14. kesäkuuta 2015

Pienet nimipäiväkemut

Kun tehtiin raskausaikana päätös poikamme nimestä, ei juurikaan mietitty tulevia nimipäiviä. Päädyttiin vaan valitsemaan juuri tuo nimi, koska se oli kummankin mielestä ihan huippu. Nimeä ei kyseenalaistettu eikä välitetty siitä olisiko se jonkun mielestä kenties liian erikoinen. Aika tarkalleen samaisena sunnuntaina vuosi sitten julistettiin meidän pienen nimi kotikasteen yhteydessä. Siitä eteenpäin tuo pieni herra on kantanut nimeä Milton. Ja tänään on hänen ensimmäinen nimipäivänsä. Nimi tuli kalenteriin vasta tänä vuonna, joten pakkohan sitä oli myös juhlistaa pienimuotoisesti.


Pidettiin siis meillä ihan pienet kahvittelut perheen kesken. Miehen äiti teki kinkkupiirakan ja itse väsäsin makean piirakan raparpereista. Olin unohtanut ostaa täytettä piirakkaan, mutta jääkaapista löytyi onneksi luonnonjogurttia ja päätin testata sitä. Lopputulos oli tosi hyvä, jogurtti ei maistunut yhtään kummalliselta makean piirakan seassa.


En ole varsinaisesti koskaan ollut mikään nimipäivien juhlija, omia nimipäiviä en ikinä edes muista. Moni lapsi tuntuu kuitenkin nimipäiviään odottavan ja vaikkei nyt mitään synttäreiden kaltaisia kemuja järjestäisikään, niin pieniä kahvitteluja on aina kiva järkätä. Ja saapahan tuo pieni sen muutaman tunnin taas loistaa huomion keskipisteenä. Vaikka kyllä tuo pikkuhurmuri huomiota tuntuu saavan vähän joka paikassa.

Viikonloppu vilahti aika vauhdilla, olin itse töissä molempina päivinä ja pojat saivat viettää aikaa ihan kaksistaan. Kerittiin kuitenkin koko perheen voimin viettää aikaa myös maalla ja eilen olikin aivan upea ilma olla ulkona. Saunottiin ja pikkumies pääsi polskuttelemaan uuteen uima-altaaseensa. Instagramin puolelle on tullut taas lisäiltyä enemmän kuvia meidän viikonlopulta, kannattaa siis seurailla meitä siellä, @yhteenkasvettublogi.

Vietetäänkö teillä lasten nimipäiviä?

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

6 kommenttia:

 1. Lapsuudenkodissani ostettiin aina jokaisen nimipäivänä kaikille jäätelöt. Jotenkin aivan ihana tapa, jota haluan omassa pienessäkin perheessä noudattaa. Joskus oon kyllä tehnyt esim kakun, tai leiponut muuten jotain pientä sen jäätelön tilalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana jäätelöperinne teillä :) Kiva jatkaa vanhoja perinteitä!

   Poista
 2. Hei,
  Meillä ei olla ikinä oikeestaan juhlittu nimipäiviä, tosin olis kyllä kiva perinne juhlistaa edes jotenkin pienesti :)
  Mulla on tänä vuonna ekat viralliset suomen almanakilliset nimpparit niin voisko vähän skarpata ja alkaa viettään <3
  (hih, mutsi tekee myönnytyksen kun saa omat nimpparit haha)

  Kivat pikkujuhlat teillä näytti olevan :)

  t.Nadja/napsahduksia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkään ei ole juhlittu, mutta nyt vähän innostuin :D Kiva, että säkin sait nimipäivän! Nyt taisivat lisäillä aika paljon nimiä :)

   Poista
 3. Onpas kiva, että Milton nimi löytyy kalenterista :) Kaunis nimi<3 Meillä vietetään lapsen nimipäivää joka vuosi edes jotenkin. Ensimmäiset nimpparit oli meillä oikein kunnon kekkerit, tilattu täytekakku ja kaikki sukulaiset kylään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin on, Milton-nimi on vissiin alkanut nyt yleistyä vähän enemmän :) Kyllä se on kiva jotenkin viettää pienen lapsen nimppareita :)

   Poista