30. marraskuuta 2014

Uusi tarjoiluvaunu ja haaveilua keittiön uudistamisestaYstävälläni on ollut tämä samainen tarjoiluvaunu eri värisenä ja olen jo jonkin aikaa pohtinut pitäisikö meillekin hankkia samanlainen. Meillä on ollut aika rajallinen työtila keittiössä, kun tasot on notkuneet kaikenlaisista purkeista ja purnukoista. Käytiin alkuviikosta Ikeassa ja nyt vihdoin ostin tämän Råskog -tarjoiluvaunun. Päädyin turkoosiin väriin, koska olen vähän haaveillut sellaisesta karkkivärisekoituksesta keittiön sisustuksessa muun asunnon sisustuksen ollessa hyvin neutraali. Tarkoitus olisi nyt pikkuhiljaa alkaa keräilemään keittiöön erilaisia värikkäitä sisustusjuttuja.

Saatiin meidän keittiön työtasoille nyt reippaasti lisää tilaa. Nykyään kun päivisin viettää keittiössä niin paljon aikaa, on vaan entistä tärkeämpää että siellä myös viihtyy. Siitä päästäänkin toiseen itseäni jo varmaan vuoden mietityttäneeseen aiheeseen nimittäin meidän perheessä jo pieneksi kiistan aiheeksi muodostuneeseen keittiöremonttiin. Mehän tehtiin viime talvena lattiaremontti, eli ne vanhat oranssihtavat tammilattiat vaihtuivat valkoiseen. Mulla on jokin tuota oranssihtavaa tammiväriä vastaan, se pistää jotenkin tosi ilkeästi silmään ja koen sen myös todella häiritseväksi meidän keittiössä. Siksi olenkin itsepintaisesti yrittänyt ehdottaa miehelle, josko me joskus lähiaikona voitaisiin remontoida keittiö ihan meidän omannäköiseksi. Rahaa siihen tietysti tulisi menemään, vaikka päädyttäisiinkin esimerkiksi Ikea -keittiöön, siitä ei pääse mihinkään. Mulla on pian alkamassa hoitovapaa, jolloin raha ei luonnollisestikaan kasva puissa. Olenkin nyt alkanut miettimään, josko päädyttäisiinkin varsinaisen keittiöremontin sijaan tekemään vain pientä ehostusta keittiöön. Mun suurimmat toiveet kohdistuisivat seinäkaakeleiden maalaukseen ja työtasojen petsaukseen tummemmaksi. Jo pienillä muutoksilla keittiöstä tulisi varmasti enemmän omannäköinen, eikä rahaa palaisi yhtä paljoa kuin kunnon remontissa. Kuvia meidän tämänhetkisestä keittiöstä lupaan laitella siinä vaiheessa, jos ja kun päästään oikeasti tositoimiin.

Mitä tykkäsitte tarjoiluvaunusta? Onko kellään kokemusta pienen budjetin keittiöremonteista?

4 kommenttia:

 1. Meillä on myös tosi pieni keittiö, 6 neliöö :D. Hmm pitäisköhän itsekin ajella IKEA'ssa ja hakea tuollainen, tavaraa tulee väkisinkin pöydille kun ei viitsi sitten kaappejakaan ihan täyteen ahtaa:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hae ihmeessä, mullakin kerääntyi tuohon sellaista tavaraa mitä pidän mieluummin esillä kuin kaapeissa, mutta nyt ne ei kuitenkaan ole tiellä :) Ja kaapit on kyllä ihan liian täynnä, sinne ei mitään lisätavaraa enää mahtuisikaan :D

   Poista
 2. Kiva tuo vaunu! :) harmi kun ei itselle mahdu keittiöön tuommoista..
  Suosittelen tuota kaakelien maalausta lämpimästi! :) itse asutaan vuokrakämpässä joten ei sen takia kunnon keittiöremonttiin voitu ryhtyä, mutta vuokranantaja maksoi laattojen maalaamisen valkoisiksi. Löysin sisustusblogista hyvän ohjeen, jonka avulla ryhdyttiin hommiin. Laattojen maalaaminen oli yllättävän helppoa ja lopputulos oli todella hyvä. Piristi ja sai keittiön näyttämään täysin erilaiselta. Ja on myös kestänyt hyvin! Puoli vuotta maalaamisesta eikä pinnalle ole käynyt kuinkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hyvä kuulla, että sulla on ollut positiiviset kokemukset tuosta kaakeleiden maalauksesta! Se olisi tosiaan paljon pienempi projekti kuin vanhojen laattojen purkamien ja uusien laittaminen. Täytyykin alkaa ihan tosissaan harkitsemaan sitä, nuo meidänkin kaakelit kun on muuten hyvät, väri vaan olisi kivempi valkoisena :)

   Poista