12. huhtikuuta 2015

Kaksi viikkoa Floridassa


Aurinkoa, hiekkaleikkejä, aaltoja, roadtrippejä, ostoskeskuksia, vaatteita ja hyvää ruokaa. Niistä koostui meidän kaksiviikkoinen loma Floridan lämmössä. Matkaan lähti hieman väsähtänyt ja stressaantunut perhe, takaisin tuli iloinen ja rentoutunut jengi. Loma teki hyvää ja osattiinkin ottaa siitä kaikki irti.

Aamuisin herättiin aina kuudelta, siitä piti meidän perheen pienin huolen. Istuttiin aamupalapöydässä ja katseltiin ikkunasta auringon nousua. Aamupalaksi syötiin tietysti kaikkea muuta kuin puuroa ja raejuustoa. Milton rakastui hedelmiin ja marjoihin, itse söin vähän mitä milloinkin teki mieli.

Aamupäivisin hengailtiin yleensä poolilla, sitä seurasi muutaman tunnin päiväunet, jonka jälkeen suunnattiin joko rannalle tai ostoskeskuksiin. Ensimmäistä kertaa lomailtiin paikassa, missä joka puolelle liikuttiin autolla. Juuri kukaan ei kävellyt minnekään, parkkipaikat olivat jättimäisiä ja niin olivat myös ostoskeskukset. Jokaiselle oli jotakin. Hankin itselleni paitoja ja kenkiä sekä kesävaatteita. Miltonille ostin edullisia t-paitoja ja shortseja ensi kesäksi, suurin osa ihan marketeista. Camo-kuvio oli selkeästi pojilla suosittu ja siihen taisi tämänkin äiti vähän hurahtaa.

Tielle osui yksi sadepäivä ja toinen pilvinen, muuten saatiin nauttia auringosta. Lämpötila oli vähän alle kolmeakymmentä, ei liian kuuma, mutta kuitenkin vähän lämpimämpi kuin mihin Suomessa on tavallisesti kesäisin totuttu. Lapsille se tuntui olevan oikein hyvä lämpötila eikä rannan hiekka  vielä polttanut. Milton leikki rannalla hiekalla, hihitteli aalloissa ja kävi innokkaasti tutustumassa muihin ihmisiin. Poika sai osakseen niin paljon huomiota, varsinkin vanhemmat ihmiset tulivat jatkuvasti juttelemaan ja viihdyttämään.

Matkustaminen lapsen kanssa ei ollut mielestäni sen kummempaa kuin aikuistenkaan kesken ja mielestäni siitä maalaillaan ihan turhia uhkakuvia. Ei ehkä saatu nukkua aamuisin niin pitkään kuin haluttiin, päiväunet oli järjestettävä ja pitkillä automatkoilla sai pyörittää muumeja padilta yhä uudelleen, mutta mitä sitten? Loma lasten kanssa toi ihan uudenlaista merkitystä lomailuun. Ne innostuneet katseet ja riemun kiljahdukset uusista asioista saivat itsellekin niin hyvän olon. Ja eipähän päässyt laiskistumaan ihan täysin, kun ne normaalit askareet oli lapsen kanssa jokatapauksessa hoidettava lomallakin.

Tuntuu, että itse olin todella loman tarpeessa. Tällä hetkellä on nimittäin jotenkin todella rauhallinen olo, kesä on täälläkin ovella ihan pian ja lumet ovat sulaneet kaduilta. Elämä tuntuu hyvältä.

14 kommenttia:

 1. Ihania kuvia, ja teiän reissu kuulostaa oikein onnistuneelta :) ostospostaus ois jees ;p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, reissu oli kyllä onnistunut! :) Hei kiva idea, voisinkin tehä jonkinlaista ostospostausta lempparilöydöistä :)

   Poista
 2. Me pohdittiin just miehen kanssa tota lapsen kanssa matkustamisen vaikeutta, tai oikeestaan että miten se muka on niin vaikeeta.. Koska mä veikkaan että se vaikeus tulee omasta asenteesta millä lomalle lähdetään eikä siitä lapsesta. Totta kai se on erilaista, mutta se juuri pitääkon hyväksyä :) Kiva kuulla, että teidän reissu oli onnistunut ja ajoi asiansa, nyt vielä enemmän omaa reissua odotellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon ihan samaa mieltä! Se on asenteesta kiinni ja ihan samanlaistahan se matkailu lasten kanssa on kun arkielämäkin lasten kanssa :) Jee, teidänkin reissu lähestyy! :)

   Poista
 3. Oi kun lämpö huokuu noista kuvista! :) Näin sut muuten messuilla mutta tajusin vähän liian myöhään enkä kehdannut lähteä perään juoksemaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai näit, oisit vaan juossu!! :D Ois ollu kiva jutella! Mä en nähnyt sua ollenkaan, mutta olihan se alue niin iso, että oli vaikea bongailla tuttuja kasvoja :)

   Poista
  2. No ois kyllä pitäny, nyt harmittaa :D Laitan sulle muuten tällä viikolla postiin ne tuotteet jotka mun arvonnassa voitit, en viitsinyt postittaa silloin kun lähditte reissuun!

   Poista
  3. Aa joo, kiva kiitos! :) Mietinkin silloin, että tupsahtaakohan ne postiin just matkan aikana! :D

   Poista
 4. Lomailu lapsen kanssa on kyllä ihan parasta. Nimenomaan se lapsen riemu erilaisista asioista...totta mooses pitää vähän eri lailla asennoitua kuin pelkästään aikuisten kanssa, mutta en vaihtaisi enää perhematkailua pois... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on ihanaa, lasten riemu uusista asioista <3 Mekin vähän haaveillaan jo seuraavasta perhelomasta sitten joskus taas :)

   Poista
 5. Me ollaan perheen kanssa lähdössä syksyllä mummolaan Espanjaan. Meidän pikku Ilkka on silloin kahdeksankuinen. Eniten jännittää lennot, että mitä korvat sanoo paineenvaihteluihin, kun omiini ainakin sattuu ihan joka kerta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, että tekin pääsette lomailemaan! Reissu menee varmasti hyvin ja toivottavasti myös lennot, meidän pikkumies ei ainakaan kovasti häiriintynyt paineenvaihtelusta :)

   Poista
 6. Ihania kuvia! Tulipas ikävä vuoden takaista ulkomaanmatkaamme! <3

  VastaaPoista