2. heinäkuuta 2015

Vanha Porvoo: 5 vinkkiä lapsiperheille

Porvoo taitaa olla aika suosittu kotimaan lomailukohde näin kesäisin. Varsinkin nyt heinäkuussa vanha kaupunki oikein vilisee sekä kotimaisia että ulkomaalaisia turisteja ja vanhojen katujen varrella sijaitsevissa pikkuputiikeissa käy kuhina.

Koko tuo meidän vanha kaupunki on näin kotikaupunkilaisenkin silmin kyllä todella kaunis. Siellä on tullut lapsesta saakka pyörittyä, mutta vasta viime vuosina olen herännyt kaikkien ihanien putiikkien tarjontaan. Olen löytänyt vanhasta kaupungista vaikka mitä ihania sisustusjuttuja meille kotiin. Vanha Porvoo ja sen ympäristö tarjoaa kuitenkin myös lapsiperheille vaikka mitä ihanaa ja päätin koota teille muutamat vinkit, mihin kannattaa suunnistaa jos tännepäin on reissuja tiedossa.


Pikku d. Tämä lastenliike ei varsinaisesti sijaitse vanhassa kaupungissa, mutta kuitenkin ihan lähellä (Runeberginkatu 34) ja on ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka. Pikku d:stä löytyy aivan ihania laadukkaita lastenvaatteita ja monesti käydään tuolla vaan hypistelemässä heidän valikoimaansa vaikkei mitään ostettaisikaan. Heiltä löytyy mm. Gugguuta, Mainiota, Papua ja Aarrekidiä.


Skidi. Tämä sijaitseekin ihan vanhan kaupungin sydämessä ja on kiva pikkuinen liike värikkäitä lastenvaatteita rakastaville. Skidi myy enimmäkseen ihania Villervallan lastenvaatteita. Porvoon Taidetehtaalla sijaitsee toinen vähän isompi Skidi-liike ja sieltä löytyy sitten enemmän merkkejä, mm. Molo Kidsiä.


Riimikko. Vanhanaikainen liike täynnä maailman suloisimpia leluja lapsille. Tämä kannattaa kyllä ehdottomasti käydä katsastamassa! Riimikosta saa mm. ihania potkuautoja (meiltäkin löytyy!), isoja nukkekoteja sekä kaikenlaisia pikkuleluja eri-ikäisille lapsille.


Little Copenhagen. Tämä on aika uusi liike, johon on nyt pari kertaa tullut tutustuttua. Liikkeessä myydään sekä uusia vaatteita, että second handia. Uusien vaatteiden puolella merkkeinä on mm. Ebbeä ja Wheatia, paljon neutraalin ja harmonisen värisiä lastenvaatteita. Kannattaa käydä hypistelemässä, myös tuolla second hand-puolella näytti olevan hyväkuntoista tavaraa.

Noa Noa. Täällä en ole pitkään aikaan käynyt, mutta ainakin jossain vaiheessa siellä myytiin tosi kauniita lastenvaatteita tytöille. Hempeitä ja tyttömäisiä. Pojille ei valitettavasti ainakaan tuolloin ollut valikoimaa.

Onkos Porvoon vanha kaupunki teille tuttu?

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

6 kommenttia:

 1. Porvoossa asuu mun serkut ja oon jotenkin aina tykännyt Porvoosta. Mun mielestä se on niin kaunis kaupunki, vaikka en ihan hirveästi ole ehtinyt kaupungissa pyöriäkkään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tämä kyllä nätti kaupunki, varsinkin kesäisin! :)

   Poista
 2. Tuttuja putiikkeja, viime kesänä tuli ihasteltua näistä suurimpaa osaa :) Iiks, en malta odottaa että nähdään<3

  VastaaPoista
 3. Mie kävin viime kesänä viimeksi, ja pienenä käytiin mummoni kanssa monesti vanhassa kaupungissa kesälomareissulla :) harmi että siellä näkyy tuo turistimäärä myös hinnoissa, koska osataanhan siellä pyytää mun mielestä vähän liikaakin niistä tavaroista. Mut ihania ne kaupat on ihan vaan kiertelyynkin! No varmaan niissä kaupoissa on ne lapsuuden muistotkin, niin niissä on se tietty tunnelma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se totta, ettei siellä ihan halpaa ole! Monesti tuleekin vaan kierreltyä siellä ostamatta mitään :)

   Poista