18. huhtikuuta 2015

Päätös on tehty


Kävin eilen tekemässä keikkavuoron töissä, edellisestä työpäivästä oli kerinnyt kulua jo vuosi ja kolme kuukautta. Jännitti. Niin pitkän kotona olon jälkeen tuntui oudolta palata takaisin työpaikalle, vetää jalkaan vanhat crocsit ja työvaatteet. Jännitys osoittautui kuitenkin turhaksi. Päivä meni hyvin ja vahvisti lopullisesti ajatusta, mitä oltiin pyöritelty keskusteluissa täällä kotona jo jonkin aikaa.

Palaan syksyllä takaisin töihin. Tulen tekemään 50% työviikkoa ja loput puolet käytän koulun kursseihin. Ollaan haettu päiväkotipaikkaa Miltonille elokuun puolenvälin jälkeen. Muutama viikko sitten saatiin puhelu, että meidän ensisijaiseksi toiveeksi laittamassamme päiväkodissa ei luultavasti olisi tilaa, mutta kakkosvaihtoehdossa kylläkin. Se on himpun verran kauempana, mutta inhimillisen matkan päässä kuitenkin esimerkiksi pyörällä vietäessä. Lopullista päätöstä odotellaan vielä. 

Työni on kolmivuorotyötä sisältäen myös viikonloppuja, joten opiskelujen ja työvuorojen yhteensovittamisen pitäisi onnistua. Tarkoituksena olisi ainakin aluksi ottaa vähän vähemmän kursseja koululta, jotta minulla jäisi viikossa ainakin ne kaksi kokonaista vapaapäivää viettää aikaa lapseni kanssa. Päiväkodin aloituksen tienoille hain nyt kokonaan muutaman lomaviikon, jotta päästään rauhassa Miltonin kanssa tutustumaan uuteen hoitoympäristöön.

Tavallaan olen todella innoissani syksystä, sillä eilen töissä tuli vahvasti sellainen fiilis, että ihan mahtavaa päästä takaisin. Toisaalta taas kauhistuttaa laittaa puolitoistavuotias lapsi päiväkotiin viideksi päiväksi viikossa, sehän on vielä niin pieni. Mitä jos se ei viihdykään siellä? Mitä jos se tulee itkemään meidän perään joka ikinen aamu? Mutta sitäkään ei tiedä ennenkuin kokeilee. Mitä todennäköisemmin Milton tulee vaan nauttimaan virikkeellisestä ympäristöstä ja muiden lasten seurasta. Onneksi on vielä hieman aikaa sulatella syksyn muutoksia ja siihen saakka nauttia näistä arvokkaista yhteisistä hetkistä kotona.

Siitä ne vissiin sitten alkavat. Ne kuuluisat ruuhkavuodet.


Onko siellä muita töihin palaavia tai äskettäin palanneita?

8 kommenttia:

 1. Mä palaan alle kuukauden päästä, jännittää niin stnasti (pahoittelut kielenkäytöstäni :D)! Jos nyt saisin vielä muuttaa mieltä niin muuttaisin, kauhistuttaa niin paljon :D Vaikka minäkin teen osa-aikaista työaikaa ja vaikka Kukkis on kesän yli vielä kotona. HUI. Olen aika varma että jännitys paisuu tässä parissa viikossa järkyttäviin uomiin, mutta olen melkein yhtä varma että ekan viikon jälkeen muistan taas miten paljon tykkään työstäni ja että se tekee hyvää minulle, meille kaikille ja meidän taloudelle.

  Lupaan kertoa sitten miten se alku sitten sujuu, sekä minun että lapsen näkökulmasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että jännittää!! :D Mutta hyvin se varmasti menee ja kiva, että Kukkis saa olla vielä kesän ajan kotona :) Joo mielelläni kuulen sun kokemuksia töihinpaluusta sitten. Tsemppiä! :)

   Poista
 2. Tsemppiä uusiin tuuliin! Kävin jokunen aika sitten töissä piipahtamassa, lähinnä vain ilmoittamassa että olen vielä ainakin reilun vuoden kotosalla lasten kanssa. Jännittää jo nyt pelkkä ajatus, että sitten aikanaan täytyisi töihin palata.. :)

  Lastenhuoneenkapina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo onhan se aika jännää, mutta toisaalta aika kivaakin :)

   Poista
 3. Mä palaan syksyllä! Tytöt (sitten 5v. ja 2 v 4kk) menevät päiväkotiin. Hoitopäivät tulevat olemaan 9-9,5h/päivä. Ärsyttää ihan sikana!
  Sitten se on sitä, että viikonloppuna tehdään viikolle ruuat, illalla aina kamat valmiiksi ja aamulla vauhdilla koko poppoo liikkeelle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin tulee pojalla usein olemaan aika pitkiä hoitopäiviä ja kiirettä tulee pitämään muutenkin.. Saa nähdä miten lähtee sujumaan :)

   Poista