8. kesäkuuta 2015

Heipat tuttipullolle?

Meidän imetystaipale tuli tiensä päähän puoli vuotta sitten ja sen jälkeen tuttipullosta on tullut pojalle todella tärkeä. Vielä muutamia kuukausia sitten maitoa juotiin vanhempien sylissä, mutta viime aikoina se on haluttu juoda ihan omassa rauhassa. Imetysvaiheessa maidonjuonti oli se pieni erityinen hetki, jolloin rauhoituttiin ja oltiin omassa kuplassamme kaksistaan. Nykyään poika on luonut tuon saman herkän hetken tuttipullonsa kanssa. Maitopullosta on tullut tärkeä osa tuon meidän pienen arkea.


Muutamia viikkoja sitten 1-vuotisneuvolassa mainittiin kuitenkin, että pikkuhiljaa tässä vaiheessa olisi hyvä alkaa vierottaa lasta pullonkäytöstä pois. Neuvona oli askel askeleelta ensin siirtää päivämaidot nokkamukiin ruokailujen yhteyteen ja tarjota sitten jonkinaikaa pulloa ainoastaan nukkumaanmenon yhteydessä.

Ohje oli kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty. Milton tykkää nimittäin hörppiä vettä aina säännöllisesti nokkamukista ja tuntuu mieltävän sen kokonaan vedenjuontivälineeksi. Pikkuhiljaa olen yrittänyt alkaa tarjoilemaan myös maitoa nokkamukista, mutta toistaiseksi se ei ole vielä kelvannut. Pojan hämmästyneestä ilmeestä päätellen tarjoukseni on ollut jotain todella käsittämätöntä ja muki on aina ojennettu takaisin (tai vaihtoehtoisesti heitetty lattialle).


Tarkoituksena olisikin tästä eteenpäin ikäänkuin "unohtaa" tuttipullot kotiin aina jonnekin lähtiessä ja yrittää vaan sinnikkäästi tarjoilla päivisin juomavälineitä ilman tuttiosaa myös kotona ollessa. Saatiinkin Ekokivalta ihana violetti Lifefactoryn juomapullo, joka otettiin heti ulkoilukäyttöön. Pullon mukana saatiin sekä tutti- että nokkaosat, joita voi kätevästi vaihdella. Voisin kyllä itsekin käyttää tällaista juomapulloa, vaikuttaa kestävältä ja silikonisuojus on tosi kivan tuntuinen kädessä. Tämä on myös lapsella mukavan pitkäkäyttöinen, sillä pulloa voi sitten tulevaisuudessa käyttää ilman nokkaosaakin. Ekokivalta muuten löytyy vaikka mitä kivaa ja ekologista, mm. paljon ihania puisia leluja lapsille.

Missä vaiheessa teillä on siirrytty pois tuttipullon käytöstä? 
Kävikö helposti vai veikö oman aikansa?

Yhteistyöpostaus, pullo saatu Ekokivalta.

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

10 kommenttia:

 1. Me jätettiin pullot kokonaan pois Eemin ollessa vajaa 11 kk. Sujui erittäin helposti, sillä oltiin lopetettu noin kuukautta aiemmin iltamaidon antaminen sänkyyn. Tutista eroon pääseminen taitaa olla meillä se vaikeampi juttu, se kun on niin tärkeä öisin.. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota mekin ollaan nyt mietitty, että josko opettelisikin juomaan maidot ennen sänkyyn menoa iltaisin :) Tutti on täälläkin meidänkin pojalla tosi tärkeä vielä öisin.

   Poista
 2. Meillä isompi jätti tuttipullon 1v3kk iässä, jos muistan oikein niin pikkuhiljaa vähennettiin ja jätettiin lopulta rutiineista kokonaan pois :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama suunnitelma olisi meilläkin, ehkä se tästä lähtee :)

   Poista
 3. Meillä syödään vieläkin 1v 1kk iltavelli tuttpullosta ja välillä annetaan maitoakin tuttipullosta, jos on liian väsynyt nokasta juomaan tai syömään lusikkaruokaa. Hyvin muute menty ja tutti on auto- ja kauppamatkoilla mukana jos alkaa kiukuttaa ni se on meille vanhemmille helppo tapa taltuttaa kiukku :D Muute ollaan ilman tuttia pärjätty jo monta kuukautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin kyllä tutti toimii edelleen lohtuna kiukkuun ja harmitukseen, mutta pääosin ollaan yritetty jättää se öihin. Maito ei kyllä meinaa millään maistua nokkamukista juotuna nyt vielä, vaikka oonkin yrittänyt! :D

   Poista
 4. Meillä ei ole oikein tuttipulloa koskaan juotu, eikä sen koommin sitten olla vierotustakaan siitä jouduttu tekemään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo taitaa ollakin monella lapsella, että imetyksestä suoraan nokkamukiin :)

   Poista
 5. Meillä poika ei oo koskaan syönyt tuttua. Tuttipulkosta maistuu edelleenkin 2v4kk iässä vielä iltamaito. En jaksa ressata :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mäkin olin ajatellut, että josko saataisiin jätettyä tuo tuttipullo nyt ainakin vähemmälle käytölle siihen mennessä kun päiväkoti olisi tarkoitus aloittaa. Että pystyisi päivisin juomaan nokkamukista ja iltaisin sitten vielä jonkin aikaa pullosta maitoa :)

   Poista