4. toukokuuta 2015

Mikä tekee blogista aidon?


Selaillessani vanhoja postauksia läpi, huomaan blogini tyylin pikkuhiljaa muuttuneen. Arkipäiväisten kuulumisten lisäksi lastenvaatepostaukset ovat lisääntyneet ja blogissa on alkanut vilahdella enemmän sisustusaiheisiakin juttuja. Olen täällä aiemminkin kertonut, kuinka rakastan kauniita lastenvaatteita ja vaaleaa sisustusta. Tämä materialistinen puoli itsessäni ei ole mikään uusi opittu juttu, vaan on ollut sitä aina. Nyt olen vaan alkanut tuomaan sitä enemmän esille myös täällä blogin puolella.


Tämä blogi perustettiin alunperin raskausajan tuomien ajatusten läpikäymistä varten, mutta pikkuhiljaa se kasvoi ja kehittyi oman elämäni mennessä eteenpäin. Vauvavuoden alku oli itselleni varsin tunteikasta aikaa, elin suurta elämänmuutosta ja blogi oli se paikka, johon pääsin purkamaan ajatuksiani kirjoittamalla. Blogista muodostui tuki ja turva suuren myllerryksen keskellä.

Pikkuhiljaa meidän elämä kuitenkin tasaantui, Milton asettui osaksi perhettämme ja kuukausi kuukaudelta alkoi tuntua siltä kuin toinen olisi ollut siinä aina. Ei fyysisesti läsnä, mutta osana meitä kuitenkin. Ja se vaikutti myös blogiini, sillä syvälliset omaa sydäntä avaavat postaukset alkoivat vähitellen vähenemään. Pikkuhiljaa itselläni alkoi olla taas kiinnostusta ja aikaa muuhunkin kuin uuden perheenjäsenen ihmettelemiseen, innostuin todenteolla mm. lastenvaatteista ja lastenhuoneen sisustamisesta.


Tämän blogin tärkeimpänä juttuna on aina ollut aitous. Pyrkimyksenä on siis ollut tuoda itseäni esiin aidosti omana itsenäni. Olen viime aikoina yhä enemmän innostunut valokuvauksesta ja sisustuskuvien ottaminen tuntuu tällä hetkellä todella mielenkiintoiselta. Toki olen edelleen postaillut myös herkemmistä ja syvällisemmistäkin aiheista, kuten esimerkiksi vauvavuoden päättymisestä ja riittämättömyyden tunteesta, mutta suurimmaksi osaksi postaukset ovat olleet viimeaikoina hieman kevyemmän oloisia. Totuus on vaan se, että meidän elämä tuntuu tällä hetkellä melko tasaiselta ja myös blogi elää meidän elämän mukana.


Rakkaus materialismiin on siis aina ollut minussa ja nyt se on nostanut taas päätään. Toisin kuin monesta kuvasta saattaisi luulla, ei meidän koti todellakaan ole päivittäin tiptop-kunnossa. Täällä vallitsee ihan samanlainen lelukaaos kuin muissakin lapsiperheissä, mutta tällä hetkellä ei tunnu mielekkäältä postailla siitä blogin puolelle. Tämä on kuitenkin edelleen itselleni se hengähdyspaikka, oma rakas harrastukseni, jota haluan toteuttaa niin kuin itsestä hyvältä tuntuu.


Mitä mieltä te olette blogien aitoudesta? Millaisia postauksia luette mieluiten?
Ja pidempään seuranneet, oletteko huomanneet tämän blogin tyylin muuttuneen matkan varrella?

7 kommenttia:

 1. Mä tykkään blogeista joissa on joskus myös kevyempää luettavaa, niin kun niitä materialistisia. Aina ei jaksa lukea kaikkea ajatuksella ja sellaset blogit joissa ainoostaan paasataan pitkiä tekstejä jää lukematta. Tästä tyylistä tykkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon samaa mieltä! Ihan kiva lukea välillä niitä syvällisempiäkin tekstejä, niiden kautta pääsee vähän enemmän perille kirjoittajasta itsestään, mutta on kivaa että on myös sitä kevyempää luettavaa. :)

   Poista
 2. Päivien kuluista ja perusarjesta on mukava lukee :)

  Yhteistyöblogit ei jaksa kiinnostaa jos joka toinen postaus on vaa yhteistyöllä saatu tuote ja linkit tuotteeseen ;/ Eronnutki olen muutamista blogeista sen takia ko on muuttunu mainostamiseks liikaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo arkipostaukset tuntuvat olevat suosittuja ja itsekin kyllä tykkään niitä muiden blogeista lukea :)

   Onhan se totta, että lukijoita saattaa kyllästyttää, jos yhteistyöpostauksia on jatkuvasti, mutta itse tykkään kyllä välillä tehdä myös niitä yhteistyöjuttuja kunhan ne on sellaisia joista itse pitää ja joihin uskoo! :) Mutta ei tietystikään pelkästään niitä.

   Poista
 3. Mä just yksipäivä mietin juuri, että blogissasi oli ennen enemmän syvällisiä postauksia, mutta viime aikoina enemmän kivoja juttuja mukavista asioista. Itse pidän tästä uudesta tyylistäsi, sillä tykkään seurata sellaisia blogeja, joista saan hyvää mieltä ja inspiraatiota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot siis huomannut saman minkä itsekin, on ihan totta! :) Tunnen kyllä jonkinlaista vetoa niiden syvällistenkin postausten kirjoittamiseen, kun oon luonteeltani tällainen pohdiskelija, mutta kevyemmät postaukset tuo kyllä kivasti vastapainoa niille ja tällä hetkellä tämänhetkinen linja tuntuu tosi hyvältä. Kiitos mielipiteestäsi :)

   Poista
 4. Löysin vasta blogiisi ja täytyy sanoa että itsekin olen pohdisekelijaluonne ja tykkään lukea blogeja, joissa käsitellään pintapuolisten aiheiden lisäksi myös syvällisiä mietteitä, kuitenkin niin, että pääpaino on hyvää mieltä tuottavissa ajatukissa :) Blogin tarkoitus on minusta tuottaa lukijalle iloa ja inspiraatiota, tähän pyrin itsekin! Mainospostaukset on myös ihan kivoja, koska olen itse saanut monia ideoita tuotehankintoihin blogien kautta ja alekoodit on hyödyllisiä. Ja työtähän se bloggaaminenkin on jos siitä koittaa rahaa saada, ilman mainoksia ei rahaakaan tule. Mun blogi käsittelee enimmäkseen kuitenkin sisustusta ja sisustusideoita nimenomaan :)

  VastaaPoista