1. heinäkuuta 2015

Tavallista arkea luonnon helmassa

 

Täällä ollaan taas, omassa kodissa. Oltiin kolmen päivän minireissulla pojan isovanhempien luona maalla ihan muuten vaan, vaikkei meidän perheen varsinainen loma vielä olekaan alkanut. Kotona on aina ihan oma tuoksunsa ja viehätyksensä, se tunne kun pääsee pienen tauon jälkeen omaan sänkyyn nukkumaan ja juomaan kahvia omista kahvikupeista. Kissa nukkuu jo tyytyväisenä ja Miltonkin tuntui olevan kovin innoissaan kotiinpaluusta. Toinen lauleskeli innoissaan rappusia kiivetessään ja kävi varmaan jokaisen lelunsa läpi sisään päästyämme.

Meillä oli ihan mukavat kolme päivää ja ideana oli olla tekemättä sen kummempia. Välillä satoi ja välillä paistoi, mutta yritettiin olla mahdollisimman paljon ulkona. Oli ihanaa ottaa päiväunien aikaan terassilla aurinkoa, kotona kun meidän parvekkeelle osuu aurinko vasta myöhään iltapäivällä. Todennäköisesti vietellään tuolla aikaa heinäkuussa vähän enemmänkin. Kesäisin kun ei yhtään tekisi mieli hengailla kerrostaloasunnossa, vaan nimenomaan luonnon helmassa.

Mutta vaikka tällaiset pienet muutokset ympäristössä tekevät ihan hyvää niin onhan se toisaalta sitä samaa arkea missä tahansa ollaankin. Näin lapsiperheellisenä ei mikään loma tule olemaan mitään löhöilyä, vaan samoilla uni- ja ruokailurutiineilla mennään päivästä ja olinpaikasta riippumatta. Vaikka pakko myöntää, että jäätelöä ollaan kyllä nyt syöty aika paljon enemmän mitä normaalisti..

Nyt meillä olisi enää kaksi päivää aikaa oleskella Miltonin kanssa kaksin kotona ja sitten on mieskin täällä pyörimässä seuraavat neljä viikkoa. Tuntuu, että nämä viimeiset päivät on menneet vähän hitaasti, kun on koko ajan odottanut että koska se loma nyt alkaa. Ehkä eniten odotan sitä, että seuraavan neljän viikon aikana on itsellänikin lupa nukkua pitkään joka toinen aamu, ah! Ja tuo "pitkään" tarkoittaa siis todennäköisesti jotakin klo 8 saakka nukkumista, mutta meidän perheen mittakaavassa se on kyllä aika pitkään..

Vietättekö te kesällä paljon aikaa maalla vai viihdyttekö enimmäkseen kaupungissa?

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

12 kommenttia:

 1. Mekin ollaan kesäisin aika usein Kasperin mummulassa, vaikkei se maalla olekaan niin omakototalo ja iso, rauhallinen piha tekee välillä hyvää kerrostaloasujalle :) Ollaan usein siellö kun appivanhemmat on esim reissussa tai mökkeilemässä. Mutta kuten sanoit, kotiin on aina ihana palata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä on kyllä kiva lähteä pois vähän rauhallisempaan paikkaan oleskelemaan! Mutta koti on aina koti <3

   Poista
 2. Ihanalta näyttää :) Me vietämme paljon aikaa maalla, ihan ympäri vuoden mutta varsinkin kesäisin :) Tuskin niin paljoa oltaisiin jos olisi se omakotitalo :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omakotitalokuume on tällä hetkellä kyllä kova!! :D Talvisin viihtyy ihan hyvin kerrostalossa, mutta kesäisin haluaisi kaupungista pois :)

   Poista
 3. Ihania kesäisiä kuvia ❤ Itse tykkään kesäisin olla maalla, siinä on niin se oma fiilis. Oma lapsuudenkotini on maaseudulla. Lähellä järvi, pihalla aittoja, lehmiä aitojen takana... Eikä kukaan häiriintynyt, sama milloin otti omalla pihalla aurinkoa. Nyt ollaan reilu vuosi asuttu oman pikku perheen kanssa 4km päässä keskustasta "maaseudulla", omiassa rauhassa. Osaa arvostaa :) Tokihan kesäisin on kiva käydä mm torilla ja ulkokahviloissa kaupungissa. Kaikessa on aina puolensa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Oi ihanaa, että saatte asua maalla! Veikkaan, että mekin maaseudulle vielä joku kaunis päivä päädytään :)

   Poista
 4. Ihana tunnelma kuvissa <3 Meillä on tapana viettä kesästä pari viikkoa maalla, ja yleensä ne on justiinsa ne kesän parhaat viikot , lapsilla tilaa temmeltää ja itsekkin ottaa jotenkin rennommin kun ei oo turhaa vilinää ympärillä :)

  t.Nadja/napsahduksia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Lämpimillä keileillä on kyllä parasta olla maalla, sateisina viikkoina viihtyy ihan hyvin kaupungissakin!

   Poista
 5. Ihania kesäkuvia! Mökkeilyssä ja reissaamisessa parasta on juuri kotiinpaluu :D Kodin tuoksu, unet omassa sängyssä jne, kuten kirjoitit. Kukkis innoissaan palaa omien lelujensa ääreen ja saattaa viihtyä tuntitolkulla omien tavaroidensa parissa, Enni nukkuu yleensä ainakin kolme päivää melkein koko ajan kun ollaan oltu vknl mökillä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, mua nauratti kun Milton eilen vaan järjestelmällisesti kävi rivissä lelujaan läpi. Taisi olla ollut vähän ikävä niitä <3 Kotiinpaluu on kyllä aina ihanaa!

   Poista
 6. Me haluttiin koti täältä luonnon helmasta, jotta ei tarvitsisi ostaa erikseen mökkiä. Kesällä lämpiminä päivinä vaan avataan ovet, painutaan pihalle ja vietetään siellä suurin osa päivästä, syödään ja myös kokkaillaan terassilla. Toisaalta pihatöitä riittää mutta yritetään olla stressaamatta niistä... Mun pitkä työmatka on ainoa todellinen miinus (nopeimmillaan 30 min), mutta kaikkea ei voi saada. Toisaalta meidän ison talon hinnalla saisi Helsingistä ehkä jonkun kolmion.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kyllä ihanalta, tuollaista mekin on mietitty tulevaisuuden varalle! Joko siis asuisi keskustassa ja olisi mökki luonnon rauhassa tai sitten muuttaisi kokonaan vähän syrjemmälle! :)

   Poista