5. marraskuuta 2014

#isänkanssa


Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila haastoi perhebloggarit mukaan #isänkanssa -kampanjaan, jonka tarkoituksena on korostaa isän roolin merkitystä lapsen elämässä. Lähdin mielelläni mukaan, sillä itse koen isän läsnäolon erittäin tärkeänä lapseni arjessa ja toivoisin, että kaikilla lapsilla olisi mahdollisuus molempiin vanhempiin.

Kun meidän poika syntyi, vietin itse ensimmäiset kaksi tuntia heräämössä yksikseni ja isä oli se, joka lapsemme otti ensimmäisen kerran ihokontaktiin.  Sektion vuoksi en myöskään pystynyt vuorokauteen nousemaan vuoteesta. Onneksi meitä oli kaksi. Pidin lasta vierellä ja imetin, mutta isä hoiti kaiken muun. Miehestä, joka ei ollut elämässään yhtään vaippaa vaihtanut, kuoriutui samantien reipas ja vastuunsa ottava isä, joka otti itkevän vastasyntyneen syliinsä, hyssytteli, vaihtoi vaipat, teki pesut ja antoi läheisyyttä. Tämä alku oli hyvin merkityksellistä isän ja pojan läheisen suhteen muodostumiselle.

Poikamme on nyt puolivuotias. Meillä isä tekee samoja juttuja kuin äitikin. Pojilla on kuitenkin myös omia juttuja, joihin äiti ei kuulu mukaan. Isä ja poika katselevat paljon piirrettyjä yhdessä, lukevat kirjoja ja leikkivät. Isän kanssa on aina jännimmät leikit. Töiden jälkeen isän tullessa kotiin, nousee pojan kasvoille leveä hymy ja tämä lähtee vimmatusti ryömimään isänsä luokse päästäkseen syliin. Isä on siis tärkeä, se on sanomattakin selvää. Isä on vakaa, rauhallinen ja turvallinen. Isä hoivaa ja huolehtii yhtä hyvin kuin äitikin.

Aina ennen isänpäivä oli itselleni ahdistava juhlapyhä muiden joukossa, päivä jonka toivoi vaan nopeasti menevän ohitse. Oman isäni menehdyttyä ollessani alle kymmenen tuntui kurjalta juhlia isiä, kun itselläni ei sellaista enää ollut. Lapsen syntymän jälkeen isänpäivä on kuitenkin muuttanut merkitystään. Enää se ei ahdista tai saa aikaan tyhjää oloa. Tunnen suurta onnea siitä, että lapseni on saanut itselleen näin rakastavan isän. Sellaisen, jolle perhe on kaikki kaikessa. Sunnuntaina siis juhlimme isää, joka nyt vaan sattuu olemaan meille se världens bästa pappa.

Voit osallistua kampanjaan ikuistamalla oman isän kanssa -hetkesi Instagramissa ja liittämällä kuvaan tunnisteen #isänkanssa.

2 kommenttia:

  1. Voi, ihana Emmi! Ja sulla on varmasti hyvä mies ja Miltonilla paras isä :)

    VastaaPoista