17. heinäkuuta 2015

Pikkuinen vesipeto


Meidän Milton rakastaa vettä. Tällä hetkellä parhaimmat leikit löytyvät veden parista ja sillä onkin ihana läträillä. Aloitettiin vauvauinti viime syksynä pojan ollessa vielä pieni vauva ja toinen tykkäsi jo tuolloin kovasti polskutella meidän vanhempien sylissä. Lopetettiin uinti kuitenkin muutaman kuukauden kuluttua ja talven polskuttelut oli enimmäkseen kylpyhuoneen ammeessa iltapesujen yhteydessä. Alkukeväästä ulkomaanreissullamme Milton pääsi ensimmäistä kertaa meriveteen tepastelemaan ja vaikka aallot vähän jännittikin, kiehtoi vesi toista kovasti.


Tämän kesän rantauinnit ovat meidän osalta jääneet toistaiseksi hyvin vähiin, enemmänkin oltaisiin käyty jos säät olisivat olleet vähän paremmat. Löydettiin Maarianhaminasta ihana lapsille soveltuva turvallinen ranta, jossa vesi oli pitkälle hyvin matalalla ja merivesikin tuntui kummallisen lämpimältä. Milton riemastui tosi paljon "uimisesta" eikä toista lopulta meinannut saada vedestä pois ollenkaan.

Meillä on tänä keväänä ja kesänä ollut poitsulla käytössä sekä uv-uimapuku että ihan tavalliset uimahousut ja paljaille ihoalueille on käytetty ACOn 50-suojakertoimista nimenomaan pikkulapsille tarkoitettua rasvaa. Aikamoista tököttiähän se on, mutta sen ei pitäisi sisältää mitään ylimääräisiä aineita ja on kyllä hyvin suojannut palamiselta.


Rantauintien lisäksi ollaan uiskenneltu uima-altaassa, mutta se ranta ja hiekka taitaa olla kaikista kiinnostavin juttu. Toivottavasti loppukesän säät suosisi vielä sen verran, että saataisiin edes muutamat rantapäivät lisää muistoksi talven varalle. Ja vieläkun saataisiin sitä itsesuojeluvaistoa hieman lisää, kaikki laiturit ja muut on nimittäin tuolle meidän pienelle tällä hetkellä vähän vaarallisia paikkoja. Toinen kun juoksisi vaan suoraan laidan yli ja hyppäisi veteen, mikäli joku ei olisi koko ajan pitelemässä kiinni. Huh, missähän vaiheessa nuo pienet oppii ymmärtämään, ettei sinne oikeasti voi vaan juosta..?

Nyt muuten iski taas ihan hirveä mökkikuume! Kuinka ihanaa olisikaan, jos olisi oma mökki ja oma pieni ranta. Ehkä vielä joskus tulevaisuudessa!

Tykkääkö teidän pienet vedessä olemisesta? Missä te uiskentelette näin kesäisin?

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

10 kommenttia:

 1. Meidän lasten kesässä on parasta uiminen, kaikki reissutkin mitä ollaan tehty niin uiminen on aina ykkönen :) mun lapset on 4 ja 5v ja osaavat olla jo nätisti itsekseen vedessä, tosin jos on syvempää vettä, pidän kellukkeita. Älä huoli kyllä se itsesuojeluvaisto sieltä pikkuhiljaa tulee ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei hyvä kuulla! :) Ehkä meilläkin jo ensi kesänä osataan hieman varoa laitureilla yms. :)

   Poista
 2. ompa kesäistä ja lämpöisen näköistä ! Täällä p karjalassa on ehkä yks noin kaunis päivä ollut :( noh raskaana ollessa tää viileempi ilma on kyllä ollut mieluinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin säät on ihan vaihdellut ja lämpöisiä päiviä osunut kohdalle vain muutama hassu, silloin tietysti hyökätty aina uimaan! :D

   Poista
 3. Vesileikit ovat ihan parasta - kunpa ensi viikolla tulisi helle niin pääsisi taas polskimaan... Tosi hyvä, että pieni viihtyy vedessä! Siitä se tulevaisuuden uimataito rakentuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että tuleva viikko näyttää hyvältä säiden suhteen! Mustakin on hyvä näin pienestä jo totutella toista veteen :)

   Poista
 4. Heeei - eikös ne elokuulle jopa pyörtäneet aikaisempia "kesä on ohi! -ennustuksiaan! Mäkin haluaisin viedä pojan rannalle, viimeksi ei ehditty kuin varpaat kastella :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä, toivotaan että helle tulisi jotta pääsisi vielä leikkimään rannalle! :)

   Poista