5. heinäkuuta 2015

Uusi harrastus


Ihanista aurinkoisista päivistä ja ihanista helteistä ollaan saatu nauttia. Päikkäriajat ollaan oleskeltu kotona, mutta muuten pyritty viettämään mahdollisimman paljon aikaa ulkona. Koko alkukesän meillä oli suunnitelmissa hankkia meille hyvä pyörä ja siihen sopiva lastenistuin, jotta päästäisiin Miltonin kanssa kulkemaan paikasta toiseen vähän kätevämmin. Viimein tällä viikolla uusi pyörä meille kotiutui ja ollaankin nyt koko perhe ihan hurahdettu kesäpyöräilyyn! En ole pyöräillyt moniin vuosiin kuin hyvin harvoin, koska jossain vaiheessa koko touhu alkoi vaan kyllästyttää. Nyt fiilis on kuitenkin muuttunut ja varsinkin kun kyydissä on tuollainen innokas minimatkustaja.

Ensimmäiset perheen yhteiset lomapäivät on siis aloitettu pyöräreissuilla heti aamutuimaan. Eväsreppu pakattuna suunnattiin eilen lähistöllä sijaitsevaan saareen ja ajeltiin sitä ympäri kaikessa rauhassa ja hiljaisuudessa. Tänään taas kierreltiin erilaisia asuinalueita ihan mielenkiinnosta. Pieni eväspaussi on tietysti tärkeässä osassa tällaisilla perhereissuilla.

Pyöräilen myös itse kypärä päässä, toisin kuin esimerkiksi lukioikäisenä, jolloin en todellakaan olisi laittanut päähäni minkäänlaista pyöräilykypärää. Uudessa kypärässäni lukee sopivasti "I love my brain", mikä kuvaa kyllä hyvin omia ajatuksia. Näin pitkän pyöräilytauon jälkeen en edes uskaltaisi lähteä ajamaan ilman kypärää. Syksyllä tulee kuitenkin olemaan vähän hankaluuksia tuon kypärän kuljettelun kanssa, sillä mikäli vien poikaa pyörällä päiväkotiin niin lähden siitä suoraan bussilla kouluun/töihin eikä kypärää oikein viitsisi jättää pyörän tangollekaan roikkumaan. Mutta eiköhän tässä jotain keksitä. Tällä hetkellä mennään kyllä kypärät päässä koko porukka ja lapsellehan pyöräilykypärä on itsestäänselvyys. Milton saikin nyt oman auto-aiheisen kypärän, mikä on meidän autofanille hyvinkin mieluinen, vaikka äiti olisikin ehkä valinnut jonkun kivan yksivärisen.

Milton nauttii kovasti pyörän kyydissä istumisesta, välillä takaa kuuluu laulua ja välillä päristellään ohimenevien autojen tahdissa. Tänään pikkumies sai yhdessä vaiheessa matkaa kesken kaiken ihan kunnon naurukohtauksen ja hekotteli itsekseen meidän ajellessa, voi toista! On muuten hiukan raskaampaa tuo pyöräily, kun takana on erillinen vastus ja isolla vaihteella mäkiä pyöräillessä touhu meneekin ihan kunnon treenistä. Ainakin siitä päätellen miten hapoilla omat jalat tuon ensimmäisen lenkin lopussa oli.

Pyöräilettekö te paljon lasten kanssa?
Mitä mieltä olette kypärän käyttämisestä?

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

12 kommenttia:

 1. Voi kun kiva! :) Jotenkin vasta yliopistoikäisenä kypärän käyttö ei oo enää tuntunut "nololta", vaan fiksuuden merkiltä :D jännä juttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, fiksuutta nimenomaan eikä yhtään noloa! :)

   Poista
 2. Oi, kiva postaus! :) Mun mielestä vanhempien on käytettävä kypärää jos aikoo vaatia sitä lapseltakin ja se on ihan itsestäänselvää, että lapsi tulee käyttämään kypärää pyörällä ajaessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oon kyllä vähän samaa mieltä, että kypärä kuuluu myös aikuisille, koska sitä kerta lapsiltakin vaaditaan :)

   Poista
 3. Hei pyöräily on niin kivaa lasten kanssa <3 Meillä on pyöräkärry Mimosalle ja Onnille käytössä, mutta siitä on ollut nyt pari viikkoa kumi puhki!! Nyt on kyllä pakko heti TÄNÄÄN saada se fiksattua :D
  Käytän kypärää, oon käyttänyt siitä lähtien kun lasten kanssa oon alkanut fillaroida :)

  t.Nadja/napsahduksia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep korjaamaan vaan, niin pääsette tekin taas fillaroimaan! On se kyllä kivaa :)

   Poista
 4. Ihana Miltsu! :D Täälläkin on pyöräilty paljon. Olisko sulla mahdollisuus jättää se kypärä Miltonin päikkytavaroiden kanssa päiväkotiin? En äkkiä kyllä keksi muuta.. mä en kans ennen pitänyt kypärää, mut nyt pidän enkä kyllä edes kehtaisi ajaa lapsi kyydissä itse ilman kypärää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin tuota samaa, mutta vähän näytti pieniltä ne päiväkodin säilytystilat kun käytiin tutustumassa.. Täytyy varmaan kuitenkin kysyä asiaa :) Mulla tuli tuo sama fiilis, että olisi vaan hävettänyt jos olisin ajellut lapsi kyydissä ilman kypärää!

   Poista
 5. Kypärät päässä mennään :) Meiltä löytyy pyöräkärryä pojille 4v ja 1v ja sitten on vielä hamaxin siesta istuin. Siinä saa selkänojaa kallistettua jos kyytiläinen nukahtaa, esikoinen nukahti usein kyytiin pienempänä :) Pyöräillään paljon, muutenkin kannatan hyötyliikuntaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kuulostaa hyvältä tuo, että selkänojaa saa kallistettua, varmasti mukavampaa niin! :) Hyötyliikunta on kyllä hyvä, sitä pitäisi itsekin harrastaa enemmän!

   Poista
 6. Ihanan kesäisiä kuvia! Näistä välittyy oikein kesäfiilis! 😊 Ja juu, kypärä päässä ilman muuta.

  - Kristiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! :) Kesäisissä fiiliksissä täällä kyllä ollaan!

   Poista