26. marraskuuta 2014

Oma huone, parempi uni
Muutaman viikon hän on jo siellä ollut, nimittäin omassa huoneessaan. Alunperin oli tarkoitus pitää poikaa meidän huoneessa vielä pidempään, mutta yöt alkoivat mennä kovin levottomiksi. Hän ei varsinaisesti herännyt, mutta itki usein unissaan ja nousin useita kertoja yössä etsiskelemään tuttia pinnasängyn nurkista. Kun saatiin lastenhuone maalattua niin alettiin samantien siirtelemään huonekaluja ja päätettiin hetken mielijohteesta kokeilla myös sängyn siirtämistä kokonaan pois meidän huoneesta. Ja onneksi kokeiltiin.

Meni muutama yö ja yölevottomuudet vähenivät huomattavasti. Enää Milton on herännyt itkemään ainoastaan kerran yössä, välillä menee yöt täysin rauhallisesti sikeässä unessa. Pojan huone on meidän makuuhuonetta vastapäätä, joten lähellä ollaan edelleen. Maitoa ei olla kohta kuukauteen enää öisin juoteltu, neuvolassakin suosittelivat yömaitojen jättämistä jo kokonaan pois. Yöunta poika kerkeää vedellä sellaiset yksitoista tuntia yleensä.

Vielä vähän aikaa sitten tällainen järjestely tuntui vähän pelottavalta, laittaa nyt puolivuotias lapsi yksin omaan huoneeseensa. Jotenkin ajattelin, että sen aika on sitten joskus. Ehkä se oli itselleni jonkinlaista pientä luopumisen tuskaa. Onneksi kuitenkin kokeiltiin, sillä nyt koko perhe nukkuu paremmin. En tiedä mistä se johtuu, mutta poika tosiaan nukkuu paljon levollisemmin ilman meidän vanhempien läsnäoloa. Osittain se on varmasti myös sitä, että me ei enää herätä ihan jokaiseen asennonvaihtoon ja äännähdykseen, vaan Milton on alkanut pikkuhiljaa nukuttamaan itse itseään takaisin syvempään uneen.

Lastenhuoneen sisustus on vielä hieman työn alla, vielä olisi mm. hyllyä kiinnitettävä seinälle, mutta teen huoneesta oman postauksen, kunhan huone on täysin valmis.

2 kommenttia:

  1. Ei nyt ihan liity aiheeseen, mutta oliks teillä lapsi hoidossa sillä aikaa kun maalasitte? Meilläkin on vaikka mitä maalattavaa, mutta en saa ikinä tehtyä, kun en viitsis sen hajun takia silloin, kun lapsi on kotona, ja sehän on siis aina kotona, kun meidän lähin hoitopaikka on 300 kilometrin päässä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli lapsi kyllä kotona, mutta pidettiin maalattavien huoneiden ovet aina kiinni niin mun mielestä meni niin ihan hyvin eikä haju tuntunut leviävän muihin huoneisiin :)

      Poista