7. heinäkuuta 2015

Kuume

Otsikolla ei nyt tarkoiteta kehon korkeaa lämpötilaa, vaan ihan jotain muuta kuumetta. Kirjoittelin vähän aikaa sitten ihmisten kyselyistä toisen lapsen perään ja aihe herätti paljon keskustelua. Moni teistäkin oli kohdannut paljon samantyylisiä kysymyksiä ja se tuntui olevan myös asia, joka montaa ärsytti. Kommenttien sytyttämästä keskustelusta johtuen halusin nyt avata ajatuksiani toisen lapsen hankkimisesta hieman lisää tai tarkemmin ottaen kertoa, että nyt muuten on ihan oikeasti vauvakuume.


Enää se ei ole mikään varovainen ajatus, että mitä jos meillekin toinen tai olisihan se ihan kiva juttu, vaan nyt todella haaveillaan toisesta. Löydän itseni yhä useammin katselemassa muiden söpöjä vauvoja ja silmät sydäminä mietin, miten ihanaa olisi jos meilläkin olisi taas pieni. Kaupoissa huomioni kiinnittyy taas niihin pienenpieniin vaatteisin ja huomaan, että myönteiset ajatukset imetyksestäkin ovat pikkuhiljaa vahvistuneet. Seuraillessani Miltonin leikkejä, mietin päivittäin kuinka ihanaa olisi, jos siinä vieressä leikkisi myös toinen rakas.

Mielessä on pyörinyt tuleva lukuvuosi, paluu kouluun ja töihin. Olen miettinyt, mitä vaikutuksia mahdollisella raskautumisella olisi esimerkiksi kouluun, jota minulla on nyt vielä ainakin kaksi vuotta jäljellä. Että siinä tapauksessa jäisin uudestaan pois ja opinnot seisoisivat paikoillaan, taas vaihteeksi. Mutta toisaalta mitä sitten? Minulla on jo yksi tutkinto, työpaikka eikä valmistumisella sinänsä ole kiirettä. Eikä meillä missään vaiheessa edes ole ollut suunnitelmissa odotella vuosia ennen toisen yrittämistä.


Ja mitäpä tällaisia elämän suurimpia asioita edes miettimään sen mukaan, millä mallilla opiskelut tai työt ovat. Paljon tärkeämpänä näen sen, että Miltonillakin olisi rakas sisarus rinnallaan jo elämän ensimmäisistä vuosista lähtien. Omat kuvioni tulevat aina olemaan toisarvoisempia. Ei me olla isompaakaan ikäeroa vastaan, mutta ehkä se pienempi ikäero olisi kuitenkin se mieluisampi vaihtoehto. Kinailusta huolimatta lapsilla olisi yhteiset leikit ja yhteinen ymmärrys.

Kaksi lasta, jotka kulkisivat käsi kädessä ja nostaisivat sisaruksen pystyyn, jos toinen kaatuisi. Sellainen erottamaton parivaljakko kokemassa yhdessä niitä lapsuuden onnellisimpia hetkiä. Siitä me haaveillaan.

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

21 kommenttia:

 1. Voi, mullakin on ihan kamala vaavikuume, tai ainakin masukuume! ;) Mä vasta sain opiskelupaikan ja oon sitä mieltä että kahden lapsen kanssa opiskelu olisi jo haastavaa niin rahallisesti kuin muutenkin, kun on asuntolainat ja kaikki, joten oon tyytynyt kohtaloon, että ehkä meille tulee se seuraava vasta 4-5 vuoden päästä. :D Mutta toisaalta haluan antaa jakamattoman huomion vielä vaan meidän yhdelle pikkuiselle, vaikka ne kaksi leikkimässä olisi kiva. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Masua on täälläkin alkanut olemaan ikävä, mitä vähän ihmettelen, koska Miltonia odottaessa olin todella kypsä kantamaan sitä isoa mahaa :D Paljon onnea opiskelupaikasta! :)

   Poista
 2. Täällä toinen vauvakuumeilija!! Mulla ei oo oikeastaan koskaan vielä ollut vauvakuumetta, vaikka kaksi lasta jo löytyykin :D tällä hetkellä tuo kaksi riittää, enkä ehkä tässä ja nyt toivoisi vauvoja, vaan haluaisin käydä vähän työelämässä ja hengähtää vauvavuodesta. Heh. Kyllä mie vielä joskus haluan lisää lapsia, mutten tiedä millon, useamman vuoden päästä ehkä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ainahan sitä voi sitten joskus myöhemmin yrittää vielä sitä kolmatta, jos tuntuu siltä! :) Ihanat vauvat <3

   Poista
 3. Voih! <3 Minäkin jo siitä kolmannesta haaveilen! Kyllä jo näiden kahden lapsen kanssa on ihana seurata sisarussuhteen kehittymistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että on kyllä varmasti ihanaa seurata teidän kahden pojan sisarussuhteen muodostumista <3

   Poista
 4. Mun ensimmäinen ajatus oli että voi, ihanaa! Vauvakuume kun tulee, sitä on vaikea taltuttaa. Ja miksi pitäisikään jos tilanne on sopiva. Itselleni se ei ole vielä iskenyt kun poika on vasta puolivuotias mutta eiköhän iske ennen pitkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, kun se iskee niin sitten se iskee :D Vaikka mulla kyllä tuli jo ihan alkuvuodesta joku hetkellinen vauvakuume joka kylläkin meni sitten ohi, mutta iski nyt sitten taas uudestaan ja kunnolla :)

   Poista
 5. Ikuinen vauvakuumeilija ilmoittautuu! Tuntuu, että kaikki on raskaana - hyi! ;D (vitsi)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä sitä alkaa omassa vauvakuumeessaan kiinnittää vielä enemmän huomiota kaikkiin raskaana oleviin! :D

   Poista
 6. Voih, se kuume on täälläkin, ajoittain jo aika hurja. Mieli on tehnyt kirjoittaa aiheesta noin sata kertaa, mutta en vaan uskalla. Ihme että uskallan tätä kommenttiakaan kirjoittaa. Kirjoittaminen ja ääneen sanominen tekee siitä niin paljon todempaa, niin paljon kovempaa. Samalla koen siitä aiheutuvan painetta, koska kaikki alkavat odottaa koska massu alkaa pyöristyä... ja entä jos ei se ala? Ihan hirveän erialista nyt, kun ekalla kierroksella. Silloin oli niin tietämätön kaikesta, niin avoin ja rento. Nyt ei voi vaan ottaa enää yhtä rennosti, koska tietää niin paljon enemmän... että voihan vauvakuume!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä itseasiassa mietin vähän samaa, että uskaltaako tästä nyt kirjoittaa. Mutta päätin sitten kuitenkin rohkaistua ja avautua :) Onhan tuo totta, että kun sanoo ääneen potevansa vauvakuumetta niin ihmiset saattavat alkaa tarkemmin vahtimaan, että koska sen maha nyt sitten kasvaa.. Mutta toisaalta moni varmaan vähän vahtisi tässä vaiheessa joka tapauksessa, vaikkei mistään vauvakuumeesta kenellekään edes puhuisi.. :) Mutta joo voihan vauvakuume <3

   Poista
 7. Ooh, tää kuume on paha! Ensimmäisen kerran "sairastuin" siihen yläasteikäisenä ;) Mut ihana kuume onkin ♥ Kohta oma pikkuinen on täällä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin kuumeilin ensimmäisestä jo oikeastaan muutamia vuosia aiemmin, mutta haluttiin kuitenkin odottaa sopivampaa elämäntilannetta ennenkuin alettiin yrittämään :) Ja oi, on kyllä ihanaa kun teille tulee kohta pieni! <3

   Poista
 8. Itselläni kuume on jo nyt vaikka meidän pieni on vasta 3kk :D Haluaisin tytölle kaverin mahdollisimman nopeasti jotta ei olisi niin suurta ikäeroa. Tulee jos on tullakseen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi pieni ikäerokin on kyllä ihana sisarusten kannalta, heistä tulisi silloin varmasti tosi läheisiä :)

   Poista
 9. Tiedätkö, että ihan samaa tautia podetaan täälläkin! Mulla ei vaan vielä ole sitä ensimmäistäkään koulutusta alla, ja koulutusalan vaihtoa tässä kovasti suunnittelen. Kuumeilua ei todellakaan helpota nää kaikki lähiaikoina syntyneet blogivauvat, joita on vaan pakko käydä ihailemassa.

  Pienet ikäerot ois kyllä mustakin hyvä. Oishan niistä ehkä enemmän toisillensa kavereiksi. Tosin mulla ja mun vanhimmalla sisaruksella on 13 vuotta ikäeroa. Puolensa siinäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogeissa minäkin oon vauvoja paljon ihastellut, voih <3 Mullakin on siskon kanssa tosi iso ikäero eikä se näin aikuisena oikein mihinkään vaikuta, ehkä enemmän silloin lapsena leikkien ja muiden suhteen :)

   Poista
 10. Vauvakuume on kyllä sellainen tauti, että siihen ei taida mitkään dropit tepsiä :) Paitsi se pieni tuhiseva nyytti ;) Onko sinulla muuten tietoa, täytyykö sektion jälkeen odottaa jokin tietty aika ennen kuin voi turvallisesti alkaa yrittämään seuraavaa raskautta? Netistä nimittäin löytyy hyvin sekalaista tietoa aiheesta. Ihana ja piristävä blogi muuten sinulla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, kiva että tykkäät! :) Niinhän se taitaa olla, että tähän kuumeeseen ei loppujenlopuksi auta kuin se vauva! :D Olen itsekin etsiskellyt tuosta sektio-asiasta tietoa, eikä siihen oikein tunnu löytyvän mitään suoraa vastausta. Oon kuitenkin ymmärtänyt, että noin vuoden taukoa suositellaan monesti ennen seuraavaa raskautumista, mutta varmasti riippuu myös siitä onko sektio sujunut kaikinpuolin hyvin jne.

   Poista
 11. Ihana teksti. Täällä on pientä kuumeilua myös havaittavissa :) *sydänsilmäemoji*

  VastaaPoista