15. huhtikuuta 2015

Lapsen ihon suojaaminen auringolta

Vieläkö kiinnostaa lukea näitä matkapostauksia? Nyt tulisi nimittäin meidän kokemuksia auringosta ja siitä miten me suojattiin lapsemme ihoa auringon paahteessa. Itsehän suorastaan pelkäsin Miltonin mahdollista palamista ja jo hyvissä ajoin ennen reissua aloin pohtimaan miten järjestää paras mahdollinen suoja aurinkoa vastaan. Oleskeltiinkin reissun aikana paljon rannalla, joten suojautuminen tuli tarpeeseen.


Tilasin ennen matkaa Polarn O. Pyretiltä pojalle uv-suojahaalarin. Alunperin suunnitteilla oli hankkia erikseen sekä housut, että pitkähihainen paita, mutta niitä ei oikein pojan koossa ollut sillä hetkellä saatavilla (ainoastaan kaikenlaisilla auto-/haikuvioilla, joita vähän vierastan). Päädyin sitten tilaamaan Miltonille kokoasun puolihihoilla. Tykästyin haalariin paljon ja se olikin pojalla päällä melkein joka kerta rannalle mennessämme. Loppujenlopuksi tuntui, että kokoasu taisi myös sittenkin olla parempi vaihtoehto tällaiselle pienelle. Vuoden päästä varmasti päädyttäisiin housun ja paidan yhdistelmään.


Haalari suojasi hyvin eniten auringossa olevat ihoalueet eli hartiat ja käsiin, jalkoihin sekä kasvoihin levitettiin ACOn 50-suojakertoimen aurinkorasvaa, jonka hankin ennen matkaa apteekista. Rasva oli vedenkestävää, hajusteetonta, alkoholitonta sekä väriaineetonta ja ajoi hyvin asiansa. Oltiin rannalla yleensä kerralla parisen tuntia ja yhden kerran ennen aurinkoonmenoa levitetty rasva riitti suojaksi yhdelle rantareissulle. Loman lopussa huomattiin pojalla pienet rusketusrajat kyynärpäiden kohdalla, joten hieman väriä oli silti tullut loman aikana kunnon rasvasta huolimatta. Palamisilta onneksi vältyttiin kokonaan.

Milton hellehatun hankin myöskin Polarn O. Pyretiltä ja tykkäsin erityisesti siitä, että se oli tarpeeksi isokokoinen ja peitti pään lisäksi hyvin niskaa ja otsaa. Uima-altaalla käydessämme käytettiin myös pelkkiä uimahousuja ja lisäiltiin tuolloin aurinkorasvaa vähän enemmän, mutta altaalla oltiin yleensä aamuisin, jolloin aurinko ei vielä ollut kovinkaan polttava.


Tullaan varmasti käyttämään uv-suojapukua vielä täällä Suomen kesässäkin silloin kun kesä on kuumimmillaan. Muuten uskon, että pelkillä uimahousuilla pärjäillään ihan hyvin aurinkorasvaa tietysti käyttäen. En itse ole aivan aurinkorasvakammoinen, mutta tällaisella vuoden ikäisellä käyttäisin kuitenkin mahdollisimman vähän lisäaineita sisältäviä rasvoja. Näin loman jälkeen pojan iho on tuntunut myös hieman kuivemmalta mitä normaalisti, varsinkin kasvoissa ja jaloissa, joten ollaan rasvailtu nyt perusrasvalla vähän useammin.

Miten te suojaatte lapsen ihon auringossa? Suositteko suojavaatteita vai aurinkorasvaa?

Facebookin arvontaan TÄSTÄ!

4 kommenttia:

 1. Meillä oli erilliset uv shortsit ja pitkähihainen paita, jotka oli vielä passelin kokoiset viime kesältä :) Hattuja käytettiin ahkerasti ja aurinkolaseja. Mies oli ehkä vähän liiankin hysteerinen aurinkorasvan käytöstä ja muutaman kerran kävikin pieni vahinko kun sitä oli sitten nassussa ja Elis hieroi naamaansa niin sitä meni silmiin ja silmät alkoi vetistää kamalasti ja punoittamaan ja ei siinä auttanut kun lähteä hotellihuoneeseen kunnolla suihkuttelemaan. :/ Vähän meilläkin tuli rusketusrajaa polviin, mutta ei niitä enää edes huomaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin oli aurinkolasit mukana, mutta poika ei niitä suostunut yhtään pitämään... :D Oi, harmi että Elis sai rasvaa silmiin, on varmaan tuntunut vähän inhottavalta :/ Joo alkaa nuo Miltoninkin rajat jo haalistumaan.. samoin kuin oma rusketukseni!! :D

   Poista
 2. Heippa! Blogissani olisi sulle haaste, käy kurkkaamassa :) http://nellixo.blogspot.fi/2015/04/the-liebster-award-haaste.html

  T. Nelli

  VastaaPoista