18. lokakuuta 2014

Mitä äiti pukee ulos

Tänä vuonna olen päättänyt säästellä omissa talvivaatehankinnoissani. Kaivoin pari vuotta sitten Nellyltä tilatun talvitakkini esille ja taisin rakastua siihen uudelleen. Viime talvena takki ei istunut raskauden vuoksi päälleni ollenkaan, joten se pysytteli varastossa Tauko oli tehnyt tehtävänsä, sillä nyt tuntui kuin olisi kokonaan uuden takin päällensä pukenut. Vielä olen painellut Converseissa ja Air Maxeissa, mutta pian on talvikengätkin kaivettava esille. Viime vuonna joululahjaksi saamani Sorelit ajavat tehtäväänsä hyvin edelleen (on muuten parhaimmat talvikengät mitä olen omistanut), pari vuotta vanhat Uggit ja yhdet siistimmät mustat vuorelliset nilkkurit. Oon alkanut miettimään, että satsaisin tulevaisuudessa enemmän vaatteiden ja kenkien laatuun, jolloin niiden käyttöikäkin olisi pidempi eikä joka vuosi tarvitsisi uusia koko vaatevarastoa.

Kävinpä kuitenkin muutama viikko sitten Zarassa sovittelemassa talvitakkeja ja ihastuin yhteen lyhyeen siistiin takkiin. Onneksi en sitä kuitenkaan ostanut, sillä tämän hetkisessä elämäntilanteessa se olisi ollut ainoastaan epäkäytännöllinen. Ulkona tulee kuitenkin käveltyä päivittäin ja takinkin pitää olla kävelyyn sopiva. Muutenkin oon nyt joutunut muuttamaan asennettani monen asian suhteen, sillä vaikka kuinka yritän vältellä liiallista mammautumista pukeutumisenkin osalta niin omat vaatteet on vaan pakko miettiä lapsiarkeen soveltuviksi.

syksy3
syksy2
syksy5

Tämä viikko on ollut syyslomaviikko harrastusten osalta, mutta ensi viikolla palaillaan normaaliin arkeen ja Miltonkin pääsee taas muskariin. Oon kovasti miettinyt, josko mentäisiin jossain vaiheessa kokeilemaan perhekahviloita tai avoimia kerhoja. Jotenkin haluaisin pojalle entistä enemmän omanikäistä leikkiseuraa eikä aina vaan aikuisten kanssa hengailua, sen verran innoissaan hän tuntuu muista lapsista jo olevan. Onko teillä kokemusta perhekahviloista tai avoimista kerhoista? Kuinka pienen lapsen kanssa niihin kannattaa mennä?

Tällä hetkellä meillä on viikonloppuvieraita ja oon luvannut 5-vuotiaan toiveesta kokeilla väsätä vaahtokarkkikakun lauantain kunniaksi. Ihanaa viikonloppua!

2 kommenttia:

 1. Meillä oli ainakin avoimia päiväkoteja 1,5v asti, jossa kävi paljon porukkaa, aika paljon oli samanikäisiä lapsia siellä silloin kun Vilperi oli pienempi :) Ootko kattonu oisko FB:ssä jotain äiti-ryhmiä, joissa voisi huudella samanikäisten lasten vanhempia? :) Kivan näköiset vaatteet, takki varsinkin näyttää tosi kivalta! Itsekin olen ajatellut alkaa panostamaan vaatetuksessa laatuun sen sijaan, että ostaisi aina uudet kausittain kun edelliset on kulutettu loppuun. Kerralla kun satsaa, säästää kuitenkin pidemmän päälle enemmän verrattuna jos ostaa useat halvat ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Takki on kyllä kiva ja aika monikäyttöinen, sopii vähän kaikenlaisiin tilanteisiin :) Ja laatuun olisi kyllä järkevää satsata, se kertasumma jostain vaatekappaleesta tuntuu vaan aina sillä hetkellä niin isolta mutta kyllähän siinä säästää, jos sitten pystyy käyttämään sitä samaa pidemmän aikaa.

   Facebookista en olekaan vielä katsonut mamma-ryhmiä, se olisi tietysti kanssa yksi vaihtoehto :)

   Poista