31. toukokuuta 2015

Panosta vai pihistä?

Olen jo pitkän aikaa tykännyt panostaa laukkuihin, lompakoihin ja kenkiin, sellaiseen mitä tulee käytettyä päivittäin. En osta mitään kunnon kalliita juttuja, mutta silti hieman laadukkaampaa ja kestävämpää. Esimerkiksi kengissä tykkään tällä hetkellä käyttää Conversea ja Nikeä. Mutta sitten taas  vaatteet ostan yleensä hyvinkin edullisesti ja suurin osa omista vaatteistani on hankittu H&M:ltä. Tällä hetkellä en raaski laittaa paljoa rahaa vaatteisiin, joita käytän vain silloin tällöin tai joihin saatan kuitenkin kyllästyä nopeasti. Treenivaatteita itseltäni löytyy tosin aika paljon mm. Nikeltä, mutta innokkaimmilla treenikausilla niitä tuleekin pyöritettyä pesukoneessa jatkuvasti, joten kulutuskin on kova. Mutta kaikki farkut, t-paidat, ja neuleet ovat kyllä pääasiassa aina sitä edullisinta.

Tein tällä viikolla muutaman todella onnistuneen vaatelöydön, toiseen tuli panostettua tarkoituksella vähän enemmän ja toinen oli melkeinpä naurettavan halpa löytö kirpputorilta. 


Olen aina inhonnut uusien farkkujen sovittelua. Vyötäröstä sopivat housut ovat aina pussittaneet polvien takaa tai sitten hyvinistuvat farkut ovat vaan jotenkin tuntuneet todella epämukavilta. Nyt olin taas tullut siihen tilanteeseen, että vaatekaapissa oli vino pino farkkuja, mutta ainoastaan yhdet olivat oikeasti hyvät. Käytin ennen aina Dr Denim-merkkisiä housuja, mutta niiden laatu on nykyään huonontunut tosi paljon ja ne menettävät muotonsa jo muutaman käyttöviikon jälkeen. Tänä vuonna on tullut ostettua paljon parinkympin hintaisia farkkuja ja kyllä sen vaan huomaa istuvuudessa. Kaikkia niitä on tullut käytettyä, mutta harvaan olen pystynyt luomaan kiintymyssuhdetta.

Onneksi sovitin näitä farkkuja H&M:llä. Ne olikin sitten rakkautta ensisilmäyksellä ja varsinkin ensikokeilulla! Farkut istuivat kerrankin todella hyvin ja olivat todella mukavat päällä. Hintaa näillä oli 49,99 euroa eli pulitin näistä muutamakymmentä euroa enemmän kuin yleensä, mikä oli varmasti sen arvoista. Kiintymyssuhde on muodostettu ja farkkukiintiö nyt täytetty taas vähäksi aikaa.


Ja sitten oli tämä kirppikseltä bongaamani pihistä-takki. Olin tyhjentämässä omaa kirppispöytääni ja päätin tehdä vielä nopean kierroksen tarkistaakseni, ettei vaatteitani ollut eksynyt muualle. Eräällä täysin tyhjällä pöydällä huomasin tämän Zaran trenssin, sovitin päälle ja kiikutin samantien kassalle. Takki oli todella hyvässä kunnossa eikä hinta todellakaan huimannut päätä, siitä pyydettiin ainoastaan 3 euroa! Varmasti ihana ensi syksynä. En koskaan löydä kirppiksiltä itselleni yhtään mitään, mutta nyt onnisti.

Panostatteko te omiin vaatteisiin vai ostatteko enimmäkseen edullista?
Mistä te hankitte farkkuja?

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

10 kommenttia:

 1. Omiin vaatteisiin tulee harvoin panostettua, tosin kenkiin ja ulkovaatteisiin kylläkin. Tänä viikonloppuna tein kirpparilta huippulöytöjä, yleensä omat vaatteet on Vero Modaa, Vilaa ja Henkkamaukkaa. Tosin aika harvoin tulee enää itselle ostettua vaatteita.. Kirpppareilta tekee usein tosi kivoja löytöjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kanssa tuo ulkovaatteet, mihin tulee yleensä panostettua, sitä en muistanutkaan mainita. Mun pitäisi kanssa kierrellä kirppareja useammin, niin tulisi varmasti löydettyäkin niistä enemmän :)

   Poista
 2. Nyt hoitovapaalla en juuri raaski ostaa itselle mitään. Monet ikkunashoppailureissut on kuitenkin tullut tehtyä. Kirpputorilta olen mahdottoman huono löytämään vaatteita. Ehkä jos tosissaan muuten tyhjällä pöydällä lojuisi joku löytö, niin sitten. Lastenvaatteista taas onnistun jotenkin bongaamaan niitä helmiä. Pitäisi kai tutkia niitä omankin kokoisia "rättejä" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkään en kyllä tuota takkia varmasti olisi muuten rekisteröinyt, jos se ei olisi siinä tyhjällä pöydällä lojunut :D Tulee kyllä joo liian harvoin käytyä edes kirppareilla.. tämäkin takki oli niin hyvässä kunnossa :)

   Poista
 3. Liian harvoin tulee itelle ostettua mitään, lapsille kiikutan vaatetta senkin edestä :D itselle ostan pääosin h&m:stä tai kirpparilta. Pitäis muistaa hankkia itsellekin enempi vaatetta, varsinkin nyt kun oon karsinut aika rankalla kädellä omaa vaatekaappia. Harmi vaan että näin kotiäitinä ei kyllä hirveästi vaatekaupoissa juhlita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin ostan pojalle paljon enemmän kuin itselleni, mutta nyt on pikkuhiljaa heräillyt taas kiinnostus omia vaatteitakin kohtaan. Ja varsinkin kun syksyllä palaa kouluun niin sinne tekee mieli laittaa jotain muutakin päälle kuin kotivaatteet :D Mutta totta, että tarkemmin saa kyllä kotiäitinä miettiä mihin rahaa käyttää!

   Poista
 4. Itselleni en osaa ostaa kirppiksiltä vaatteita, mutta lapsille silloin tällöin ostan jotain. Tosin oon kyllä viime aikoina siirtynyt facebookin kirppiksille, sieltä on helpompi löytää just oikean kokoista ja sitä mitä tarttee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Facebookin kirppikset on kyllä kanssa hyviä! Sieltä on niin helppo selailla myytäviä vaatteita ja välttää ne tunkkaiset kirppiskäytävät :)

   Poista
 5. Voi miten kiva, että kaikki bloggaajat ei harrasta ja esittele vain kalliita merkkivaateostoksia :) Kirppiksiltä ostaminen ja nuukailu on järkevää. Tosin minä ostan välillä kalliimpia vaatteita alennusmyynnistä ja sitten vastaavasti tasapainotan budjettia ostamalla halpoja vaatteita. Kirppiksillä en oikein uskalla käydä homealtistukseni vuoksi ja harmittaa, koska kirppiksiltä tekee joskus ihan huippuja löytöjä. Olen löytänyt vuosia sitten 8 eurolla erittäin laadukkaan keinonahkarotsin, joka on mulla ahkerassa käytössä. Tuo sun trenssi on ihan mahtava löytö!

  Farkkujen ja yleensä housujen ostaminen on mullekin ollut yhtä tuskaa ja kuljin aina huonosti istuvissa farkuissa tai mekoissa/hameissa :) Kun JKL: ään tuli Espritin liike, niin menin sinne skeptisellä ennakkoasenteella, mutta hämmästyin, kun sovitin monia housuja ja ne oli kuin mulle tehty! Enää en edes mene muihin kauppoihin tuskailemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika harvoin tulee ostettua kalliita merkkivaateostoksia ja mahtavia löytöjä voi tehdä tosiaan edullisemminkin! Ite tykkään noista farkuista niin paljon, että ajattelin vinkata niistä jos vaikka joku toinenkin farkkujen etsimisen kanssa tuskaileva sattuisi noihin törmäämään :) Se on kyllä kiva, kun löytää jonkun tietyn merkin minkä farkut istuu hyvin! Ja niinpä, kirppareilta voi löytää vaikka mitä ja vielä sellaista, mitä tuleekin sitten käytettyä tosi pitkään.

   Poista