26. joulukuuta 2014

Jouluaaton tunnelmia


Vietettiin jouluaattoa maalla miehen vanhempien luona. Pakattiin aamupäivällä kassit autoon ja suunnattiin koko perhe kaupungista pois. Lunta satoi täälläkin aattona paljon ja innostuttiin pulkkailemaan pojan kanssa. Muru nökötti pulkassa tyytyväisenä, vaikkakin vähän ihmeissään lumisesta luonnosta.

Ulkoilun jälkeen  tietysti saunottiin. Oli tarkoitus ottaa Milton ensimmäistä kertaa saunomaan mukaan, mutta pakkasta oli sen verran etten uskaltanut. Sauna oli nimittäin ulkosauna enkä viitsinyt ottaa sitä riskiä, että loppuloma menisi pojalla sairastellessa.

Miltonin jouluasu: housut Papu ja neule POMPdeLux

Illansuussa katettiin pöytä ja syötiin hyvin. Joulupukkikin kävi ja Milton istui jopa reippaana pukin sylissä. Poika sai niin paljon ihania lahjoja, vaikka mitä kivaa pakeista paljastui. Perusiltapuurojen jälkeen nukuttelin poikaa jonkin aikaa, kunnes uni vihdoin tuli. Loppuilta menikin löhöillessä ja syödessä lisää. Vieras sänky ja erilainen päivä ilmeisesti aiheutti vähän yölevottomuutta, kun tuntui että sain koko yön olla laittamassa tuttia ja silittelemässä, mutta aamulla poika sitten ottikin nuo unet takaisin kunnon kolmen tunnin aamupäiväunilla.

Meillä oli lämmin ja rauhallinen joulu läheisten seurassa. Unohdettiin stressaus ja oltiin vaan. Vaikka meidän minimies ei vielä oikein joulun ideaa ymmärtänytkään niin illan päätähtenä hän sai kuitenkin olla ja nauttia huomiosta täysin rinnoin. Niinkuin olin vähän etukäteen aavistanutkin, niin kyllä tämä joulu tuntui itsestäkin paljon merkityksellisemmältä nyt kun sen sai viettää oman lapsen kanssa. Muutenkin voi vaan miettiä, miten kiitollinen sitä onkaan kaikista ihmisistä, jotka välittävät.

Joulu on nyt ohi, mutta me jatketaan lomailua ja rentoutumista vielä alkuviikkoon saakka. Ihanaa olla koko perhe kotona. Jouluruokaa on tullut syötyä niin paljon, että tänään tekee jo mieli syödä ihan jotain muuta. Salillekin ajattelin tänään vähän myöhemmin ehkäpä suunnata kun ei sen kummempaa ohjelmaa olla suunniteltu. Huominen menee meillä reissatessa, ajellaan nimittäin synttärijuhlille Itä-Suomeen. Maanantaina olisi tarkoitus lähteä miehen kanssa kahdestaan shoppailemaan alennusmyynteihin. Itse tarvitsisin ainakin kunnon ulkoilutakin ja uusia treenivaatteita. Pojalle ajattelin myös hankkia uuden vähän vedenkestävämmän talvihaalarin lopputalveksi.

Mites teillä sujui joulunvietto?

4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja voi että miten söpöläinen tuo pikku herra onkaan! <3

  VastaaPoista
 2. Teilläkin on ollut tunnelmallinen ja ihana joulu! Me vietettiin joulunaika reissussa mummoloissa, rentoa ja leppoisaa läheisten kanssa vietettyä aikaa on kiva muistella näin jälkikäteenkin. Pulkkailtiin myös paljon, ihanaa kun vihdoin on lunta ja pakkasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihana joulu <3 Me myös nautittiin niin paljon lumisesta joulusta, oli ihana ulkoilla!

   Poista