiivisistakin asioista voi välillä puhua. Eihän kenenkään elämä ole pelkästään positiivisia hetkiä täynnä. Tykkään lukea rehellistä kirjoitusta, koska se lisää blogin aitoutta.

Millaiset blogit herättävät sinun kiinnostuksen?

4 kommenttia:

 1. Voisin kyllä allekirjoittaa näistä kohdista jokaisen! Mullekin tärkeää blogissa on aitous ja laadukkaat kuvat. Nykyään kuvat merkitsee yhä enemmän enkä voisi lukea blogia jossa kuvat ei millään tavalla inspiroi, vaikka tottakai sillä sisällölläkin on merkitystä. Ehkä se on vähän mitä blogilta hakee, itse kun luen blogeja juurikin sen inspiraation ja kauneuden vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, onhan se tärkeää, että on inspiroivia kuvia. Ne jotenkin luo koko blogille kasvot ja raamit :) Ja joissakin blogeissa kiinnittää muutenkin enemmän huomiota kuviin ja joissain tekstiin :)

   Poista
 2. Munki mielestä on niin ihana kun avaa bloggerin ja huomaa että joku on kommentoinut! Tulee hyvä fiilis :) pitäis vaan itseki muistaa kommentoida toisten blogitekstejä vähän useemmin. Joku semmonen sääntö ois mulle hyvä et kerran päivässä kommentoisin vaikka yhtä mielenkiintoista blogipostausta niin sais muillekin jaettua sitä hyvää fiilistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä tulee kyllä mukava fiilis :) Ja itsekin on kiva kommentoida muiden tekstejä, blogivuorovaikutus kun lisää tämän touhun mielenkiintoa entisestään! :)

   Poista