9. maaliskuuta 2015

#kehukumppania - meidän tyyliin

Arjen pyörityksessä ei muista aina kertoa toiselle niitä posiviivisia ajatuksia ja valitettavasti aika usein meidänkin taloudessa taitaa niitä valituksen sanoja kuulua vähän enemmän. Olisi niin tärkeää muistaa sanoa myös niitä positiivisia asioita toisesta ihan ääneen. Siksi lähdinkin mukaan liikkeellä olevaan #kehukumppania -kampanjaan, johon Kataja ry on haastanut bloggareita mukaan. Tarkoitus olisi tuoda esiin kumppaninsa parhaita puolia, unohtaen vähäksi aikaa ne negatiiviset jutut.

Oma mieheni on enemmän sellaista tyyppiä, joka osoittaa rakkautta mieluummin teoilla kuin sanoilla.  Siksi yllätyinkin iloisesti, kun eilisen naistenpäivän kunniaksi sain hänet valottamaan ajatuksiaan myös tänne blogin puolelle. Nyt siis päästänkin ensimmäistä kertaa ikinä rakkaan mieheni ääneen täällä blogin puolella. Mies on vastaillut muutamiin valmiiksi asetettuihin kysymyksiin omalla tyylillään. Lopussa vielä omat vastaukseni samoihin kysymyksiin.

kuva: Mikael Halmeenmäki

MIES VASTAA:

Milloin viimeksi olit erityisen ylpeä kumppanistasi?

Viimeksi olin ylpeä, kun Emmi oli tiskannut ja siivonnut koko asunnon tietämättäni. Ylpeä sen takia, että lapsen kanssa kotona ollessa ei kodin askareille löydy hirveästi aikaa, puhumattakaan siitä, että olisi hirveästi aikaa omillekaan jutuille.

Mihin piirteisiin alunperin ihastuit kumppanissasi?

Ihastuin Emmissä siihen, että hänellä on monia piirteitä, mitä minulta uupuu tai jotka eivät ole niin esillä, eli täydennämme toisiamme. Tässä muutama piirre, mitkä Emmissä korostuu: avoimuus uusille kokemuksille, lämminhenkisyys, seurallisuus, itsevarmuus, jännityshakuisuus, iloisuus, luottamus, epäitsekkyys, mukautuvuus ja herkkätunteisuus.

Mikä on parasta parisuhteessanne?

Se, että on kumppani, jonka kanssa jakaa ilot ja surut. Se, että toinen pysyy rinnalla sekä vastoinkäymisissä että onnistumisissa.

kuva: Mikael Halmeenmäki

MINÄ VASTAAN:

Milloin viimeksi olit erityisen ylpeä kumppanistasi?

Itseasiassa eilen, kun iskin nämä kysymykset hänen eteensä ja pyysin nätisti, josko hän haluaisi kirjoittaa muutaman positiivisen asian minusta. Ylpeä olin, koska tiedän ettei tämäntyylisen sanaisen arkun avaaminen ole hänelle ominainen tapa toimia, varsinkaan koko kansan nähden. Mutta hän teki sen siksi, että tiesi miten hyvän mielen minä siitä saisin.

Lisäksi pakko vielä mainita, kuinka ylpeä olen ollut siitä, miten positiivisesti mies on suhtautunut uusiin opintoihini. Opiskelujen uudelleenaloittamisella on ollut iso vaikutus meidän taloudelliseen tilanteeseen, mutta hän on silti koko ajan tukenut minua ja kannustanut pyrkimään kohti omaa juttuani.

Mihin piirteisiin alunperin ihastuit kumppanissasi?

Ensimmäisenä ihastuin tietynlaiseen tyyneyteen ja rauhallisuuteen mikä hänestä huokui. Huomasin, että tässä oli tyyppi, jolla on jalat maassa ja joka seisoo sanojensa takana. Hän oli luotettava, fiksu, kohtelias ja huomaavainen. Kaikkea mitä tällainen tuuliviiri elämäänsä tarvitsi. Eikä siinä ulkonäössäkään mitään vikaa ollut!

Mikä on parasta parisuhteessanne?

Jaetaan samanlainen arvomaailma ja vaikka ollaankin aika erilaisia luonteeltamme, niin ajatellaan monista asoista hyvin samalla tavalla. Kumpikin esimerkiksi arvostetaan todella paljon aitoutta ja rehellisyyttä. Meillä on myös hauskaa yhdessä ja toisen viereen on hyvä iltaisin nukahtaa. Ja tietysti se tärkein, eli rakkaus.

10 kommenttia:

 1. Arvaa kenellä on luonnoksissa samalla periaatteella oleva postaus odottamassa Isimiehen vastauksia. :D No toteutan sen silti! ;)
  Ihania kuvia!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toteuta ihmeessä!! :) Tätä oli hauska tehdä. Kiitos :)

   Poista
 2. Voi, onpas ihana postaus. Tulee itsellekin niin hyvä mieli, kun puhutte toisistanne noin kauniisti :)

  VastaaPoista
 3. Suloinen postaus, niin ihanasti puhutte toisistanne! :)

  VastaaPoista
 4. Ihana kirjoitus :,) Ja mikä hääpuku sulla, vaude! <3 Heitin sua muuten haasteella, käyppä kurkkaamassa! Haaste: Minkälainen äiti olen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maaria :) <3 Kiitos haasteesta, tuon voisin toteuttaa!

   Poista
 5. Ihana kirjoitus ja jälleen kerraan wau tuosta sun puvusta<3 Tää on kyllä etenkin näin (pien)lapsiperheissä tosi tärkeää, että muistaa sanoa ne hyvät asiat välillä ääneen, tähän vauvanhuuruun kun uppoaa aika herkästi ;) Tai mikä vauva? Huomenna (!) 1v<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Minna <3 Jee teillä tuli 1v tänään täyteen, niin jännää!! :)

   Poista