6. marraskuuta 2014

Marraskuu toivoa täynnä

Heräät aamulla ja on pilkkopimeää. Pikkuhiljaa alkaa valaistua, mutta taivas loistaa harmaudellaan. Ulkona tihkusade hakkaa kasvoille ja painelet eteenpäin. Vastaan tulee ihmisiä, joista harva hymyilee. Edessä on vielä monta kuukautta pimeyttä. Kannattaako pimeyttä jäädä murehtimaan? Arjesta voisi saada niin paljon enemmän irti olemalla positiivinen.

Olen viime päivinä miettinyt, onko ihmisten onnellisuus tosiaan kiinni vuodenajasta. Mitä järkeä siinä on, että huhtikuusta syyskuuhun olemme onnellisia, mutta siitä eteenpäin masentuneisuuden partaalla. Vuodenajat ovat joka vuosi samat, se sama kaamos on ovella joka syksy. Miksi siihen ei voisi totutella ja ottaa ilo irti kaikesta mitä syksy ja talvi tuo pitää sisällään?

Nyt kotona äitiyslomalla ollessani on aikaa miettiä asioita ja huomaan äitiyden muuttaneen ajatusmaailmaani paljon. Olen alkanut kiinnittämään enemmän huomiota ajoittaiseen negatiiviseen asenteeseeni. Miksei positiivisuutta voisi viljellä kesän lisäksi myös talvella? Hymyillä kadulla vastaantulijoille. Vaikka jutella vieraille ihmisille. Muutama päivä sitten kahvilassa täysin tuntematon nainen tuli sanomaan, kuinka ihana nimi lapsellamme on. Tuo ystävällinen ele piristi päivääni kummasti. 
Viimeiset kuluneet vuodet ovat olleet kiireisiä. Elämässäni on tapahtunut paljon. Kaikki ovat kuitenkin olleet itselleni tärkeitä ja merkityksellisiä asioita. Huomaan alkaneeni elämään elämää, josta nautin. Tehnyt päätöksiä, jotka ovat tuntuneet oikeilta ja ohjannut elämääni siihen suuntaan mihin on pitänytkin. Elämässä pitää tavoitella asioita, joista haaveilee. Olin joskus hyvin arka itsetuntoni kanssa. En uskonut kykyihini. Nykyään olen alkanut ajattelemaan, että melkein mihin vaan pystyy, jos itseensä vaan uskoo tarpeeksi. Unelmien tavoittelun lisäksi pitää osata nauttia niistä asioista mitä elämässä jo on. Siinäpä elämäntehtävää meille jokaiselle.

Nykyään näen onnea monessa ennen niin arkiselta tuntuneessa asiassa. Aamukahvin juominen, kun poika katselee rauhallisena televisiota aamuhämärässä. Rauhallisen musiikin kuuntelu Spotifysta aamupäivisin samalla kun järjestelee kotia siistimpään kuntoon. Pyörivä pyykkikone, tyhjentyvä pyykkikori ja vastapestyjen vaatteiden tuoksu. Pinnasängyssä odottavat uniset kasvot, jotka painautuvat tiiviisti rintaa vasten nostaessasi lapsen syliisi. Kun juttelet ihmisten kanssa ja koet samantien yhteenkuuluvuutta, kun täysin vieras ihminen ymmärtää heti mitä ajat ajatuksillasi takaa. Listaa voisi jatkaa loputtomiin, sillä arki on oikeasti täynnä onnellisia asioita. Ei pelkästään kesällä, vaan ihan ympäri vuoden.

Juuri nyt odotan lähestyvää isänpäivää, jota vietämme miehen perheen (nykyään myös oman perheeni) kesken meillä kotona. Päätettiin tehdä omatekoinen isänpäiväbrunssi ja viettää rauhassa aikaa keskenämme kotona täysien ravintoloiden sijaan. Huomenna olen lähdössä yksin Helsinkiin, muutamien kuukausien tauon jälkeen pääsen taas kampaajalle. Ensi viikolla lähdemmekin perheen kesken Ruotsiin. Ihanaa marraskuuta!

10 kommenttia:

 1. Oon sun kanssa ihan samaa mieltä! Ei kannata käyttää kallisarvoista aikaa murehtimiseen ja synkistelyyn, vaan oppia nauttimaan niistä pienistäkin arjen asioista hymy huulilla :) Positiivisin mielin otetaan pimeä ja kylmä talvi vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, pitää vaan suhtautua positiivisesti ja nauttia niistä asioista mitkä just talvella on kivoja! :)

   Poista
 2. Pimeys kyllä vaikuttaa mun mielialaan selvästi, tai ehkä eniten väsymyksen tunteeseen. Tulis edes lunta, niin tulis vähän valosampaa ja ulkona kököttäminen lasten kanssa tuntuis itestä kivemmalta vaihtelulta, kun satais välillä lunta eikä vettä! :D

  Mutta ihan totta, pitäis kyllä enemmän miettiä niitä hyviä asioita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se pimeys mullakin vaikuttaa, pakko vaan yrittää taistella vastaan niin voi itse paljon paremmin! :) Täällä tuli tänään ensilumet! Tai aika vetistä lunta se oli, itse painelin kumisaappailla tuolla :D

   Poista
 3. Olet niin oikeassa :) Itsekin olen pannut merkille, että äitiyden myötä sitä keskittyy pieniin, hyviin asioihin paljon herkemmin, mitä ennen. Sitä kenties osaa eri tavalla arvostaa arkisia asioita, kuten se aamukahvin juominen rauhassa <3 Ja minusta ainakin jokaisessa vuodenajassa on jotain hyvää ja ihanaa mitä jossain toisessa ei ole :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äitiys on kyllä jotenkin muuttanut ajatusmaailmaa enemmän kuin mikään muu tähänastisessa elämässä! :) Ja munkin mielestä talvessa on esimerkiksi paljon kivoja juttuja, pimeyskin on välillä iltaisin ihan kivaa :)

   Poista
 4. Ihanan Positiivinen Kirjoitus <3 <3

  VastaaPoista
 5. Samoilla linjoilla mennään! Olen huomannut, että oma positiivinen asenne vaikuttaa niin paljon omaan hyvinvointiin. Mutta toisaalta, nyt viimeiset pari viikkoa on ollut niin pimeää ja harmaata, että huomaan jonkinlaisen väsymyksen iskeneen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin vaikuttaakin! Täälläkin on meinannut väsymystä iskeä, mutta liikunta ja ulkoilu on tuntunut vähän auttavan :)

   Poista