29. syyskuuta 2014

Onko sen yhteisen ajan järjestäminen muka niin vaikeaa?


Meillä vietetään ihan tuhottoman paljon aikaa tietokoneella. Mies omassa huoneessaan, minä olohuoneessa. Syödään usein tietokoneidemme edessä ja harvassa on ne hetket, kun istutaan ruokailemassa keittiön pöydän ääressä keskenämme. Mä tiedostin tämän ongelmaksi jo ennen Miltonia, mutta nyt se on mun mielestä erittäin iso ongelma.

Milton ei ihan vielä istu pöydän ääressä, mutta ihan pian istuu ja alkaa syömään samoihin aikoihin kuin me. Meidän on pakko opetella syömään kaikki yhdessä perheenä. Iltaisin olisi vaan löydyttävä se hetki, kun rauhoitutaan keittiöön ja syödään yhdessä. Ja muutenkin on tosi tärkeää viettää aikaa kolmistaan myös kotona eikä vain silloin jos lähdetään jonnekin. Mutta miten sen muutoksen tekeminen onkaan niin vaikeaa?

Päätettiin, että aloitetaan viikonlopuista. Perjantaina vietettiin tietokonevapaata iltaa ja siitähän tuli ihan outo olo (mutta hyvällä tavalla). Sitä on niin tottunut jatkuvasti surffailemaan netissä ja katselemaan jotain. Pojan mentyä nukkumaan katseltiin Vain elämää ja oltiin vaan. Päätin yrittää toistaa tämän sunnuntaina pojan ollessa vielä hereillä ja istuttiinkin loppuillaksi kaikki kolme alas lattialle, Milton leikki leluillaan ja me katseltiin samalla telkkarista sivuilmällä Putkiremonttia. Sitä myös huomaa, että tulee juteltua yhdessä paljon enemmän kun ei ole niitä tietokoneita mukana häiritsemässä.

Taidetaan ottaa tästä jokaviikonloppuinen tapa. Ja toivottavasti pikkuhiljaa opitaan toteuttamaan tätä myös arki-iltaisin. Se perheen yhteinen aika on kuitenkin loppujen lopuksi niin paljon tärkeämpää kuin mikään muu.


Onko teillä ollut samanlaisia ongelmia vai oletteko tottuneet sulkemaan tietokoneet yhteisten hetkien ajaksi?

8 kommenttia:

 1. Yhteinen aika parisuhteessa on kyllä tärkeätä, oli lapsia tai ei :) ollaan pohdittu paljonkin tätä aihetta mieheni kanssa jo ennen raskautta ja raskauden aikana vielä enemmän. Meillä on kuitenkin muodostunut tavaksi jo ihan alkuajoilta lähtien että syömme päivällisen ja iltapalan aina arkisinkin yhdessä, viikonloppuisin myös aamupalan ja lounaan. Ja ruokailuhetket on aina puhelin/tietokonevapaata aikaa. Tää ollaan koettu tärkeeks osaks parisuhdetta, koska vaikka usein ollaankin illat ja viikon loput kotona yhdessä, molemmat puuhailee aika lailla omiaan. Tietysti lapsen tulon jälkeen voi yhteiset ruokahetket vähän vaikeutua, mutta yritetään kuitenkin pitää niistä kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että teillä on tuollainen tapa, meidän pitäisi ottaa siitä mallia! :) Mekin puuhaillaan kotona usein omia juttujamme ja tuntuu, että pitää välillä varta vasten suunnitella että nyt hei ollaan yhdessä :D

   Poista
 2. Toinen ongelma, meillä itseasiassa pahempi, on kännykät... Itse valitan aina muille älypuhelimien jatkuvasta näpräämisestä, mutta kyllä sitä huomaa itsekin syyllistyvänsä samaan. Miksei pysty elämään siinä hetkessä? Se todellinen sosiaalisuus unohtuu, kun aina vaan kirjotetaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo täälläkin on kännykkä välillä vähän liikaa käytössä, pitäisi todellakin opetella vähentämään.. :)

   Poista
 3. Me kyllä istutaan miehen ja lapsen kanssa samaan aikaan ruokapöydässä syömässä iltaruoka ja iltapalakin yleensä. Harmi vaan että meilläki toisen huomion vie kokonaan tietokone tai joku lehti siinä samalla ruokaillessa, ja toinen sitten syö ja syöttää samanlla pojan. Olis niin kiva jos vaan osais laittaa ne ylimääräiset pois ja antaa kaiken huomion perheelle ja parisuhteelle. Ois ihan kiva vaikka jutella päivän kuulumiset ym. Mutta meillä toi miehenpuolisko on ainakin niin juntti, ettei se edes ymmärtäis jos ehdottaisin jotain tollasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että teillä sentään istutaan siinä saman pöydän ääressä päivittäin! Kyllä meilläkin on aina niitä lehtiä ja televisiota häiritsemässä, mutta silloin tulee silti juteltua enemmän kuin tietokonetta käyttäessä :)

   Poista
 4. Mä nyt näköjään pommitan kommenttia jokaiseen postaukseen, mutta kun nää on niin samoja asioita mitä itsekin miettinyt. Mua järkyttää se miten paljon meillä vietetään aikaa kännykät kädessä tai koneella tai pleikkaria pelaten ja se kaikki on kuitenkin pois siitä perheen tai parisuhteen yhteisestä ajasta. Meillä on sitä yhteistä aikaa muutenkin todella vähän kun itse teen päivätyötä ja mies iltatyötä, mutta sitä on vaan TODELLA vaikeaa irtautua siitä puhelimesta ja koneesta. Mitenhän siinä oikein onnistuisi :) tuntuu ettei ole mitään sanottavaa miehelle tai toisinpäin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun ihanaa saada kommentteja, kiva kun kirjoittelet!! :) Meillä ollaan kyllä kanssa koko ajan tietokoneella tai kännykällä. Minä varsinkin kännykkä kädessä jatkuvasti. Iltaisin ollaan nyt onneksi pikkuhiljaa yritetty edes pieni hetki rauhoittaa niin ettei kukaan olisi kiinni missään laitteessa vaan hengailtaisiin hetki ihan vaan kolmistaan :)

   Poista