13. marraskuuta 2014

Pieni irtiotto arjesta


Edellisestä ulkomaanmatkasta on kohta jo puolitoista vuotta, joten nyt oli jo päästävä jonnekin. Vaikkei lähdetäkään kauemmaksi kuin Tukholmaan niin olen siitäkin jo aivan innoissani. Tämä tulee olemaan myös Miltonin ensimmäinen ulkomaanmatka ja pientä harjoittelua vähän pidemmälle suuntautuvaa ulkomaanmatkaa varten, mikä olisi tarkoitus tuossa keväällä toteuttaa. 

Tukholmaan matkaamme perinteisesti laivalla. Jos oltaisiin lähdetty miehen kanssa kahdestaan, oltaisiin todennäköisesti menty laivan sijasta lentokoneella. Tukholmaan kun pääsee lentämään niin edullisesti ja vaivattomasti. Lapsen kanssa on kuitenkin kivempi mennä laivalla, koska se jotenkin vaan kuuluu siihen lapsuuteen. Koska sitähän se laivakulttuuri on, eniten se antaa sekä bilettäjille ja lapsiperheille, kun taas lapsettomalle ei-bilettävälle pariskunnalle siellä ei juuri mitään ole tarjolla (ruoan lisäksi).

Eilen kaupassa oli pieni pohtiminen mitä ostaa pojalle evääksi mukaan laivalle. En ole ihan varma mitä kaikkea siellä on ravintolassa mahdollista noin pienelle lapselle syöttää. Puurotkin ostin varmuudelta sellaisina valmispuuroversioina, vaikka Milton onkin tottunut aina syömään ihan tavallista kotona keitettyä kaurapuuroa. Reissu tulee muutenkin olemaan hyvin erilainen aikaisempiin risteilyihin verrattuna, kun poika käy aika aikaisin nukkumaan ja meidän onkin sitten vietettävä ilta hytissä. Mies jo sanoi, että älä vaan unohda ottaa tietokonetta mukaan. Nauroin, että eikö olisi kerrankin ihanaa kun voitaisiin vain hengailla ja jutella. Ajattelin ottaa mukaan matkarattaiden sijaan ihan nuo isot Emmaljungat, koska Tukholmassa olisi tarkoitus liikkua mahdollisimman paljon kävellen ja niillä on vaan niin paljon helpompi liikkua ulkona. Laivalle otetaan varmuudeksi mukaan myös Manduca.

Tukholmasta olisi tarkoitus ostella joululahjoja ja olenkin jo valmiiksi miettinyt muutamia liikkeitä mitä täältä Suomesta ei vielä löydy. Asuin itse muutamia vuosia sitten Tukholmassa kolmen kuukauden ajan, joten tuo keskustankin alue on tullut jo sen verran tutuksi, ettei enää tule pyörittyä vaan siinä Drottninggatanilla, mihin suurin osa suomalaisista risteilymatkustajista suuntaa koko päivän ajaksi. Todennäköisesti tullaan pyörimään aika paljon Gallerian -ostoskeskuksessa ja käymään Östermalmin puolella parissa liikkeessä. Ainakin Victoria's Secret, Hollister, Massimo Dutti, Zara Home ja NK olisi tarkoitus käydä katsastamassa. Zara Homesta ajattelin katsella vähän täydennystä pojan huoneen sisustukseen.

Instagramissa (@emmiyhteenkasvettu) meitä voi seurata reaaliajassa ja sitä varmasti päivittelen myös reissun aikana. Ihanaa loppuviikkoa teille!

4 kommenttia:

 1. Kuulostaapas kivalta. Irtiotto arjesta tekisi täälläkin hyvää. Oikein kivaa reissua koko perheelle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Pieni irtiotto arjesta tekee kyllä välillä ihan hyvää, oli kiva päästä käymään vähän kauempanakin :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta, käväisin lukemassa! Voisinkin ehkäpä toteuttaa sen jossain vaiheessa :)

   Poista