29. kesäkuuta 2015

Vastauksia kysymyksiin

Kiva, että olitte laitelleet kysymyspostaukseen näinkin paljon kysymyksiä! Näihin oli hauska vastailla. Tässä siis vähän informaatiota meistä vastausten muodossa.


Miten olette tavanneet miehesi kanssa, kauanko olette olleet yhdessä ja oletteko naimisissa tai suunnittelemassa naimisiin menoa?
Ollaan tavattu niinkin romanttisissa merkeissä kuin baarissa :D Yhdessäoloa tulee syksyllä täyteen kokonaiset 7 vuotta! Ollaan naimisissa, häät oli vuonna 2013 loppukesästä eli kohta vietetään toista hääpäiväämme.

Oliko Milton nimi valmiiksi mietitty poitsulle, vai oliko teillä jokin muu nimiehdokas, niin tytölle kuin pojalle?
Milton-nimi oli aika ykkönen heti raskauden alkumetreiltä saakka, ihastuttiin siihen kumpikin ja päätettiin se aika nopeasti. Muita nimiehdotuksia löytyi myös, mutta kaikkia en vielä paljasta, jos vaikka saataisiin vielä toinen lapsi ;) Mutta ruotsinkielisiä/kansainvälisiä nimiehdotuksia ne kaikki oli.

Mikä on parasta äitinä olemisessa? Entäs vaikeinta?
Parasta on se, että tuo upea lapseni on oikeasti minun ikioma lapseni eikä kenenkään muun. Ja myös se miten paljon paremmaksi ihmiseksi poika on minut tehnyt ja miten paljon merkityksellisemmäksi elämä muuttuu oman lapsen syntymän myötä. Vaikeinta ehkä se, että välillä pohdin kovasti teenkö kaiken oikein ja osaanko varmasti kasvattaa lapsestani onnellisen ja itseään tulevaisuudessa arvostavan ihmisen.

Haluaisin tietää bloggaamisesta. Onko sinulla jotain rutiineja, mistä inspiroidut ja missä tykkäät blogata? 
Jonkinlaisia rutiineja on jo alkanut muodostumaan. Pojan päiväuniajat käytän nykyään aika paljolti bloggaamiseen, sillä silloin tunnun olevan energisimmilläni. Iltaisin olisi myös aikaa, mutta olen iltaisin aina niin väsynyt, että en saa mielestäni avattua ajatuksiani silloin yhtä hyvin kuin päivällä. Inspiroidun paljon muista blogeista, Instagramista ja ihan omasta arjesta sen tilanteista. Yleensä bloggailen olohuoneen sohvalla, parvekkeen lavasohvalla tai makuuhuonen sängyn päällä makoillen :D

Onko sinulla blogillesi jotain tavoitteita ja miksi bloggaat?
Mitä rakkaampi harrastus tästä on tullut niin sitä enemmän on alkanut asettamaan myös tavoitteita. Lukijamäärien kasvu tuo paljon lisäinspiraatiota bloggaamiseen, tuntuu aina kivemmalta kirjoittaa kun yhä useampaa kiinnostaa omat jutut! Tällä hetkellä kotiäitinä ollessa bloggaus on itselleni varsinkin tosi tärkeä kanssakäymis- ja verkostoitumispaikka sekä "se oma juttu" pikkulapsiarjen keskellä.


Minkä verran käytät aikaa ja ajatusta blogiin? Pidätkö postausaiheita luonnoksissa paljon vai kirjoitatko aina ns. puhtaalta pöydältä?
Tällä hetkellä blogi pyörii aika paljon mielessä ja tänne tuleekin kirjoitettua monesti viikon aikana. Arjessa mietin paljon erilaisia postausaiheita ja kamera liikkuu tiiviisti mukana menossa. Olen kuitenkin aika huono luonnostelemaan postauksia jemmaan etukäteen ja kirjoittelenkin yleensä aika fiilispohjalta! Yleensä on siis vain yksi postaus kerralla menossa ja senkin yleensä julkaisen aina saman päivän aikana kirjoittamisesta :)

Millä kalustolla kuvaat ja kuinka/ millä ohjelmalla mahdollisesti viimeistelet blogikuvat?
Kuvaan Olympus PEN Lite E-PL5 -kameralla. Kamera on kivan pieni, mutta kuvat kuitenkin hyvälaatuisia. Kuvat muokkaan aina Picmonkeyllä.

Miten oot päätynyt sittenkin julkaisemaan miltonista sellasia kuvia että hän on tunnistettavissa? (Muistelen et jossain vaiheessa olit vähän tarkempi pojan kuvista) ja tää ei siis mitenkää pahalla, kiinnostaa vaan :)
Tähän kysymykseen kirjoitinkin juuri kokonaisen postauksen, koska tuntui itsestäkin ajankohtaiselta avata asiaa vähän lisää. Sen voi lukea TÄÄLTÄ. Blogi on pikkuhiljaa muuttanut vähän muotoaan enkä ehkä enää koe asiaa niin vaarallisena kuin vielä viime syksynä.

Mitä sun mies tekee työkseen?
Hän tekee insinöörin hommia rakennusalalla.

Liikutko monta kertaa viikossa? Käytkö vielä salilla?
Nyt kesäkuussa salikerrat on olleet laskettavissa yhden käden sormilla ja mulla loppui juuri salijäsenyys. Nyt pitäisi päättää ottaako salikortin jo heinäkuulle toisesta paikasta vai mitä tekisi. Saliharrastus kiinnostaa edelleen, mutta juuri tällä hetkellä tekee jotenkin mieli käyttää se oma vapaa-aika muihin juttuihin :) Liikun kuitenkin vaunuillen päivittäin.

Mikä on sun lempiruoka? Tykkäätkö kokata?
Ehdottomasti sushi, voisin syödä sitä aina! Vähän nolottaa myöntää, mutta en tykkää kokata ja olen aika surkea ruoanlaittaja. Mies tekee meillä ne maistuvimmat ruoat. Leipoa kyllä tykkään.


Millainen äiti olet? Millainen puoliso?
Olen aika napakka äiti, mutta silti tosi rakastava. Komennan ja olen joissain asioissa tarkka, mutta samalla hassuttelen, halailen ja pussailen poikaa jatkuvasti. Jotenkin vaikeampaa pohtia millainen puoliso olen, mutta taidan kyllä nähdä itseni aika vaativana kumppanina :D Valitan joskus liikaa enkä ehkä ole maailman tasapainoisin ihminen elämänkumppanina.. Mutta on mussa myös se huolehtiva ja empaattinen puoli. Ainakin sen tiedän, että rinnallani on ehdottomasti oltava toinen vahva persoona!

Odotatko innolla sitä kun milton menee hoitoon ja itse menet töihin/kouluun?
Tällä hetkellä en varsinaisesti odota kovinkaan innolla, vaan enemmänkin aika haikein fiiliksin. Toisaalta kyllä tiedostan, että nyt on kaikinpuolin oikea aika tähän, mutta jotenkin odotan vähän kauhulla sitä kiirettä mitä syksy tulee tuomaan tullessaan.

Ulkoiletteko päivittäin?
Pääsääntöisesti joo. Koko päivän sisälläolo ei ole meitä varten, pakko päästä ulkoilmaan edes hetkeksi. Sadepäivinä odotetaan niitä hetkiä, kun ei sada ja sännätään silloin pihalle :)

Lempi kotityö ja inhokkikotityö?
Tykkään pyykinpesusta ja pintojen putsaamisesta. Inhoan imuroimista ja tavaroiden järjestelyä :D

Millainen kasvattaja oot?
Yritän olla tarpeeksi johdonmukainen, tukea omatoimisuutta ja olla reilu. Tarpeen vaatiessa olen tiukka. Osoitan tosi paljon hellyyttä.


Mistä ostat lastenvaatteet?
Ehkä eniten Polarn O. Pyretiltä, Lindexistä ja Pomp De Luxilta. Tykkään myös mm. Gugguusta, Mainiosta ja uusin kiinnostus on Mini Rodini. Ostelen vähän sieltä mistä sattuu kivannäköisiä löytymään :)

Millaiset päivärutiinit teillä on?
Heräillään aamulla yleensä 6-7 välillä, syödään rauhassa aamupala ja katsellaan lastenohjelmia. Sitten leikitään tai siivoillaan hetki ja lähdetään yleensä ulos, puistoon tai kaupoille. 11 aikaan syödään lounasta ja sitten Milton nukkuu päiväunet. Päikkäreitten jälkeen mennään ehkä uudestaan ulkoilemaan tai sitten leikitään kotona. Iltaisin miehen tultua töistä, ollaan tosi harvoin koko iltaa kotona ja varsinkin nyt kesäaikaan ollaan yleensä lähdetty kauppaan, ulkoilemaan tai maalle pojan isovanhemmilla käymään.

Mitä teet hoitovapaan jälkeen?
Palaan syyskuun alussa takaisin töihin osa-aikaisena ja jatkan samalla opintojani yliopistolla. Tulen tekemään puolet ja puolet molempia.

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

10 kommenttia:

 1. Olitpa saanut hyviä, kinkkisiäkin kysymyksiä. Hyvin vastasit kaikkiin :)

  VastaaPoista
 2. Hyvin vastattu, mielenkiintoinen postaus. Ja ihania kuviav♡ Me oltiin myös tänään mökkilaiturilla chillailemassa, Tiitiäinen oli varsinkin ihan innoissaan uittelemassa varpaitaan vedessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Meilläkin Milton tykkäsi kovasti ja olisi mielellään kyllä hypännyt sinne uimaankin :D

   Poista
 3. Koulun, työn ja perheen yhdistäminen tulee varmasti olemaan hektistä, mutta suunnitelmallisuudella selviää varmasti - tsemppiä syksyyn ja nauttikaa rauhallisesta kesästä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se varmaan tulee, mutta voin onneksi aina ottaa vähemmän kursseja jos alkaa käydä liian hektiseksi :) Kiitos paljon!

   Poista
 4. Kysymyspostaukset on kyllä kivoja. Ja hyviä vastauksia kinkkisiinkin kysymyksiin :)

  VastaaPoista