27. tammikuuta 2015

Apua sormiruokailuun

Meillä on ollut pienimuotoinen ongelma sormiruokailun suhteen. Meidän keittiön pöytä on pyöreä ja pojan on ollut todella vaikea syödä mitään itse sen ääressä ilman että ruoat tipahtavat käsistä samantien lattialle. Siksi ollaan siirretty sormiruokailua aina vaan eteenpäin ja olen syöttänyt pojalle melkein kaiken itse. Viime aikoina ollaan kuitenkin huomattu, että pojan mielenkiinto omatoimiseen syömiseen on kasvanut ja päätin, että jonkinnäköistä apuvälinettä oli alettava katselemaan. Kun meillä nyt tämä Tripp Trapp sattui olemaan enkä halunnut toista "pikkupöytää" sisältävää tuolia hankkia, aloin metsästämään muita vaihtoehtoja.


Monissa blogeissa olin törmännyt Tripp Trapp -tuoleihin tarkoitettuihin Playtray-tarjottimiin ja päädyin  viime viikolla itsekin tilaamaan meille sellaisen Maxplaysta. Ensimmäiset kokemukset tarjottimesta ovat hyvät! Ollaan päästy samantien aloittamaan sormiruokailut ja nyt suurin osa omenan- ja banaaninpaloista pyörii tarjottimen päällä sen sijaan että ne tipahtelisivat yksi toisensa jälkeen lattialle.  Tarjottimelta pojan on helppo napsia paloja suuhun, tänäänkin poika popsi innoissaan banaaninpaloja minkä kerkesi. Tarjotin on myös helppo irrottaa tuolista ja pestä.


Ja mikäli muillakin sormiruokailijoilla on tarvetta tarjottimelle, niin Maxplay tarjoaa blogin lukijoille -15% alennusta Playtray-tarjottimista 28.-31.1. välisenä aikana koodilla YHTEEN.

Postaus toteutettu yhteistyössä Maxplayn kanssa. Tarjotin ostettu itse.

4 kommenttia:

 1. Täällä ei vielä kiinnosta sormiruokailu. Viikon päästä 9kk. Kävelyn opettelu sen sijaan on hitti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin kyllä kävelyn harjoittelu on kaikista kiinnostavinta tällä hetkellä! :)

   Poista
 2. Täällä varmaan syötäisiin mielellään itse, mutta tämä mamma on niin hysteerinen ja pelkään että poika tukehtuu vähänkin isompiin paloihin. Hän on melko hienokurkku, joten kaikki isot palaiset saa yökkimään. Ehkä itse syömisestä voisi olla apua kun saa itse pureskella ruokaa, ehkä :-D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo muakin kyllä välillä pelottaa, jos poika pistää kerralla liikaa ruokaa suuhunsa, mutta onneksi tähän asti syömiset on sujuneet ihan hyvin :)

   Poista