2. kesäkuuta 2015

Keittiösuunnitelmia

  

Olen aivan innoissani päästessäni viimein suunnittelemaan meille uutta keittiötä. Vaikken varsinaisesti mikään kokkikolmonen olekaan ja se taitaa olla tuo mies, joka meillä yleensä ruoat valmistaa, niin tuleehan keittiössä jokatapauksessa vietettyä aikaa koko ajan. Vanhassa keittiössämme on eniten häirinnyt sen tunkkaisen oloinen tyyli ja vallitseva tammi-väri. En vain jostain syystä ole yhtään oppinut pitämään tammen väristä, varsinkaan jos se taittaa vähän oranssiin niinkuin meidän keittiössä. Osittain samasta syystä vaihdettiin viime vuonna asuntomme lattiat valkoiseksi.

Uutta keittiötä ei olla vielä tilattu, mutta näyttäisi siltä, että päädytään Ikeaan. Olen monelta kuullut, että Ikean keittiöitä usein aliarvioidaan suhteessa muihin keittiöntarjoajiin. Laatu ei kuulemma ole sen huonompaa kuin muillakaan, hinnalla kyllä on eroa. Emme usko tämän olevan loppuelämän kotimme ja siksi tehdään keittiöremonttikin aika edullisista materiaaleista.

Alunperin olin ajattelut samantyylistä korkeakiiltovalkoista keittiötä, hillittyä ja simppeliä. Törmäsin kuitenkin jossain lehdessä kuvaan, jossa keittiö oli remontoitu hieman maalaisromanttisempaan tyyliin ja ihastuin siihen täysin. Meillä kun ei kodin sisustus muutenkaan ole kovin modernia. Uusi keittiömme tulee kuitenkin olemaan pääväriltään valkoinen, mutta mattapintaisilla kaapeilla. Yläkaapit tulevat näillä näkymin olemaan  laseilla ja valolla varustettuja vitriinikaappeja ja alapuolelle ollaan suunniteltu vetolaatikoita niiden helppokäyttöisyyden vuoksi. Työtasoksi ollaan mietitty harmaan sävyä ja välitilan laatat vaihtuvat mahdollisesti kiiltävään valkoiseen levyyn.

Keittiön ruokailutilahan meillä on todella pienikokoinen eikä siihen tuota tämänhetkistä pyöreää pöytää isompaa kannata edes laittaa. Sen sijaan seinälle olisi tarkoitus saada lisää säilytystilaa seinähyllyn muodossa, olen aina jotenkin tykännyt kun keittiöissä on tavaraa esillä eikä kaikki ole piilotettu kaappien sisään. Ollaan vähän mietitty Ikean Värdeä, siihen mahtuisi tavaraa ihan mukavasti.

Miltäs kuulostaa meidän keittiösuunnitelmat? Onko teillä kokemusta Ikean keittiöistä?
Osaatteko vinkata jotain kivoja seinähyllyjä?

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

10 kommenttia:

 1. Kuulostaa kivalta!:) Mäkin ihastuin Ikeassa niihin keittiön ylälasikaappeihin valojen kera mutta en taida tähän meidän nykyiseen keittiöön niitä koskaan saada eikä viitsitä rempata kun kaikki on vielä niin uutta :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä kivat, tuo jotenkin jotain ekstraa keittiöön kun mekin muuten taas pysytellään aika neutraaleissa väreissä yms. :) Totta, että uutta ei kyllä viitsi oikein alkaa heti remppaamaan!

   Poista
 2. Kuulostaa hyvältä :) Ei oo kokemusta Ikean keittiöistä, mutta oon kyllä kuullu paljon hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että on enimmäkseen positiivisia kommentteja! :)

   Poista
  2. Siis että olet kuullut positiivisia kommentteja :D

   Poista
 3. Meillä on monella kaverilla Ikean keittiö ja ne oikein hyviä! On jo muutaman vuoden vanhaa ja ihan tuoretta. Ei niistä erota kumpi on uudempi. :) Aiotaan itsekin sellainen hankkia, sitten kun se on joskus miljoonan vuoden päästä ajankohtaista. Ikean keittiössä on mielestäni plussaa myös se, että jos haluat sen sitten taas kymmenen vuoden päästä uusia (kuten oikeasti moni haluaisi!), niin et ole maksanut itseäsi kipeäksi siitä ja uuden remontin kynnys ei ole niin suuri. :) Ja teidän tapauksessa juurikin tuo, että jos ette aio siinä asunnossa loppuelämää viettää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla! Oon samaa mieltä tuossa, että yleensä maku muuttuu ja nyt hyvä idea ei välttämättä kymmenen vuoden päästä olekaan enää niin mieluinen. Siksi ei ehkä kannata sijoittaa isoja summia esim. keittiöihin. Ja voihan olla että sitten sinne "loppuelämän kotiin" haluankin taas jotain ihan muuta :D

   Poista
 4. Mukavan näköisii ne on ainaki ne ikean keittiöt. En oo kuullu pahaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin tykätään niiden ulkonäöstä! Ja monipuolisesti oli vaihtoehtoja :)

   Poista
 5. Meilläkin olisi edessä keittiöremppa, meidän keittiö oli ostettaessa ja on edelleen vuoden jälkeen alkuperäinen seitsemänkymmenlukuinen. :)

  VastaaPoista