12. heinäkuuta 2015

Ne todelliset lomakuulumiset


Täällä sitä oleskellaan nyt hotellissa vilkkaan Muumimaailmapäivän jälkeen ja pikkumies tuhisee tuossa vieressä omassa sängyssään. Aamulla suunnataankin aikaisen aamupalan jälkeen laivalla Ahvenanmaalle. Ajattelin nyt raottaa vähän verhoa kaiken sen rauhallisen ja seesteisen perhe-elämän taakse, koska tällaista tämä lapsiperhearki nyt vaan oikeasti on (ainakin meillä), oltiin sitten lomalla tai ei.

1. Lähdette iloisesti kauan odotetulle kesälomareissulle. Ihana kesäsää hellii ja ajelette iloisesti muutaman tunnin matkan kohti ensimmäistä määränpäätä. Poika nukkuu sopivasti koko matkan ajan.

Tai sitten ei. Heinäkuun helteistä ei ole tietoakaan ja vettä tulee moottoritiellä ajellessa kaatamalla. Yrität pitää katseen tiukasti tiessä, jottet ajaisi ojaan. Poika ei nukahda millään päiväunille, vaan ihmettelee hermostuneena takapenkillä kun ei saa nukkua omassa sängyssään. Kun uni viimein tulee, ollaankin jo perillä...

2. Saavutte Muumimaailmaan. Käytte katselemassa ihania taloja ja kävelette rauhassa yhtenä porukkana moikkaillen välillä muumihahmoja.

Todellisuudessa sinulla ei ole välillä hajuakaan missä muu perheesi on. Poika ei suostu istumaan rattaissa vaan haluaa kävellä koko ajan itse. Tai pikemminkin juosta, mahdollisimman nopeasti ja holtittomasti ihmisvilinän keskellä. Yrität epätoivoisesti pysyä lapsesi perässä. Mies seisoskelee sillä aikaa jossain ihan muualla rattaiden kanssa ja teillä menee puoli tuntia, että löydätte taas toisenne.

3. Ihanan muumi-päivän jälkeen ajelette Turkuun ja päätätte lähteä ravintolaan syömään. Löydätte hotellin läheltä mukavan lapsiystävällisen paikan ja nautiskelette aterianne kaikessa rauhassa. Olo on rentoutunut ja onnellinen.

Todellisuudessa koko iltaruokailu on täysi fiasko. Lähdette etsiskelemään sopivaa ravintolaa ja huomaatte eksyneenne ihan väärään suuntaan. Kun viimein nälkäisinä pääsette pöytään ja saatte tilattua ruoat, on kello jo niin paljon, että poika ei jaksaisi millään odotella ruokaansa saati sitten keskittyä syömiseen. Ravintola täyttyy pöydästänne kuuluvaan kiljumiseen ja ruoat lentelee. Kun mikään ei auta niin laitat epätoivoisesti muumit pauhaamaan ja hotkit samalla oman annoksesi salamavauhdilla.

Kuulostaako teistä yhtään tutulta? Rentouttavasta lomapäivästä ei voi juuri puhua, mutta tästä kaikesta huolimatta meillä oli silti mukava päivä. Koska osattiin asennoitua oikein. Ollaan naurettu tänään niin paljon eikä tuon ravintolaillan päätteeksi olisi enää edes osattu muuta kuin nauraa. On nuo kaksi vaan niin älyttömän rakkaita.

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

18 kommenttia:

 1. mahtava postaus! Niin tyypillistä. :D Rentouttavaa ja hauskaa lomaa teille.

  VastaaPoista
 2. Voi apua! :DD lukiessa nauratti, mutta samalla melkein hengästytti. No noin se nyt vaan pienen kanssa menee, mitä sitä kaunistelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo aika vauhdikasta tää elämä tuntuu tällä hetkellä olevan! :D

   Poista
 3. En tiedä saako tälle nauraa... :D hauskasti kirjoitettu, näitä odotellessa tuon meidän naperon kanssa siis!

  Ihana toi Miltonin paita muuten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai tälle saa vähän nauraa, itseä ainakin nauratti.. :D Joo paita on ihana munkin mielestä!

   Poista
 4. Hauskasti kirjoitettu! Noinhan se välillä menee, mutta oma asenne ratkaisee aina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Asenne on kyllä tärkeä, kun lasten kanssa reissaa! :)

   Poista
 5. Hahaa :D Osittain kovin tutun kuulloista. Onneksi osaatte kuitenkin nauraa kommelluksille :) Ihana tuo Miltsun paita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu pakko vaan nauraa, koska tätä se nyt vaan on tällä hetkellä :D

   Poista
 6. Juurikin näin, ihana postaus, joka sai nauramaan ääneen! :) Lasten kanssa kaikki ei aina mene ihan niin kuin etukäteen suunnittelisi... Asenne ratkaisee todellakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että nauratti! Tää olikin kirjoitettu pilke silmäkulmassa :D Mutta asenne pitää olla kohdillaan tosiaankin!

   Poista