15. toukokuuta 2015

Hitaat aamut


Kotiäitiyden parhaimpiin puoliin kuuluu ehdottomasti aamut, varsinkin nyt kun on valoisaa. Rakastan rauhallisia, hitaita aamuja ja sitä, ettei tarvitse heti lähteä kotoa mihinkään. Saa rauhassa suunnitella päivän ohjelmaa ja juoda kahvia, katsella kun poika ajelee autoilla ja katselee lastenohjelmia. Asia, jota tulen ehdottomasti kaipaamaan hoitovapaan päätyttyä.

Meidän aamut alkavat yleensä lastenhuoneesta kuuluvaan hiljaiseen heräämisitkuun, joka loppuu samantien äidin astuessa huoneeseen. Muru ottaa Nunu-pupun kainaloon ja ojentaa kätensä ylös päästäkseen syliin. Siirrytään pojan kanssa vielä hetkeksi köllimään meidän vanhempien sänkyyn, kunnes poika alkaa kammeta itseään sängyn reunalle. Tepastellaan peräkkäin keittiöön, pistän telkkarista musiikkikanavan päälle, tehdään pienet aamupesut ja annan pojalle aamumaidon. Pojan juodessa pistän kahvin tippumaan ja alan valmistamaan meille puuroa. Miltonille sekoitan joukkoon hedelmäsosetta, itselleni mehukeittoa ja raejuustoa. Huikkaan olohuoneeseen "tuutko syömään aamupalaa" ja samantien pienet jalat kipittävät syöttötuolin luokse. Syödään ihan rauhassa, jonka jälkeen alkaa lastenohjelmat. Milton katselee telkkarissa pyöriviä eläimiä ja hihkuu silloin tällöin "äiti-äiti" ja puuhailee samalla omien lelujensa kanssa. Tässä vaiheessa juon toista kuppia kahvia ja selailen Instagramia. Välillä poika kömpii syliini ja hetken päästä osallistun mukaan leikkiin.

Aikaisen herätyksen vuoksi poika hieroskelee silmiään jo kahdeksan maissa ja on ensimmäisten päiväunien aika. Nukkumatti saapuu aamuisin nopeasti ja saan itse muutaman tunnin omaa aikaa. Tällä hetkellä pojan unentarve tuntuu olevan todella suuri, toinen on nyt viikon verran tehnyt uutta hammasta ja se tuntuu olevan melko työlästä. Pikkuhiljaa pitäisi yrittää siirtyä yksiin päiväuniin päiväkodin rytmiä ajatellen, mutta onneksi meillä on vielä kesä aikaa valmistautua syksyn muutoksiin. Vielä on siis aikaa nauttia tästä arjesta ja näistä yhteisistä aamuista.

Onkos siellä muita aamuihmisiä?
Mikä on teidän aamuissa kaikkein parasta?

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

10 kommenttia:

 1. Milton on kyllä superhellyyttävä kun kutsuu eläimiä äidiksi :')

  Jensku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, puhutaan aina esim. kissoista ja koirista ja se tietää kyllä mitä ne on, mutta itse kutsuu silti kaikkia eläimiä äidiksi.. :D <3

   Poista
 2. Kuulostaa ihanalta :) mä vihaan kiireisiä aamuja, mutta hitaat on parhaita. Omaa aamukaveria odotellessa... :) ihana toi tiikerihaalari muuten! Mistä se on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitaat on parhaita, kiireisistä aamuista lähtee päivä paljon huonommin käyntiin :) Tiikeriyöpuku on Lindexin!

   Poista
 3. Vaikuttaa ihanalta! Toivottavasti omatkin aamut tulevat olemaan tuollaisia oman pikkuotuksen synnyttyä :D Tai edes muutamat..

  yhtakuinkolme.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh meilläkin oli tuossa pitkään vaihe, että aamut ei olleet niinkään rauhallisia.. Mutta nyt poika on vähän kasvanut ja osaa leikkiä jo itsekseen niin voin itsekin ottaa vähän rennommin :)

   Poista
 4. Olipa ihana teksti, ihan lämmitti mieltä. Kuvaelman mukaiset aamut on kyllä ehdottomasti ollut vanhempainvapaiden kohokohta. Onneksi rauhallisia aamuja mahtuu arkeen vaikka töihin on palattukin :) Toi toinen kuva ylhäältä on niin söpö<3 Kukkis pötköttelee usein sohvalla samanmoisessa rento-reiska asennossa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että lämmitti :) Joo tuo on kyllä niin herttainen pötköttelyasento! Miltonilla on yleensä vauhti päällä, mutta aamuisin lähdetään vähän varovaisemmin liikkeelle niin malttaa vähän istuskellakin sohvalla.. Oli pakko ikuistaa kuvaan <3

   Poista
 5. Rauhalliset aamut on parhaita! Me herätään yleensä kahdeksalta ja pari tuntia menee helposti ennen kuin ollaan eteisessä valmiina lähtemään puistoon tai kavereille leikkimään. Jotenkin se aika hujahtaa aamupalaan, -pesuihin ja oleiluun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi teillä nukutaan noinkin pitkään, luksusta! Meillä herätys on viimeistään kuudelta.. :D

   Poista