23. marraskuuta 2014

Viikonloppuna tein tacopiirakkaaTaas yksi viikonloppu kulunut nopeasti ohitse. Perjantaina miehellä oli pikkujoulut ja mun oli tarkoitus olla pojan kanssa kaksistaan kotona, mutta isovanhemmat halusivatkin tulla nukuttamaan Miltonia niin pääsin itsekin käymään yksillä kaverin kanssa. Loppuviikonloppu ollaankin vietetty rauhallisissa tunnelmissa vietelty aikaa kotosalla ja vähän ulkoiltu, ihasteltu lumista maata. Ollaan makoiltu vilttien alla sarjoja katsellen, syöty hyvin. Milton on oppinut konttaamaan ja yrittää myös jatkuvasti nousta pöytiä ja hyllyjä vasten seisomaan. Äiti-vaihekin on pamahtanut päälle, sylistä on tullut yhä tärkeämpi. Myös joulupukki nähtiin eilen, se vetikin pojan ilmeen aika vakavaksi. Tänään aamulla käväisin tekemässä jalkatreenin ja mukaan otinkin taas vähän uusia liikkeitä, saa nähdä tuntuuko huomenna missään!


Tein eilen tacopiirakkaa ja ajattelin jakaa reseptin teidänkin kanssa. Ei maailman terveellisin vaihtoehto, mutta todella ruokaisa ja helppo valmistaa. Tätä voi hyvin tehdä esimerkiksi juhliin ja menee varmasti kaupaksi.

Pohjaan sekoitin 125g voita, 2dl vehnäjauhoja, 1dl kaurahiutaleita, 2rkl vettä ja ripauksen suolaa. Paistoin kiertoilmalla 180asteessa noin 30 minuuttia.

Sitten paistoin jauhelihan, johon lisäsin tacomaustepussillisen ohjeen mukaan. Sitten vaan latomaan täytteitä piirakkapohjan päälle. Ensin jauhelihat, sitten kermaviiliä, juustoraastetta, nachoja ja tomaattia. Sitten koko piirakka uuniin vielä 10 minuutin ajaksi.

Täytteitä voi laittaa ihan oman maun mukaan. Ensi kerralla kokeilen laittaa kermaviilin tilalle creme fraisea, siitä tulisi ehkä vielä maukkaampaa.

6 kommenttia: