24. helmikuuta 2015

Mitä kuuluu osa-aikaiselle kotiäidille?


Äidin kuulumisia oli toivottu, joten ajattelin pyhittää tämän postauksen pelkästään omille kuulumisilleni. Mitä siis kuuluu osa-aikaiselle kotiäidille? Itseasiassa tällä hetkellä kuuluu tosi hyvää.

Helmikuu on kohta ohi ja niin alkavat olla myös tämän kevään opiskeluni, tai ainakin säännölliset koululla käymiset. Torstaina olisi tiedossa yksi tentti ja loppukevääksi olen ilmoittaunut yhdelle luentokurssille, mutta muuten nyt tullaan olemaan paljon enemmän taas kotosalla. Kirjallisia töitähän tietysti on, mutta niitä ajattelin tehdä aina sopivan paikan tullen. Miehelläkin helpotti nyt työkiireet, mikä mahdollistaa meille enemmän niitä perheen yhteisiä hetkiä. Kokonaisuudessaan voi kyllä sanoa, että onneksi päätin lähteä jatkamaan opintoja jo nyt alkuvuodesta. Tällä hetkellä olo on nimittäin todella virkistynyt ja olen saanut paljon lisäpuhtia kotiäitiyteen.

Loppukevät ei suinkaan tule olemaan vain pelkkää kotona hengailua, vaan aika toiminnantäyteiseltä näyttäisi kalenteri lähempänä kesää. Keväällä tapahtuu paljon asioita, joista olen innoissani. Ensin on tietysti kauan odotettu lomamatkamme, jota suunnitellaan jo innoissamme. Olen myös tainnut muutamaan kertaan täällä mainita, kuinka aloitin syksyllä harrastamaan teatteria. Harjoitukset ovat jatkuneet pitkin vuotta ja olemme nyt alkaneet työstämään näytelmää, jonka esitykset ovat toukokuun alussa. Huhtikuussa tulee siis kalenterille ihan oikeastikin käyttöä. Näytelmäharjoituksia on ennen esityksiä useamman kerran viikossa ja samaan syssyyn järkätään myös pojan 1-vuotissynttäreitä. Mutta minä rakastan toimintaa ja suunnittelua, olen parhaimmillani kun saan pitää itseni kiireisenä. Sellainen  vain olen, en osaa olla paikoillani. 

Marraskuussa kirjoittelin äitiyden myötä muuttuneeni ehkä vähän yksinäiseksi ja ilokseni voin nyt sanoa, että fiilis ei ole enää samanlainen. Tajusin, että on vain mentävä eteenpäin ja taas sosiaalistuttava, jos meinaa elämästä nauttia. Muutenkin mielessä on nyt kovasti pyörinyt myönteinen suhtautuminen elämään ja sen tuomiin myötä- ja vastoinkäymisiin. Tavoitteena olisi oppia ottamaan asiat vastaan sellaisena kun ne tulevat eikä jäädä liiaksi murehtimaan menneitä. Ollaankin nyt pojan kanssa pikkuhiljaa alettu saamaan uusia äiti-lapsi-tuttuja ja on kivaa, kun pojallakin on ikäistään leikkiseuraa aina välillä. Ja on se kyllä kivaa äidillekin, ihanaa päästä juttelemaan muiden äitien kanssa. Sitten on koulu ja teatteri, missä en ole äidin roolissa ja sekin tekee kyllä hyvää, päästä säännöllisesti höpisemään mukavien ihmisten kanssa kaikesta muusta paitsi äitiydestä. Nyt tekisikin taas mieli päästä käymään jossain ulkona ihan aikuisten kesken, edellisestä kerrasta onkin kohta kolme kuukautta. Laittautua ja lähteä vähän tuulettumaan. Jotain sen suuntaista olisikin tiedossa muutaman viikon päästä.

Postissa on myös tulossa erittäin mielenkiintoinen paketti, tilasin nimittäin eilen erään jutun, josta olen jo kauan haaveillut. Jotain, mikä kasvattaa tätä bloggausinnostustakin entisestään. Arvaako kukaan mitä sieltä on tulossa?

4 kommenttia:

 1. Oli mukava lukea mukavia kuulumisia!

  Olisiko siellä sellainen "kuvauslaite"? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! Joo, saattaapa siellä ollakin juuri sellainen! :)

   Poista
 2. Kiva, että äidille kuuluu hyvää! Omakin tavoitteeni on suhtautua elämään positiivisesti ja tehdä asioita itse sen eteen, että voi ilokseen sanoa olevansa hyvällä fiiliksellä :)
  Oliskos se vaikkapa selfie-keppi/uusi kamera/uusi tietokone? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä tärkeää, positiivisuudella pääsee niin paljon pidemmälle ja voi paljon paremmin! Taitaa olla toinen arvaamistasi vaihtoehdoista!! :)

   Poista