2. maaliskuuta 2015

Pienen pojan beach look


Meidän matkakohteessa tulee olemaan kuuma ja uv-säteily kovaa. Lapsi ei saisi missään nimessä palaa, suorastaan pelkään koko ajatustakin. Siksi oonkin hankkinut jo hyvissä ajoin pojalle rantavaatteet valmiiksi. Tähän aikaan vuodesta alkaa kauppoihin vasta pikkuhiljaa ilmestyä uikkareita ja päähineitä ja  ihan etsimällä saikin etsiä omannäköisiä asuja ja asusteita. Rantavaatteet olisi kuitenkin nyt rantakenkiä lukuunottamatta valmiina ja ne hankitaan todennäköisesti vasta lomakohteesta.

UV-suojapuku. Tilasin Miltonille mun lempparimerkiltä Polarn O. Pyretiltä nettialesta 86-92 kokoisen uv-suojapuvun. Alunperin oli tarkoitus hankkia pitkähihainen paita ja housut erikseen, mutta kaikki  pojan koot oli tuolloin tilatessa vielä loppu enkä oikein muistakaan nettikaupoista löytänyt mieluisia niin päädyin sitten kokopukuun. Hihat ulottuvat tuossa kyynärpäihin saakka, mutta rasvaillaan sitten paljaat kohdat ihosta.

Uimahousut. Suojapuvun lisäksi ostin pojalle mukaan ihan tavalliset uimahousut, nämä löytyi Kappahlista. Ihastuin tuohon kilpparikuosiin. Nämäkin on 86-92 kokoa ja vielä vähän reilut, joten menevät varmasti myös koko ensi kesän Suomessakin. Näitä tullaan varmaan pitämään reissussa myös.

UV-suojahattu. Hellehattu uv-suojalla lähti mukaan myöskin Polarn O. Pyretiltä. Tämän bongasinkin tosin heidän liikkeestään ja taitaa olla ihan uutta tämän vuoden mallistoa. Hatussa on kivan isot reunat,  mitkä suojaavat kasvoja ja niskaa.

Aurinkolasit. Suojaksi kirkasta aurinkoa vastaan hankin Miltonille coolit Babiators-lasit, joiden pitäisi sopia hyvin seuraavat pari vuotta. Näihin pitäisi vielä hankkia jonkinlaiset kiinnityssysteemit, että ne myös pysyisivät päässä.

Näillä siis mennään ja rantakenkiä aletaan metsästämään, kunhan saavutaan kohdemaahan. Tarvitsisin myös itselleni uudet bikinit, viime kesän imetysaikana hankkimani yläosa tippuu nimittäin aika nopeasti päältä nykyään... Tässähän alkaa nyt olemaan ihan kunnon lomakuume!!

Onko teillä lomareissuja tiedossa? Oletteko käyttäneet lapsilla uv-suojavaatteita?

6 kommenttia:

 1. Me käytettiin kans UV kokouimapukua ulkomailla ja viime kesänäkin. Hyvä se on suojata lapsukaisten iho hyvin. Ei voi olla liian varovainen. :) hyvältä näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä tosi tärkeetä :) Pakko kyllä myös hankkia sitä rasvaa reissuun, kun ei nuo uv-puvutkaan ihan kokonaan suojaa.

   Poista
 2. Me maksettiin eilen varausmaksu ensi elokuussa tapahtuvasta matkastamme Rhodokselle. Odotan innolla teidän kokemuksia lapsen kanssa matkustamisesta, sillä meidän poika on tuolloin 8,5kk kun reissuun lähdemme, eli aika saman ikäinen kuin teidän nyt. Minkälaista lämpötilaa teillä kohdemaassanne on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiva, että tekin pääsette reissaamaan koko perheen kesken! Matkakokemuksia on varmasti luvassa reissun jälkeen ja aikeissa olisikin tehdä ihan omat postaukset lentämisestä ja ihan reissaamisesta yleensäkin pienen lapsen kanssa :) Meidän kohteessa on luultavasti lämpötila jotain +30 asteen luokkaa eli näille suojavaatteille on kyllä varmasti käyttöä :)

   Poista
  2. Jee, niitä odottellessa! Okei, no meillä on varmaan samaa luokkaa lämmöt Rodoksella. Eli kerrohan sitten oliko tuo Popin uima-asu hyvä :)

   Poista