17. maaliskuuta 2015

Ruokavalion ja painon välinen balanssi

Pitkästä aikaa asiaa ruoasta. Mitäpä kuuluu tämän äidin ruokavaliolle? Voin ihan rehellisesti sanoa, etten ole käynyt vaa'alla tänä vuonna vielä kertaakaan. Aika hyvä saavutus, kun miettii kuinka monta kertaa siellä tuli viime vuonna juostua. Kaikenkaikkiaan tuntuu, että olen löytänyt balanssin ruokavalion ja painon suhteen. Mies naurahti yksi päivä "miten sä syöt noin paljon nykyään" ja itsekin ihan hätkähdin, että en ole viime aikoina pahemmin miettinyt miten paljon syön tai edes mitä syön. Silti ruokavalio näyttää melko terveelliseltä, syön kun on nälkä, välillä isojakin annoksia, mutta napostelen vain harvoin. Joskus tulee napsittua esimerkiksi pähkinöitä tylsyyteen, mutta sitäkin vain satunnaisesti.

Tällä hetkellä tunnen olevani tyytyväinen omaan kroppaani ja vaikkei se ihan vastaisikaan omaa ihannetta niin tunnen olevani riittävän hyvä juuri tällaisena. Voi olla, että rasvaa on kertynyt hieman koko kroppaan sitten viime syksyn raskauden jälkeisen dieetin, mutta salitreenin ansiosta se on kertynyt tasaisesti jokapuolelle (eikä esimerkiksi vaan kylkiin), joten se ei itseäni häiritse. Pakko kyllä myöntää kuinka huojentavaa on oikeasti vihdoin ja viimein hyväksyä itsensä sellaisena kuin on, tuntuu kuin iso kivi olisi tippunut harteilta tuon oman painon tuijottelun loputtua.


Mulla oli pitkään välipalana aina maitorahka, kunnes kyllästyin aina siihen samaan ja halusin vaihtelua. Proteiinipitoisuutensa vuoksi halusin kuitenkin säilyttää sen ruokavaliossani, joten olen keksinyt hieman uusia variaatioita maitorahkankin käyttöön. Olen nimittäin kovasti tykästynyt turkkilaiseen jogurttiin! Pidän sitä enemmän herkkupuolen juttuna ja tykkään syödä sitä herkkupäivinä myslin kera, mutta mikään ei estä nauttimasta siitä myös arkisin pienissä määrin. Tässä tulisi mun uusin välipalaihastukseni, hyvin simppeliä ja vieläpä tosi hyvää:

Sekoita puoli purkkia rasvatonta maitorahkaa, lisää saman verran tai vähän vähemmän turkkilaista jogurttia sekaan. Lisää joukkoon puolikas appelsiini ja viinirypäleitä.

Onkos siellä muita turkkilaisen jogurtin ystäviä?

6 kommenttia:

 1. Mun mielestä on niin ihailtavaa ja huippu saavutus, jos on tyytyväinen itseensä, hyvä sinä! :) ehkä itsekin joskus pääsen sinne! :)

  Täytyy tunnustaa että mä en ole koskaan maistanutkaan turkkilaista jogurttia, mutta voi miten herkulliselta sun välipala näyttääkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo just nyt tuntuu, että on ihan hyvä näin, vaikka ainahan sitä kyllä keksisi kaikenlaista pientä muokattavaa omassa kropassaan jos miettimään alkaa.. :) Mutta voikohan ihminen koskaan loppujenlopuksi edes olla ihan täysin tyytyväinen omaan kroppaansa..?

   Suosittelen ehdottomasti testaamaan turkkilaista jogua, se on tosi hyvää! :)

   Poista
 2. Ihana kuulla, että olet tyytyväinen itseesi<3 Se on upea saavutus ja saat olla siitä ylpeä! :)
  Mä en myöskään ole koskaan tainnut maistaa turkkilaista jugurttia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo pitkä tie tämä kyllä olikin, vaikka ainahan sitä silti kaikenlaista kehitettävää keksisi ;) Mutta noin pääpiirteittäin kuitenkin tyytyväinen eikä nyt jaksa pahemmin miettiä omaa kroppaa edes! Maista ihmeessä, se on niiin namia!!

   Poista
 3. Täällä tykätään kans turkkilaiset jugurtista, niin paljon parempaa ku valmiit maustetut :)! Meillä myös kohta vuoden ikäisen pojan suurta herkkua :-D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on!! :) Mä en olekaan vielä antanut sitä Miltonille, täytyypä heti tarjota :)

   Poista