31. heinäkuuta 2015

Viimeisiä päiviä ennen arkea

Viimeisiä viedään, siis lomapäiviä. Mies palaa maanantaina töihin ja me palataan Miltonin kanssa vielä hetkeksi meille tuttuun kotiarkeen kaksistaan. Tavallaan odotetaan jo arkea ja niitä tuttuja kellonaikoihin sidottuja rutiineja koko perhe. Lomailu on ihanaa, mutta pidemmän päälle sitä kyllä vähän turhautuu vain olemaan, varsinkin kun melkein päivittäin sataa.


Meidän arki muuttuu kuitenkin kolmen viikon päästä, jolloin aloitetaan pojan kanssa tutustumisviikko päiväkodissa. Seuraavalla viikolla Milton jääkin sinne sitten jo ihan yksikseen ja vaikka alkukesästä kerroinkin olevani suht tyyni ja sujut asian kanssa, en tiedä enää olenko sittenkään. Mitä lähemmäs päiväkodin aloitus käy, sitä enemmän on nyt alkanut pelottamaan. Mitä jos toinen ei vaan kestä niitä pitkiä päiviä? Suurimmaksi ongelmaksi näen tässä sen, että meidän työpaikat on toisessa kaupungissa kaukana päiväkodista ja ruuhka-aikaan saattaa välillä mennä todella myöhään, että päästään pikkumiestä hakemaan kotiin. Ikävöin toista jo nyt. Onneksi meillä on kuitenkin isovanhemmat lähettyvillä ja tarvittaessa apuna.


Ensi viikolla olisi myös kurssi-ilmoittautuminen ja pitäisi pikkuhiljaa alkaa päättämään kuinka paljon kursseja sitä syksyksi itselleen haalii. Työvuorojen ja opintojen yhteensovittaminen hieman stressaa ja mietin saanko kaiken järjestettyä niin, ettei tulisi hirveästi päällekkäisyyksiä eikä koululta tarvitsisi olla jatkuvasti poissa. Mutta ehkäpä kaikki järjestyy omalla painollaan.


Me palailtiin eilen minireissulta siskoni luota ja oli ihan kiva päästä vähän muihin maisemiin viikon kotona oleilun jälkeen. Nyt olisi vielä tarkoitus lähteä syysvaateostoksille ja alkaa miettimään pojalle välikausivaatetusta syksyä varten sun muuta.

Mutta täytyy nyt vaan vielä yrittää ottaa kaikki irti näistä viimeisistä lomapäivistä ja nauttia yhteisestä ajasta. Seuraaviin yhteisiin lomiin on kuitenkin vielä reilusti aikaa.

Lomaillaankos siellä vielä?

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

4 kommenttia:

 1. Koita olla murehtimatta liikaa etukäteen <3 (helpommin sanottu kuin tehty) Kyllä kaikki sujuu varmasti omalla painollaan :)

  Täällä lomaillaan vielä täyttä häkää Vaasan saaristossa <3

  T.Nadja/napsahduksia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko yrittää olla murehtimatta liikaa, vaikka kyllähän sitä pakosti tulee mietittyä. Mutta eiköhän se lähde sujumaan ihan hyvin.. :)

   Ihanaa lomailua teille saaristoon <3

   Poista
 2. Täällä lomailee koko perhe vielä siihen saakka, kunnes esikoinen palaa kouluun. Mies jäi lomalle ennen juhannusta ja palaa töihin vasta syyskuussa. Päivät vaan valuu sormien läpi, vähän jo odotan syksyä ja rutiineja.

  Muistan hyvin miten paljon jännitin kun esikoinen aikanaan aloitti päiväkodissa, joten ymmärrän hyvin. Saman neuvon silti antaisin kuin Nadja, yritä olla murehtimatta etukäteen. Lapset yleensä tottuvat nopeasti ja kaikki varmasti järjestyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä onkin sitten ihan kunnon mittainen kesäloma koko perheellä! :) Uskon myös, että poika tottuu nopeasti vaikka voi alkuun vähän ihmetelläkin. Mutta kyllä se vaan jännittää, iik!

   Poista