11. toukokuuta 2015

Kirjastoreissu temmeltäjän kanssa


Toivottavasti teillä oli mukava äitienpäivä. Täällä nautittiin toisesta äitienpäivästä täysin rinnoin ja koko päivästä jäi tosi hyvä ja kiitollinen fiilis. On onni saada kuulua samaan perheeseen näin mahtavien ihmisten kanssa. 

Tänään alkoi kuitenkin taas arki ja koska aamupäivällä ilma näytti sen verran harmaalta, ettei puistoreissu houkutellut, päätettiin keksiä jotain muuta. Milton ei nykyään malttaisi pysyä hetkeäkään paikallaan, mutta on olemassa yksi asia, mikä saa meidänkin pojan keskittymään, nimittäin kirjojen lukeminen. Varsinkin eläimiä ja traktoreita sisältävät kirjat ovat kova juttu ja niitä poika tykkääkin kiikuttaa luettavaksi aina leikkien lomassa. Päätettiinkin siis tänään pitkästä aikaa lähteä käymään kirjastossa. Meidän lähikirjastossa on tosi mukava lastenpuoli, joka on tehty ihanan viihtyisäksi ja valinnanvaraa riittää. Olen muutenkin aina pitänyt kirjastoista ja niiden rauhallisesta tunnelmasta. Muistan kuinka lapsena hengailin aina kirjastossa ja raahasin pinoittain kirjoja kotiin.

Tämänpäiväisellä reissulla pojalla oli taas meno päällä ja vauhtia riitti. Toinen kantoi jatkuvasti uusia kirjoja luettavaksi ja löytyihän sieltä sitten muutakin kiinnostavaa. Oli leluja ja jättimäiset ikkunat, joiden läpi oli kiva tiirailla ja tietysti juoksennella hyllyjen välissä. Reissu jäi vaan hieman lyhyeksi, sillä mun oli lähdettävä illaksi vielä Helsinkiin koulujuttujen takia.

Loppuviikko meillä näyttää ihanan rauhalliselta ja kalenteri ammottaa tyhjyyttään. Kirppiskamat odottelevat kuitenkin edelleen varastossa, joten ehkä sen suhteen olisi nyt viimein otettava askel ja raahattava ne myyntiin. Tänään Helsingin reissulta tarttui myös pojan vaatekaappiin muutamia uusia juttuja. Kovasti kuvittelin, että meillä olisi ollut hyvät vaatevarastot nyt loppukevääksi, mutta kummasti vaan tuntuvat nilkat ja napa taas vilkkuvan paljaana monestakin vaatteesta. Kotiin tullessa ja miehen kysellessä uusista vaatteista mulla olikin heti hyvä selitys valmiina: "nämä oli kyllä pakko ostaa, kun niin moni vaate jäänyt nyt pieneksi."


Luetaanko teillä paljon kirjoja? 
Tykkäättekö käydä lasten kanssa kirjastossa?

2 kommenttia:

  1. Täällä on kanssa yksi kirja hirmu! Muute ollaan menossa kokoajan siellä sun täällä, mutta kirjan lukuhetki on se rauhallisin meiän pojalla. Poika saattaa pyytää lukemaan saman kirjan monta kertaa peräkkäi. :D Oon sanonu varmaa monta kertaa, et siu poika näyttää tietyst sivukulmasta ihan meiän poitsulle! Niin hämäävää! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin on tuttua tuo, että luetaan aina sitä yhtä ja samaa kirjaa.. :D Yleensä meillä se on traktorikirja. Muistan, että oot maininnut tuosta samannäköisyydestä! Onpa hauska sattuma :)

      Poista