5. huhtikuuta 2015

Lomalla sormiruokailijaksi


Blogin Facebookiin kirjoittelinkin jo, että meidän ministä on reissussa kuoriutunut oikein kunnon sormiruokailija! Tänne kun tultiin niin Milton söi itse oikeastaan vaan hedelmiä, mutten tuntui että kaikki ruokapalat jäi pyörimään suuhun. Lomailu oli heti alusta saakka kuitenkin sen verran hektistä ja ruoat, joita syötiin oli vaikeasti soseutettavissa, joten sormiruokailun lisääntyminen kävi kuin luonnostaan.

Ihan alkuun se oli edelleen vaikeaa ja tuntui, että vain pieni osa ruokapaloista päätyi suuhun asti. Pikkuhiljaa se alkoi kuitenkin sujua yhä enemmän ja poikakin ymmärsi, että etuhampailla pystyy puremaan paloja pienemmäksi. Ja niin siinä sitten kävi, että tuo oppikin syömään kaiken itse. Täällä saa kaupoista tuoreita maukkaita hedelmiä ja vesimelonitkin on pilkottu valmiiksi rasioihin, joten niitä on ollut helppo ostella välipaloiksi. Lisäksi Milton on ihastunut muunmuassa kanaan ja toisin kuin vielä kotona, niin osaa nyt pistellä sujuvasti kanapalat suuhun ja pilkkoa hampailla pienemmiksi palasiksi. Edelleen tietysti jätetään esimerkiksi ravintoloissa ja muissa ruokapaikoissa jälkeemme aikamoinen sotku, mutta ihana katsoa kuinka toinen popsii ruokaa aivan innoissaan. Arvatkaa vaan, maistuuko tuolle aamu- ja iltapuurot enää syötettynä...

Reissu on ollut aivan ihana ja pääsiäisen jälkeen lennetäänkin takaisin Suomeen. Kirjoittelen kunnon matkapostauksia sitten kotosalta käsin, kunhan pääsen rauhassa läpikäymään loman kuvasaldoa. Päivät menee täällä niin nopeasti lasten kanssa puuhatessa ja ajellessa paikasta toiseen, että iltaisin on kyllä uni tullut nopeasti.

Onko muilla käynyt näin, että sormiruokailu on alkanut sujua ihan yhtäkkiä? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti