18. tammikuuta 2015

Kannattaako lastenvaatteista maksaa?

Olen materialisti, tykkään hankkia uusia juttuja kotiin ja vaatekaappiin. En ole säästeliäs ihminen, parannettavaa on siinä suhteessa huimasti. Asiaa ei auta yhtään se, että olen pojan syntymän jälkeen  onnistunut kehittämään itselleni uuden harrastuksen. Nimittäin lastenvaatteet.

On toki luonnollista ostaa kasvavalle lapselleen uusia vaatteita, koska pitäähän hänetkin johonkin pukea. Mutta ehkä siinä on ero käyttääkö suurimman osan käyttörahoistaan lapsensa vaatteisiin vai johonkin muuhun. Osa ostaa lastenvaatteet kirpputoreilta edullisesti ja toinen saa kassillisen sukulaislapsen vanhoja vaatteita, joilla pärjätään ensimmäinen vuosi reippaasti. Itsekin voisin näin tehdä, mutta jostain syystä sitä vaan tulee hankittua melkein kaikki uutena. Muutamia hyviä löytöjä olen itsekin kirpputoreilta tehnyt, mutta olen aina tarkka enkä tykkää ostella yhtään kuluneita tai nukkaantuneita vaatteita.

Jotenkin se saa mut erityisen iloiseksi, kun saan pukea poikani kivoihin vaatteisiin ja miettiä erilaisia yhdistelmiä. Kierrellä kauppoja ja hypistellä erilaisia malleja ja kuoseja. Tuntuu, että ikäänkuin pukeutuisin itsekin lapseni kautta. Niin hurahtanut olen. Ennen tuli nimittäin hankittua itselle paljon uusia vaatteita, mutta nykyään mielenkiinto kohdistuukin enemmän kauppojen lastenvaateosastoille kuin aikuisten puolelle. Toki tykkään kulkea siisteissä vaatteissa itsekin, mutta enää ei itselle tule juurikaan osteltua vaatteita noin huvin vuoksi, vaan yleensä päädyn sinne aikuisten puolelle etsiskelemään vaatteita siinä vaiheessa kun huomaan kaapistani puuttuvan jonkun tietyn tarpeellisen vaatekappaleen. Pojalle taas tulee tehtyä paljon heräteostoksiakin vaateosastoilla. Mistähän tämä johtuu? Siihen mulla ei ole vastausta. Hurahtaja mikä hurahtaja.

Alkuun tuli hankittua suurin osa lastenvaatteista Lindexistä tai KappAhlista edullisuuden vuoksi, mutta nyt pojan kasvu on hieman alkanut hidastamaan vauhtia ja eri vaatekappaleita pystyy jo käyttämään paljon pidemmän aikaa. Siksi olen alkanut suunnata kiinnostustani edullisten lastenvaatteiden lisäksi myös hieman hintavampien merkkien pariin. Gugguun ja Papun mallistoista olen löytänyt tosi kivoja vaatteita ja muutamia vaatekappaleita olen pojalle niistä jo hankkinutkin. Mutta kannattaako lastenvaatteista todella maksaa niin paljon? Se on kysymys, jota olen myös itselleni esittänyt viime aikoina paljon ja olen päätynyt lopputulokseen, että miksi ei kannattaisi. Itse huomaan selkeää laatueroa kalliimpien ja halvempien vaatteiden välillä. Useista pesuista huolimatta nuo hintavammat vaatteet ovat pysyneet hyvinä, kun taas moni edullinen vaate on alkanut todella helposti nukkaantua, reikiintyä tai kovettua. Olin esimerkiksi alkuun aivan ihastunut Zaran lastenvaatteisiin, mutta todella moni niistä meni nopeasti huonoon kuntoon, joten enää ostelen sieltä vaatteita paljon harvemmin. Edelleen ostan paljon vaatteita mm. H&M:ltä ja Lindexistä, mutta silti on mukavaa hankkia muutamia laadukkaampiakin vaatteita täydentämään vaatekaappia ja asuja. Polarn O. Pyret on yksi mun suosikeista, vaatteet ovat hyvälaatuisia, mukavan tuntuisia, ihania raitakuosisia ja niillä on hyvä jälleenmyyntiarvokin. Vaikka esimerkiksi H&M:ltä löytyy paljon kivannäköisiä vaatteita, ei niistä kyllä eteenpäin myytynä tule saamaan kuin korkeintaan 50 senttiä per body.

Ehkä tärkein pointti tässä koko kirjoituksessa on kuitenkin se, että ei kai se ole keneltäkään muulta pois, jos tykkää pukea lapsensa kivoihin vaatteisiin ja panostaa niihin? Ihmiset kun tykkäävät käyttää rahaa vaikka minkälaisiin ostoksiin. Yksi tuhlaa omiin vaatteisiin, toinen elektroniikkaan ja kolmas autoihin. Tämä taitaa tällä hetkellä olla se minun heikko kohtani. Lopuksi vielä kuvapläjäys pojan asuista kuukausien varrelta. Osa vaatteista on saatu lahjaksi, suurin osa kuitenkin hankittu itse. 

 Kuva 1. neule Polarn O. Pyret, housut Lindex
Kuva 2. housut Lundmyr of Sweden, tossut H&M

body Lindex, farkut Zara, kengät Nike 

body Name It, housut Zara 

Kuva 1. body ja housut Polarn O. Pyret
Kuva 2. neule KappAhl Newbie housut Papu 

paita Gugguu, housut Polarn O. Pyret 

Kuva 1. body Lindex, housut Me&I
Kuva 2. paita Next, housut KappAhl Newbie, kengät Converse

Paita H&M, housut Papu

body Papu, housut KappAhl Newbie

Kuva 1. haalari KappAhl (kirpputorilta), pipo H&M
Kuva 2. haalari Molo, pipo Fredrikson

Kuva 1. haalari Gugguu
Kuva 2. paita H&M, housut Papu

Kuva 1. paita H&M, neule PompDeLux, farkut H&M
Kuva 2. paita ja slipoveri PompDeLux, farkut KappAhl (kirpputorilta)

Kuva 1. paita PompDeLux, housut Lindex
Kuva 2. paita Lindex, housut Polarn O. Pyret

Osteletteko te paljon lastenvaatteita? Suositteko edullisia vai hintavampia vaatteita? Mikä on lempparivaatemerkki?

14 kommenttia:

 1. Mä ostan lapsille vaatteita vaan tarpeeseen. Kun on kolme lasta ja jokaiselle täytyy hankkia joka vuosi uudet haalarit ja jatkuvasti uusia käyttövaatteita täytyy miettiä tarkasti mihin sijoittaa. Suosikkimerkki on pompdelux, tykkään myös gugguusta ja popista :) Pienimmällä tykkään eniten newbiestä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luultavasti meilläkin tulisi osteltua vaatteita vaan tarpeeseen, jos olisi enemmän lapsia. :) Ja noihin haalareihin saa kyllä reippaasti rahaa palamaan.. Newbie on kyllä ihana erityisesti pikkuvauvoilla <3

   Poista
 2. Ihanasti puettu pikkumies <3 voisin kuvitella melko samanlaisen tyylin omallekin pojalle jos sellainen olisi. Mä hankin Milalle aika pitkälti vaatteet aina uusina, lemppareita on Lindexin, Kappahlin, HMn, Nextin ja Zaran vaatteet. Kaikki on pysynyt tosi hyvinä, liekkö johtuu siitä että meillä on vaatteita joka koossa ollut aika paljon........ :D Mutta vielä en oo hurahtanut mihinkään merkkimerkkiin, ehkä sekin jossain vaiheessa vielä tapahtuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Se on kyllä totta, että ei ne vaatteet kerkeä mennä huonoon kuntoon jos on paljon valinnanvaraa kaapissa eikä samoja vaatteita tartte pestä ihan jatkuvasti :)

   Poista
 3. Ihania vaatteita pikkumiehellä! Tuntuu, että pari vuotta sitten kun sain keskimmäisen, poikien vaatteet eivät olleet läheskään yhtä kivoja kuin nyt kuopuksen ollessa vauva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulle on haaste blogissani. :) http://omituinenpieniperhe.blogspot.fi/2015/01/haaste-11-asiaa-minusta.html

   Poista
  2. Onneksi nykyään on pojillekin kaikenlaisia kivoja vaatteita tarjolla :) Kiitos haasteesta! :)

   Poista
 4. Mä oon kyllä hirveän nirso rahojen kanssa. Tietysti hankin Oliverille vaatteita, jos hänen täytyy saada uusia vaatteita. Yleensä kierrän kirppareita, mistä tulee vähemmän tai enemmän vaatteita mukaan kotiin. Mutta onhan se myös välillä kivaa käydä ostamassa uudet vaatteet hänelle. Ja vastaus sun kysymykseen: kyllä, lastenvaatteet ovat mun mielestäni aivan liian kalliita... hinta sais kyllä vähän tippua :D ja juuri sen takia, toivomme aina synttärilahjaksi tai joululahjaksi Oliverille vaatteita. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkin pitäisi alkaa kiertelemään enemmän kirppareita, koska välillä voi löytää ihan uudenveroisiakin juttuja edullisesti! Mutta onneksi lastenvaatteetkin on ainakin muutaman kerran vuodessa kunnon alessa niin silloinkin voi säästää jonkun verran :)

   Poista
 5. Mie tykkään myös ostella pojalle vaatteita enemmän kui itelleni. Mut vaatteet jää pieniksi ja moni kuka käytettynä ostaa ei maksa niistä muita vaatteita enempää. Meinaan siis jos uutena body maksanu 40e ni jälleen myynti arvo ei oo edes puolia siis todellinen arvo. Saa pyytää, mut se on kuka maksaa. Sitä olen itse miettiny ko myyn yleensä käyttämättömät ja turhat kirpparilla ja ite ostan uutena. Et kallein body on just jotai 18 euron muumi body joihin oon hulluna ja jumpsuitteja sit 25 eurolla, muut on siit alaspäin ja yleensä tsekkaan aletangot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkovaatteet on sit mihin satsaan enemmän. Remun goretex haalari ei ollu halpa :D mut se oli nii kiva ni piti saada ;)

   Poista
  2. Onhan se totta, että eihän se jälleenmyyntiarvo aina kovin suuri ole, mutta siinäkin on mun mielestä eroa riippuen vähän missä myy! Esim. facebookin kirppareilta taitaa saada paljon enemmän mitä jostain kirppispöydältä myytynä? Ulkovaatteisiin on munkin mielestä hyvä satsata, koska ne on käytössä joka päivä ja varmasti ainakin tulevaisuudessa kovassa kulutuksessakin ulkona temmeltäessä. :)

   Poista
 6. Mä oon vasta nyt innostunut joistakin merkeistä. Yhtenä syynä juurikin se, että kasvu alkaa hidastua ja vaatteet menevät pidempään. Yhdessä vaiheessa kirppikseltä löytyi vaikka mitä, mutta nyt kun rahaa on rehellisesti sanottuna ollut enemmän käytössä on tullut tuhlattua lastenvaatteisiin, myös niihin "merkillisiin". :) Nuo Papun (katsoinkohan varmasti oikein) punaiset housut on ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onhan se kivempi ostaa jotain vähän kalliimpia vaatteita, kun tietää että ne menevät jonkin aikaa eikä heti tarvitse olla ostelemassa uusia tilalle! Jep Papun punaiset polvipaikkahousut on kyllä ihanat, tykkään niistä kyllä kaikissa väreissä :)

   Poista