12. elokuuta 2015

YHTEINEN AIKA KORTILLA

© Mikael Halmeenmäki
Maanantai oli meidän toinen hääpäivä, minkä mm. Facebookissa seuraavat jo huomasivatkin. Tämä viikko on ollut todella kiireinen ja kerkesin vasta nyt postailemaan aiheesta. Keittiöremontti on täydessä vauhdissa ja luonnollisesti hääpäivän vietot saivat tältä viikolta nyt siirtyä. Maanantaina hädin tuskin näin miestä, mitä nyt sen verran että toinen oli töiden jälkeen pikaisesti kiiruhtanut kukkakauppaan ostamaan vaimolleen neilikoita! 

Onhan se ihanaa saada keittiö kuntoon, mutta tajusin tuossa maanantaina hääkuvia katsellessani, että ollaan taidettu hieman laiminlyödä kahdenkeskistä aikaamme itseasiassa koko kesän ajan. Heinäkuussa oltiin yhden yön venereissulla ystävien kanssa, mutta sekin reissu meni lopulta vähän pieleen kun sairastuin. Aloin miettimään, että olisi todella ihanaa päästä oikeasti viettämään aikaa ihan kaksistaan vaikka ihan kokonaiseksi vuorokaudeksi ja tehdä sellaisia juttuja, mitä meillä oli tapana tehdä kaikki ne vuodet ennen kuin poitsu syntyi.

Meidän pitäisi toivon mukaan viimeistään ensi viikolla saada remontti valmiiksi ja ajattelin järjestää meille seuraavaksi viikonlopuksi jotain kivaa, sillä mikä estää juhlistamasta hääpäivää muutamankin viikon myöhässä. Olisi ihanaa lähteä lentokoneella Tukholmaan yhdeksi yöksi, siinä kerkeäisi kivasti viettää aikaa paikanpäällä. Lentelin itse aikoinani jonkinverran Helsinki-Tukholma -väliä, kun olin siellä vaihto-oppilaana, mutta kaikki lennot näyttivät nyt olevan tosi kalliita. Voi olla, että päädytään ihan vaan Helsinkiin hotelliin ja käydään elokuvissa ja syömässä rauhassa. Jokatapauksessa jotain on nyt järjestettävä, tuntuu että siitä alkaa olla jo liian pitkä aika kun ollaan kunnolla keskitytty vaan toisiimme.

Tajusin tässä samalla, etten ole kesän aikana tehnyt oikeastaan mitään ihan vaan itsekseni. Teatteriharrastus loppui keväällä ja saliltakin on tullut pidettyä nyt taukoa. Olen viettänyt oikeastaan kaiken ajan pojan kanssa. Toisaalta koko arki tulee tietysti pian muuttumaan ihan päälaelleen töihin- ja kouluunpaluun jälkeen. Välillä on kuitenkin ikävä myös tyttöjeniltoja ja hetkiä muutenkin ystävien kanssa ja ihan havahdun, että miksen oikeasti ole käynyt juuri missään tai ylipäänsä ottanut aikaa itselleni. Tuntuu, että kesän aikana olen tullut yhä enemmän sellaiseksi perhekeskeiseksi äidiksi, minkä näen kyllä hyvänä asiana. Ei niitä omia juttuja saisi silti kokonaan unohtaa. Ystävyyssuhteista olisi nyt paljon ajatuksia ja kirjoitettavaa, mutta toistaiseksi en ole oikein osannut pukea ajatuksia sanoiksi. Ehkä palaan aiheeseen jossain vaiheessa. 

Kuinka usein te vietätte parisuhdeaikaa? Ja tuleeko vietettyä aikaa myös yksin?

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

20 kommenttia:

 1. Tämä teidän hääkuva on aivan ihastuttava!

  VastaaPoista
 2. Ihana puku <3! Ja onnea hääpäivästä ,meilläkin oli vasta :). Yhteistä aikaa arkisin on lähinnä ku Eetu on menny nukkumaan,katotaan jotain sarjaa esimerkiks. Yhteistä aikaa pitäisi olla ehottomasti enemmänkin,teki niin hyvää meille viime vkl olla kahestaan päivä ku anoppi katto eetua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Mekin katsellaan kyllä iltaisin aina sarjoja, se on kyllä ihanaa päivän päätteeksi! Mutta tosiaan yhteisen viikonlopun aikana kerkeäisi kyllä kivasti rentoutua :)

   Poista
 3. Meidän kesä meni jotenkin tosi kiireisissä ja sekavissa fiiliksissä, etenkin tämä loppukesä.. perheen yhteistä aikaa tuli vietettyä ja aikaa yhdessä kavereiden kanssa yhden illan verran. Juurikaan kaksin miehen kanssa ei tullut oltua, eräänä iltana tosin oltiin pari tuntia veneilemässä ja sekin oli jo paljon. Toivoisin lisää kahdenkeskistä aikaa myös mutta luulenpa ettei se ole hetkeen mahdollista.. ennen tuli käytä paljon leffassa, syömässä ulkona jne... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on loppukesästä vähän samat fiilikset, jotenkin se aika vaan meni yhtäkkiä! Mekään ei olla käyty esim. leffassa vähään aikaan, olisi kyllä kiva :)

   Poista
 4. Alkukesästä päätin että tänä kesänä teen kaikkea kivaa. Suunnitelmissa oli muutama "irtiotto" mutta yhtäkkiä kesä on mennyt ja mitään en ole toteuttanut. Niin se vaan menee :) Pitää vähän petrata tässä koska kyllä se oma aika kuitenkin on tärkeää ja välillä tulee semmoinen totaalinen olo että "nyt haluun olla rauhassa" ja sen vois ehkä ennaltaehkäistä tekemällä joskus jotain yksinkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irtiotot jäi täälläkin vaikka tarkoitus oli käydä :D Oma aika on kyllä tosi tärkeää, saa nyt nähdä kaipaako sitä omaa aikaa enää sittenkun alkaa työt ja koulu vai haluaako viettää sitten kaiken vapaa-ajan lapsen kanssa :)

   Poista
 5. Me pyritään noin kerran kuussa viettämään aikaa ihan kahden. Toki mukana on paljon muuttujia mutta ainakin ajatuksen tasolla onnistuu jos ei muuten :D Aikaa ihan yksin kaipaan myös silloin tällöin, on terapeuttista keskittyä vain omiin juttuihinsa.

  Toivottavasti saatte järjestettyä aimaa kahdestaan! Ja hääpäiväonnittelut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerran kuussa on kyllä hyvä tavoite, jos siihen vaan on mahdollisuus! :) Kiitos <3

   Poista
 6. Meillä on yhteistä aikaa nykyään aika usein. Ennen laiminlyötiin yhteinen ja huomattiin kuinka tärkeää se on! Välillä jos ei päästä yhdessä lähtemään, vietetään leffailta ja tehdään herkkuja kun lapset menevät nukkumaan! Omaa aikaa on myös kivasti, salilla käyn ja kavereiden kanssa tapailua :) molemmat on tosi tärkeitä ja jokainen niitä tarvitsee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä tärkeää! Leffaillat kotona on myös parhaita :) Mikäli ei sitten ole niin väsynyt että nukahtaa jo leffan alkumetreillä niinkuin mulle käy monesti :D

   Poista
 7. Todella kaunis, onnentäyteinen hääkuva <3

  Yhteistä parisuhdeaikaa on ihan liian vähän.. Toukokuussa oltiin ensimmäistä kertaa vuosiin viikonloppu hotellissa kahdestaan, sen jälkeen on ollut vain muutaman tunnin irtiottoja pari hassua kertaa. Pitäisi ottaa enemmän sitä yhteistä aikaa! Nyt kun poikien kesärytmi on saatu uomiin ja nukahtavat yleensä puoli yhdeksän aikaan, jää onneksi iltaan hieman kahdenkeskistä aikaa. Omaa aikaa on ollut nyt melko sopivasti, tällä hetkellä mies on salilla ja lapset samalla lapsiparkissa leikkimässä pitkästä aikaa ;)

  Onnea hääpäivän johdosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Yhteinen aika on kyllä hyvä juttu parisuhteen kannalta, välillä on ihana tehdä juttuja kahdestaan. Mekin kyllä hyödynnetään nuo ilta-ajat, vaikka käydäänkin molemmat aika aikaisin aina nukkumaan!

   Poista
 8. Tiedätkö meillä remppa on tehnyt tismalleen saman. Joka ilta toinen on joko repimässä tapetteja, maalaamassa, laittamassa lattiaa yms. Eikä illalla enää jaksa yhdessä valvoa. Joskus aloitetaan katsomaan jotain leffaa, ja lopulta nukahdetaan molemmat alkutekstien aikana :D No - ehkä molempien tilanne on paranemaan päin, kunhan saadaan rempat hoidettua :)

  Onnea hääpäivästä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin aina nukahtelen leffan alussa ja iltaisin käydään muutenkin kamalan aikaisin nukkumaan koska aamuherätykset on aina kuudelta :D Remppa vie kyllä yhteistä aikaa, mutta tuleehan ainakin koti kuntoon ;) Kiitos <3

   Poista
 9. Kirjoitin sun blogista mun blogin Top -10 listalla :) Täältä löytyy mainita: http://munlempihetki.blogspot.fi/2015/08/lukulistan-top-10-blogit.html

  VastaaPoista
 10. Taitaa olla aika yleinen ongelma, etenkin pienten lasten vanhemmille. Sekä se vanhempien keskinäisen ajan puuttuminen, kuten myös tuo ihan oman ajan vähiin jääminen. Myös täällä. Kaksin aikaa nyt saa hetken viettää iltaisin kun Kukkis menee nukkumaan, mutta eihän se silti ole ihan sama. Välillä tuntuu jopa siltä, ettei enää osaa olla ihan kunnolla kahden ja puhua jostain ihan muusta kun perheen yhteisistä asioista :) Töissä käyminen tuntuu nyt tavallaan mun omalta ajalta, sen lisäksi en juuri muualla käy. Tuntuu kauhealta ajatukselta että siitä yhteisestä illan kolmesta tunnista kävisin vielä jossain harrastamassa tai miehen kanssa kaksin jossain... ehkäpä sitten kun tähän uuteen arkeen on totuteltu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon miettinyt tuota ihan samaa, että kyllä se lapsen kanssa vietetty aikaa vaan ajaa sitten töihinpaluu jälkeen sen oman ajan edelle. Mietin just että tekisi mieli taas palata salille, mutta millä ihmeen ajalla siellä kerkeän syksyllä käymään kun muutenkin varsinkin syyskuussa vapaapäiviä tulee olemaan viikossa hyvin vähän :/

   Poista