10. helmikuuta 2015

Hän kävelee!Niin siinä sitten kävi, vaikka onhan tätä jo jonkin aikaa aavisteltu tapahtuvaksi. Meidän pikkumies otti sunnuntaina ensimmäiset askeleensa ilman tukea ja pienen harjoittelun jälkeen lähtikin sitten kävelemään. Voi sitä pienen ihmisen riemua kun oppii jotain näin hienoa. Eilisestä lähtien meillä on menty vauhdilla huoneesta toiseen peppu heiluen. Vauhti on näin aloittevalle kävelijälle aika kova eikä askel vielä ole kovin varma, joten kävelyt usein päättyvät jossain vaiheessa tömähdykseen. Onneksi Milton osaa kuitenkin tulla sulavasti pyllylleen, joten suuremmilta haavereilta ollaan ainakin toistaiseksi vältytty. Juuri kun kirjoittelin, että valppaana saa olla jatkuvasti, niin nyt ollaankin sitten vielä valppaampana!

Kävelyn oppiminen on suuri asia pojalle itselleen, mutta niin se on myös äidille. Yllätyin jotenkin kovasti, miten nopeasti se tapahtui. Olin elänyt käsityksessä, että käveleminen opitaan hitaasti, mutta varmasti. Sen sijaan poika tepastelee jo nyt pitkiäkin matkoja. Meistä vanhemmista ei kumpikaan ole kyllä lähtenyt liikkeelle yhdeksänkuisena, vaan molemmat vasta siinä vuoden ikäisenä, joten mistä lie poika tämän aikaisen liikkeellelähdön perinyt.

En malta odottaa, että päästään harjoittelemaan kävelyä myös ulkona. Tällä viikolla olisikin tarkoitus lähteä ensikenkäostoksille, kunhan kiireiltä ja sairasteluilta kerkiämme. Milton on nimittäin nyt flunssassa, joka iski samaan aikaan kävelytaidon oppimisen kanssa. Voitte vaan kuvitella miten hyvin poika malttaa tällä hetkellä flunssaisena lepäillä...

On se kyllä ihmeellistä, miten erilaiselta tuo pieni näyttää kun se kävelee eikä konttaa. Meillä ei taidakaan enää asustaa mikään vauva, vaan pikkuinen taapero!

16 kommenttia:

 1. Onhan tätä kommenoitava täälläkin! Niin hienoa<33 Hyvä Miltsu!!! :) Tosi aikaisin kyllä lähti, meidän mammaryhmässäkin ensimmäiset lähti vasta 10-11kk iässä ja näemmä selkeästi pojat lähtee ensin ja tytöt vähän hitaammin. Meilläkin on tapailtu haparoivia askelia, mutta uskallusta ei riitä vielä, mutta eipä tässä kiire mihinkään olekaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ihmeen aikaisin, kun ei meistä vanhemmistakaan kumpikaan ole lähtenyt näin aikaisin liikkeelle.. :D Vaikka todella meneväistä sorttia tämä meidän pikkumies on kyllä tuntunut heti alusta saakka olevan :) Juu eipä teillä mikään kiire ole ja onhan se yleisempääkin lähteä liikkeelle vasta joskus 1-vuotiaana!

   Poista
 2. Mie ite oon kävellyt 10-kuisena ja mieheni vuotisena. Itse veikkaan, että meiän 9kk poitsu kävelisi 10-kuisena, mut saa nähä. Kova halu ois pojalle itsellään ainakin. Itteeni vaa "hirvittää" ajatus "vielä valppaampana", no se on vaa tätä äidin elämää miltä ei voi välttyä, mutta on tossa konttaajassakin jo melkonen zoomi oltava ni :D Mut voin kuvitella sitä riemun määrää Miltonilla! :D Paranemisia Miltonille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riemu on kyllä suuri :D Ja kävelyn myötä meillä on nyt sitten näköjään aloitettu myös kiipeilyn yrittäminen :D Valppaana saa kyllä nyt olla, kun meillä kaikki kävelyt vielä yleensä päättyy kaatumiseen, vaikka onneksi suht pehmeästi poika osaakin tulla alas vauhdista huolimatta!

   Poista
 3. Jee, hienoa Milton! :) Tuo on kyllä hieno hetki kun lapsi ottaa ensiaskeleet, siinä tuntuu että vauvasta tulee tosiaan se taapero. Ja täällä ainakin kävely kehittyi tosi nopeasti sen jälkeen kun ne ensiaskeleet oli otettu, nyt liikkumismuotona on kävely. Kontataan vaan jos pitää päästä tosi kovaa ;)

  Lastenhuoneenkapina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih joo, konttaamalla pääsee vielä nopeammin jos on oikeasti kiire johonkin ;)

   Poista
 4. Vautsi, hyvä Miltsu!! :)
  mäkin oon aatellut, että se kävelyn oppiminen tapahtuis jotenkin hitaasti, että yhtenä päivänä tyyliin kaks askelta ja seuraavana kolme. No ei näköjään. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mäkin olin ajatellut!! Uskon, että tässä oli paljolti kyse myös uskalluksesta, poika kun oli yrittänyt ottaa niitä aselia jo aiemminkin mutta uskallut ei riittänyt. Ja nytkun sitten uskalsi vaan päästää irti tuesta niin varmuus lisäsi vaan suoritusta :)

   Poista
 5. Voi, toinen on niin iso (pieni) poika jo <3

  VastaaPoista
 6. Onnea uudesta taidosta ja uudesta vaiheesta! :)

  VastaaPoista
 7. Nykyajan nuorilla tuntuu olevan kova kiire kasvaa ja kehittyä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuntuu :D Täällä on kyllä kiire oppia kaikkea uutta!

   Poista
 8. Hyvä, hienoa Milton! :)
  Meillä ei ihan vielä kävellä, seisotaan itse ilman tukea ja liikutaan tuen varassa mutta itse kävely on vielä vähän liian jännää :)! Ikää pojalla nyt reilu 10kk :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sittenkun hän uskaltaa niin se lähteekin sujumaan ihan yks kaks! :)

   Poista