24. elokuuta 2015

EKAA PÄIVÄÄ PÄIVÄKODISSA


Tänään se päivä sitten koitti. Aamulla ennen yhdeksää otettiin pyörä alle ja huristeltiin kohti päiväkotia. Portilla jännitti ja poitsukin halusi jostain syystä syliin jo ennen sisäänmenoa, ehkä toinen aavisti että jotain uutta ja jännittävää oli tapahtumassa.

Pientä ujostelua kesti ehkä viitisen minuuttia, jonka jälkeen Milton lähti iloisesti tutustumaan leluihin ja huoneisiin. Osallistuttiin hetki sisäleikkeihin ja siirryttiin sitten muiden mukana ulos. Pihalta löytyi paljon erilaisia autoja ja niillähän toinen sitten leikki keskittyneesti pitkän tovin.


Päätettiin näin ensimmäisenä päivänä olla paikalla vain aamupäivä ja suunnata lounaan jälkeen kotiin päiväunille. Sovittiin että tultaisiin ainakin vielä huomenna yhdessä paikanpäälle ja keskiviikkona poika voisi mahdollisesti jäädä jo nukkumaan päiväuniakin päiväkotiin niin että olisin itse jonkin aikaa poissa. Ensi viikko tulee kuitenkin meillä olemaan heti maanantaista lähtien täysinäisiä hoitopäiviä, joten jo tällä viikolla olisi hyvä totutella siihen, etten tulekaan olemaan paikanpäällä.


Vaikka tämänkin päivän aikana mielessä on pyörinyt monenlaisia ajatuksia lähtien siitä oliko tämä nyt sittenkään hyvä idea ja onko poika vielä sittenkin ihan liian pieni tällaiseen muutokseen, niin kaikenkaikkiaan jäi kyllä tosi hyvä fiilis ja tuli sellainen olo, että lapseni on oikeasti hyvissä käsissä. Päiväkotejakin kun on monenlaisia eikä kaikkialla asiat ole välttämättä kovin hyvin niin tuntuu jotenkin huojentavalta huomata, että tämä tuntuu selkeästi olevan hyvä paikka.

Toivottavasti loppuviikko sujuu yhtä mukavasti kuin tämä aloitus, toinen oli kyllä niin reipas 1-vuotias muiden joukossa. Kunhan ei nyt vaan saataisi kiusaksemme sitä kuuluisaa päiväkodinaloitusflunssaa, jonka moni on tuntunut saaneen jo heti ensimmäisellä viikolla.

- - - -

Mini Rodinin delfiinilegginsien arvonnan voittaja on nyt arvottu ja voittajaksi osui Iida / Missä onni on?. Onnea, laittelen sulle pian sähköpostia!

Miten teillä muilla on hoidon aloitus lähtenyt sujumaan?

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

14 kommenttia:

 1. Voi miten hellyyttävä pieni päiväkoti-poika <3 Toivottavasti teillä alkaa sujumaan hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on <3 Toivotaan, että jatkuu yhtä mukavasti :)

   Poista
 2. En kestä, toi keskimmäinen kuva on niin suloinen! Ihana pieni päiväkotilainen :')

  VastaaPoista
 3. Kiva että Miltonilla on lempeä lasku dagigkseen :)
  Tsemppiä sinulle töihin ensi viikolla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo onneksi saatiin aloittaa näin rauhassa tämä viikko :)

   Poista
 4. Meillä oli aluksi paljon itkeskelyä ja huonoa syömistä muutaman viikon ajan, mutta nykyisin pientä ei tahdo saada hoitopaikasta kotiin, kun olisi niin paljon kivaa puuhattavaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi hyvä! Toivotaan, että meilläkin tullaan viihtymään noin hyvin! :)

   Poista
 5. Ihana pikkunen, kyllä se Miltonin päiväkotiarki varmasti hyvin alkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, uskon kyllä kanssa että kaikki tulee menemään ihan hyvin :)

   Poista
 6. Meilläkin se flunssa iski heti ekalla viikolla, koko ryhmä tais olla kipeenä. Nyt meillä oli 5pv väli päikystä niin ehti hyvin parantua, mutta saapa nähdä ollaanko kohta taas kipeenä :D Vaikka ihan normaaliahan se on, kun pöpöt sekottuu niin ollaan kipeenä ja kerätään sitä vastustuskykyä, mutta rasittavaa silti. Onneks ei sentään (vielä) mitään nuhaa isompia ongelmia :) Tsemppiä tutustumispäiviin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh, toivottavasti pysytte nyt terveinä! Jännä nähdä, koska meille tuo eka räkätauti kotiutuu! Kiitos :)

   Poista
 7. Meillä ei olla vielä menty hoitoon, koska epäilen, tohdinko jättää vielä kovin pientä miniä tähän paikalliseen päiväkotiin, josta kaikilla tutuilla ei ole kovin hyviä kokemuksia. Onni on, että teillä on siellä päiväkoti, johon tuntuu hyvältä jättää pieni hoitoon. :) Onnea päivähoidon aloitukseen, ja toivotaan, että pikkuinen ei saa sitä flunssaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja ompa kurjaa, että teillä on siellä päiväkoti josta tutuilla huonoja kokemuksia :/ Uskon kyllä, että siinä tapauksessa pitää lapsen kyllä mielellään pidempään kotihoidossa!

   Poista