27. lokakuuta 2014

Puolivuotias

Tänään tulee puoli vuotta poikani syntymästä. Aika on mennyt kuin siivillä ja pienestä paljon nukkuvasta vastasyntyneestä on kasvanut iso ja jäntevä puolivuotias, joka hurmaa kaikki iloisuudella ja rauhallisella luonteellaan.

Milton on aina nukkunut öisin. Jo ensimmäisenä yönään kohdun ulkopuolella hän nukkui 4-5 tuntia putkeen. Alkuun herättelin häntä syömään öisin, kunnes totesin sen turhaksi ja annoin lapsen noudattaa omaa uni-valverytmiään. Koko yön uniin siirryttiin alkusyksystä ja nykyään poika nukkuu yleensä sen kymmenisen tuntia putkeen, kunnes herää virkeänä aamukuuden aikoihin pyörimään pinnasänkyä ympäri maidon toivossa.

Milton on sosiaalinen ja iloinen vauva, joka tykkää olla kaikkien ihmisten sylissä ja väläytellä vähän väliä kaunista hampaatonta hymyään. Äiti on silti tärkein ja pikkuhiljaa vahva kiintymyssuhde on alkanut muodostua myös toiseen kotona häärivään aikuiseen. Gunvald-kissa on myös hirveän mielenkiintoinen ja sen kanssa yritetään jatkuvasti tehdä lähempää tuttavuutta, kuten annetaan märkiä pusuja ja vedetään korvasta.

Puolivuotias Milton ryömii vauhdilla ympäri asuntoa ja rakastaa erityisesti kaikenlaisia johtoja ja naruja. Muutama sydämentykytyksiä aiheuttanut läheltäpititilanne on jo sattunut mm. eteisen pöytälampun rämähtäessä lattialle aivan pojan viereen. Konttaamaan tekisi jo mieli ryhtyä (äidin puolesta ei ihan vielä tarvitsisi) ja konttausasennossa heilutaankin useita kertoja päivässä. Istua meillä ei vielä täysin osata ilman tukea ja äiti odottaakin kuumeisesti, koska tämä etappi saavutettaisiin ja päästäisiin siirtymään epäkäytännöllisistä sitteriruokailuista ihan oikeaan syöttötuoliin. Liikkuminen vaan tuntuu olevan paljon mielenkiintoisempaa kuin istumisen treenaaminen.

Milton rakastaa syömistä ja on jo muutaman kuukauden ajan syönyt maidon lisäksi kiinteitä ruokia. Kaikki ruoka on tähän asti maistunut hyvältä ja ateriakertoja onkin päivässä jo viisi. Päärynäsose on kuitenkin se ehdoton ykkösherkku ja tietysti kaurapuuro, nam.

Poikani on hellyyttävä, aurinkoinen, energinen sekä tyytyväinen lapsi, joka tuo uskomattoman paljon valoa vanhempiensa ja isovanhempiensa elämään. Enää en voisi kuvitella elämää ilman häntä.


 Pusero Gugguu
Housut Polarn O. Pyret


 Neule Kappahl Newbie
Legginsit Papu


Paita Gap
Housut Zara

Päätin repäistä ja hankkia kaikkien niiden maanläheisten värien rinnalle jotain pirteää ja ostin pienestä alennuksesta tuon Gugguun oranssin paidan. Se on vähän pidempää mallia ja menee varmasti vielä pitkään pojalle. Nuo Papun polvipaikkalegginsit on myöskin uusi hankinta, niitä olen ihastellut jo pitkään ja nyt ne oli saatava. Olen innostunut nyt käyttämään pojalla legginssejä ja katsastanut myös tyttöjen puolia kaupoissa niiltä osin. Näyttää nimittäin siltä, että poikien puolilta löytyy aina vaan niitä löysiä kollareita. Viimeinen asu onkin sitten oikea rento kotitemmellysasu. Mistä asusta sinä tykkäät eniten? 

On muuten hyvin haastavaa kuvata näin liikkuvaista mallia, hetkeksi paikalleen pysähtyminen on nimittäin tällä hetkellä maailman tylsin juttu pikkuherran mielestä. Nykyään päivät vierähtääkin nopeasti, kun saan kulkea pitkin päivää kahvikuppi kädessä ympäri asuntoa ja estellä pyrkimyksiä  vaaravyöhykkeille, kuten kissanruoka-astioiden tai vessaharjan läheisyyteen. 

Ihana puolivuotias, äidin kulta.

12 kommenttia:

 1. Legginsit, vaikka noi on kyllä kaikki ihania! :) Onnea Miltonille ja vanhemmille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo legginsit on munkin suosikit :) Kiitos paljon! :)

   Poista
 2. Polvipaikkahousut raitaneuleen kanssa on niin söpö yhdistelmä :) Aikaisin on Milton oppinut liikkeelle lähdön. Onnea puolivuotiaalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Milton kiittää! :) Joo, aika nopeasti se oppi ryömimisen ja vauhti senkun kiihtyy.. :D

   Poista
 3. Ihanan tyylikäs puolivuotias! <3 Muistan, ku just ne ekat puol vuotta meni jotenki tosi äkkiä...nyt mietin et muistinhan varmasti nauttia joka hetkestä <3 Niklas täyttää jo 2 vuotta :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lastenvaatteita löytyy kyllä vaikka mitä ihania <3 Ja aika menee kyllä niin vauhdilla. Pakko itsekin miettiä, että varmasti keskittyy ja nauttii jokaisesta hetkestä eikä vain kulje sumussa arkea eteenpäin :)

   Poista
 4. Onnea puolivuotiaalle poitsulle ja äidille :)

  VastaaPoista
 5. Keskimmäinen asu on lempparini mutta oranssi paita on myös ihana <3 Ihana puolivuotias <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän on kyllä ihana <3 Oon itse yleensä vierastanut oranssia väriä aika paljon, mutta jokin tuossa puserossa vaan kolahti ja sopii meidän pojalle kivasti :)

   Poista