22. tammikuuta 2015

Helppoa arkiruokaa


Nyt aloitettuani osa-aikaiset opiskelut, on energiaa riittänyt kodin puolellakin taas enemmän. Kiinnostus ruoanlaittoon on taas nostanut päätään ja vaikka meillä mies se parempi kokki onkin niin olen nyt yrittänyt kokkailla myös päivisin Miltonin puuhaillessa lattialla lelujensa parissa. Tykkään ottaa päiväuniajan itselleni, istua vaan ja hengähtää. Ruoanlaitto ja siivoukset tulee näin ollen hoidettua pojan kanssa "yhdessä".

Neuvolassa näytettiin vihreää valoa koko perheen yhteisiin ruokiin siirtymiseen ja pikkuhiljaa ollaan alettu syöttämään myös pojalle hieman maustettua ruokaa. Suolaa en lisäile ikinä meidänkään ruokiin niin aika samoilla linjoilla mennään kuin ennenkin, ehkä mausteita vähän vähemmän vaan.


Syödään yleensä jauhelihaa, kanaa tai lohta. Ei olla kastikeihmisiä, vaan ollaan totuttu syömään lihat ja kanat ihan sellaisenaan. Ei käytetä juurikaan perunaa, mutta bataatista on tullut mun suosikki hiilarinlähde arkiruokailussa. Bataatti maistuu muuten vieläkin paremmalle uuninrapeana, suosittelen kokeilemaan! Pyrin täyttämään omasta lautasestani puolet kasviksilla. Tämän hetken suosikkeja ovat parsakaali ja avokado.

Näitä kaikkia syötetään myös pojalle, joskin paljon sosemaisemmassa muodossa. Avokadosta tuli heti ensimmäisen kokeilun jälkeen pojan suosikki, mutta harmikseni huomasin, että se ei taidakaan jostain syystä sopia pojan vatsalle ja aiheutti kenties myös hieman ihottumaa, joten en ole nyt sitä uskaltanut antaa. Milton on onneksi kaikkiruokainen ja on tähän asti syönyt juuri kaikkea mitä hänelle ollaan tarjottu.


Viikonloppuisin meillä saatetaan syödä vähän rasvaisempaa ja täyteläisempää ruokaa, mutta arkena mennään aika terveellisellä linjalla. Musta on kiva kuitenkin kokeilla kaikkea erilaista ja esimerkiksi uusia kasviksia lisäisin mielelläni ruokavalioon. Tuo herne-maissi-paprika-pakaste oli kyllä vähän kokeilumielessä mukana tällä aterialla, sillä yleensä suositaan tuoreita kasviksia.

Millaista arkiruokaa teillä syödään? Mitkä on teidän lempparikasviksia?

5 kommenttia:

 1. Parsakaali on namskis! Ja bataatti. Ne on parhaat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuruinen haasteenpoikanen olisi blogissani sinulle ;)

   Poista
  2. Joo ne on kyllä niin hyviä! Kiitos haasteesta, kävinkin kurkkaamassa :)

   Poista
 2. Hyvältä vaikuttaa. Paljon hyvää ja terveellistä! :)

  VastaaPoista