9. tammikuuta 2015

Pakko käydä vähän ihmisten ilmoilla


Oltiin tänään kahvilassa. Osittain sen takia, että pian alkaa uusi arki eikä tällaisille spontaaneille kahvilareissuille ole enää yhtä usein aikaa ja osittain siksi, että oli pakko päästä vähän ihmisten ilmoille  pojan flunssan pakottaman tauon jälkeen. On kivaa, että Milton viihtyy mukana jo paremmin. Vielä loppusyksystä poika ei millään malttanut istua syöttötuolissa julkisilla paikoilla.

Musta on kuitenkin kiva käydä aina välillä jossain, näkee päivisin muitakin ihmisiä. Vaikka kuinka olen yrittänyt saada itseni innostumaan vaunulenkkeilystä niin pakko myöntää, että ei se vain taida oikein innostaa. Yleensä, jos lähdetään mukamas lenkille niin päädytään vaan johonkin kauppaan hypistelemään vaatteita. Harrastan mieluummin liikuntaa kuntosalilla tai yksin hölkäten. On kuitenkin tärkeää, että myös poika pääsee ulkoilmaan, joten ihan sisälle ei viitsitä aina päivisin majoittua. Asutaan lähellä tätä meidän pientä keskustaa, joten usein päädytään vaan kaupungille kiertelemään. Tämä on sinänsä huono vaihtoehto, sillä tykkään ostelusta ja turhan usein viattomasta kiertelystä koituu vaan rahanmenoja. Välillä ollaan käyty myös puistossa keinumassa, mutta koska poika ei siellä vielä kovin kauaa viihdy niin ne käynnit on melko nopeita. Ja niinä päivinä, kun ollaan linnoittauduttu aamusta iltaan kotiin niin tuloksena on valitettavasti vaan nuutunut äiti ja levoton lapsi. Kyllä se raikas ulkoilma sitten tekee ihmeitä.

Ja vaikka mun piti olla ostolakossa niin tämänpäiväiseltä kiertelyltä tarttui alesta mukaan pojalle Papun hihaton paita ja itselleni uudet Niken treenihousut. Ostolakko jatkuu...

Missä ihmisten ilmoilla te liikutte päivisin? Kaupoissa, kahviloissa, puistoissa vai ihan vaan lenkkeillen?

12 kommenttia:

 1. Just tänään kauhistelin, kun yksi mammaystävä kertoi tekevänsä lähes päivittäin kymmenien kilsojen vaunulenkkejä. Omat vaunulenkkini kun usein suuntautuvat lähimpään kauppakeskukseen. :)
  Itse käyn vauvan kanssa aamupäivisin usein jumppaamassa, kerhoissa tai muskarissa. Tai sitten treffaan muita äitiystäviä.
  Ensi viikolla ajattelin aloittaa puistoilun vauvan kanssa. En tosin tiedä mitä hän voi siellä tehdä, kun ei osaa vielä liikkua ja keinutkin on viety pois talven tieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo huh, kymmenenkin kilsan lenkki on aikamoinen jos joka päivä sen tekee :) Olisipa mullakin niin paljon energiaa! Puistoilu on kyllä varmasti kaikille kivempaa vähän keväämmällä, vaikka täällä meillä on onneksi keinut pidetty talvenkin ajan paikallaan.

   Poista
 2. Puistoissa, kerhoissa, temppuilutunnilla, nähdään muita äitikavereita, joka päivälle on jotain. Ulkoilu päivittäin on vakio, ollaan yleensä puistoissa tai nyt talvella pulkkalenkeillä/ mäenlaskussa. Yksi kerhoista on tuossa ihan vieressä, mutta toiseen on reilu 3 km matka/ suunta. Siinä saa itsekin hyötyliikuntaa :) Tärkeintä varmaan on se, että jokainen löytää itselleen ja lapselleen sopivaa puuhaa päiviin. Kahviloissa käydään päivisin satunnaisesti, kaksi vauhtiviikaria jaksaa istua penkillä siellä tasan sen ajan kun on syötävää tarjolla, sitten taas mennään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tärkeää on että jokainen löytää mieluista tekemistä ja kunhan jonkinlaista ulkoilua harrastaa päivittäin niin virkistyy! Veikkaan, että meilläkin tämä kahvilassa pitkään viihtyminen on ihan väliaikainen juttu vaan :D

   Poista
 3. Viljamin kanssa tuli käytyä paljonkin kaupungilla. Nyt kun on pieni vauva lisäksi ulkoilut rajoittuu takapihalle tai hyvässä lykyssä lähipuistoon :) Pää hajoaa jos pitää neljän seinän sisällä kykkiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että kahden kanssa tuskin tulee yhtä helposti lähdettyä kuin yhden kanssa.. :)

   Poista
 4. Me kun asumme maalla niin ei tule vahingossa lähdettyä shoppailemaan. :) Mutta koirat on lenkitettävä, joten vauvulenkeillä on käytävä ja siinä hoituu pojan ulkoilut. Nyt ollaan oltu luvattoman paljon sisällä, kun koira on pakkolevossa ja itselleni iski kamala flunssa. Mutta ehkä tässä taas ulos kohta pääsisi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä meidänkin pitäisi muuttaa pois tästä keskustan alueelta niin ei tulisi aina pyörittyä tuolla kaupoissa.. Paitsi sitten varmaan nettishoppailisin... :D Paranemisia teille sinne!

   Poista
 5. Me ei käydä melkein koskaan missään kaupungilla tai kaupoissa, ihan lenkki lenkillä käydään tai lenkkeillään mammakavereille kahville :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pitäisi kyllä kanssa jättää nuo kaupassa pyörimiset vähemmälle ja suunnata pojan kanssa vaan lenkille.. :)

   Poista
 6. Mä rakastuin syksyllä vaunulenkkeilyyn, mutta vesisateet ja lumikinokset keskellä teitä on saanut vaunulenkkeilyn loppumaan.. Ehk sitten keväällä taas! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei ole lenkkeily ihan samanlaista kun on lunta ja jäätä! Keväällä on kyllä varmasti ihana taas liikkua ulkona :)

   Poista